Inlägg från: Lovestar |Visa alla inlägg
  • Lovestar

    Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..

    Hur vi går in har ingenting att göra med kyrkan. För att det ska räknas som en kyrklig vigsel har de bara vissa krav på ordningen i vigseln och vilka moment som ska vara med. Man kan gifta sig kyrkligt även utomhus så länge du har en präst. (min bror är präst så vi fick reda på reglerna när vi ville att han skulle viga oss). Kyrkan har väldigt fritt så att cermonin ska bli som man själv vill ha det.

    Jag funderar med på att göra som ni säger för att tycker det är fint och jag tror pappa skulle bli jättestolt om han fick leda mig in i kyrkan. Visst det är inte en svensk tradition men som sagt kronprinsessan tyckte jag satte ribban för att det är helt ok även i sverge.

    Sedan får man väl fundera över om man vill bry sig om vad det symboliserar. Dina gäster vet nog knappast om heller vad det symboliserar så. Jag hade ingen aning vad det stod för förrän jag läste detta forum så jag får fundera igenom det med men o andra sidan har jag alltid varit pappas flicka så det kanske fungerar som symbolisering också :)

    Gör precis som ni vill.

  • Lovestar

    Förresten en tilläggsfråga. Vad spelade ni för musik när ni gick in. Inte börjar väl bröllopsången redan när präst och brudgum går in?

Svar på tråden Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..