Inlägg från: MrsSilfverblad2b |Visa alla inlägg
  • MrsSilfverblad2b

    Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..

    Jag tycker man ska göra det som känns bäst i magen och jag tycker inte att man MÅSTE följa minsta lilla svenska tradition bara för att man är i kyrkan! Förstår inte argumentet att man inte ska gifta sig i kyrkan om man inte följer kyrkans "regler" till punkt och pricka. Det är ju inte så att det finns en lagbok för hur en vigsel måste gå till, alla vigslar är inte exakt likadana och tur är väl det?? Det ska vara personligt tycker jag!


    Jag kommer också gå in med min pappa och min sambo kommer stå lite nedanför altaret. Pappa lämnar över mig till honom och så går vi sista biten tillsammans. Jag tycker att det är jätteromantiskt och visst kan man se det som att pappa säljer mig, eller vad den enormt gamla traditionen nu säger men jag väljer att se det som en fin gest mot min pappa, ett hedersuppdrag till honom, plus att jag vill se min blivande man för första gången i ordninggjord i kyrkan där han står och väntar på mig. Jag vill se blicken i hans ögon när han får syn på mig och jag vill att det ska ske i kyrkan, upp för altargången bara för att jag tycker att kyrkan är en sån vacker och symbolisk plats. Sen får folk tycka vad de vill om det.


    Marskalken kommer att vänta uppe med min blivande man, min tärna kommer att gå bakom oss med vår tvååriga dotter. Helst hade jag velat att min dotter gick framför mig och pappa men hon är lite för liten för det. Prästen går bredvid tärnan och dottern.

    Så gör vi och för oss känns det helt rätt. Prästen tyckte inte heller att detta var något konstigt, även om han sa att det var vanligare att brudparet gick in tillsammans.


    12-05-12
  • MrsSilfverblad2b
    Sebastiána skrev 2012-05-09 12:49:36 följande:
    Prästen har faktiskt vissa regler att följa för att inte begå tjänstefel. Gudstjänsten är prästens ansvar.
    Självklart, och det säger jag ingenting om. Men alla vigslar måste ju inte se exakt likadana ut för det. Även om prästen ansvarar för vigseln och har en agenda att följa och en form för hur vigseln ska gå till så finns det ju utrymme att ändå göra den personlig på ett eller annat sätt.

    Prästen begår ju inte tjänstefel för att brudparet vill ha en brudöverlämning.
    12-05-12
Svar på tråden Hur ska ni gå in/gick ni in? Marskalkar och tärnor..