Inlägg från: Johannalun |Visa alla inlägg
  • Johannalun

    Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..

    Vi vill gärna att min m2b ska stå längst framme i kyrkan och att jag kommer in under brudmarschen tillsammans med min pappa.


    Dels för att m2b har skadad rygg och ska slippa gå så mycket, och dels för att vi tycker att de blir mer spännande att inte träffas förrän då de precis är dags. Sen så gillar vi de upplägget.


    Igår var vi i kyrkan på "information om vigsel" och efteråt när man fick ställa frågor så frågade jag hur de fungerade om man ville göra på de sättet och de kollade på oss som att vi inte riktigt var helt friska..! De är inte en svensk tradition..! Osv...


    Jag tycker att man ska gå in som man själv vill, tradition eller inte och när till och med vår kronprinsessa ville ha de så, så är de väl inge konsigt.


    Sedan frågade jag hur de är med tärnor och marskalker, var, när och hur ska de gå in? Likadant där..de var som om de aldrig hade hänt förr att någon haft tärnor och marskalkar, de hade ingen aning.....


     


    Jag tänker mig att m2b tår där framme, jag kommer in med min pappa och tärnor och marskalker går efter i ålders ordning. Prästen vet jag inte om han ska stå frmme med m2b eller gå framför mig..?


     


    Hur knäppa och ovanliga är vi? Hur gick ni in/ ska gå in i kyrkan? Hade/har ni tärnor och marskalker?

  • Svar på tråden Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..
  • Johannalun

    Tack så jätte mycket för era åsikter och tankar. Efter att vi pratat lite här hemma så fick vi en ide om ingången som kändes jätte bra, bättre än vi tänkt tidigare!


    Då vi är väldigt nära våra syskon så är de och deras respektive tänkta som tärnor och marskalkar. Vår son kommer vara drygt ett år vid vviseln så han kommer att få sitta på bänen längsfram med mor och far föräldrar, men förhhoppningsvis komma fram (med hjälp) med ringarna då de är dags.


     


    Jaja nog om detta, så här blir de att vi går in. (Om alla går med på de, ska träffas imorgon:)


     


    M2b står vid bänken längst fram.


    (Vet inte riktigt vart prästen ska vara än?)

    Sedan går vi in i följande ordning


    *Min storasyster och hennes kille


    *M2b lillasyster och hennes kille


    *Min första lillasyster och hennes kille


    *Mn andra lillasyster och vår son (Antingen går han själv eller så får hon bära honom)


    *Sist så kommer jag tillsammans med min lillebror. Och träffar min m2b vid sista bänken och vi går tillsammans upp till altaret.


     


    Tanken var först att lillebror och lillasyster skulle gå in med varandra, men på såhär vis får vi med vår son i ingången samt att de blir inga bekymmer med att "pappa ska lämna över".

  • Johannalun

    Nej jag tycker inte att de här med att pappa överlämna ska måsta betyda samma sak för alla. Jag menar de blir ju lite konstigt om han överlämnar mig och min oskuld till min blivande när våran son redan finns....


    Om de ska vara så viktigt med allt så borde man ju knappast få gifta om sig. Man säger ju faktisk "Tills döden skiljer oss åt"...


    Känns dumt att de viker sig för vissa saker och andra inte...

  • Johannalun

    Vi hade ju som sagt tänkt att jag skulle gå in med min lillebror halvägs och sedan därifrån med m2b (pga av hans dåliga rygg), men nu känner han att han vill försöka gå in helavägen tillsammans med mig så vi satsar på de:)
    Han ska få ha en högre stol framme så att han kan sitta ner under en del av vigseln, så de blir nog bra:)

Svar på tråden Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..