Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Ministern Eskil Erlandsson gifter sig med 19 år yngre kvinna

    Vad den betyder?

    Tja, den betyder nog en hel del, såtillvida att man får räkna med åsikter och kommentarer av varierande smidighetsgrad och med eller utan respekt för sitt förhållande.
    Sedan spelar det ju en enorm roll när i livet man väljer någon med stor skillnad i ålder. Det kan ju bli fråga om rena lagbrott, och jag tror man allmänt sett har väldigt svårt att se vad en som är 18 ska ha ut av någon som är 45, och hur det ska kunna "väga jämnt", medan den som är 45 kan ha levt ett liv som mycket väl stämmer med en som är mycket äldre.

    Men, sedan spelar det ju en faktisk roll i relationen ur sådana perspektiv som barn och dessutom att man kanske får räkna med att bli änka rätt tidigt, eller en medvetenhet om att man liksom får ta de år man får och så vidare. Så kalrt att det är saker som spelar roll och som på olika sätt präglar relationen och vilka beslut man fattar.

    Kanhända blir man kanske lite ensamma, ifall ens båda vänkretsar inte verkar gilla läget eller inte stämmer emd den man valt osv, men så kan det ju bli ändå i relationer.
    Jag tror man får rkna med en del åsikter, skvaller och skit, men vem man vill älska och leva med, hoppas jag man orkar och vågar välja själv.

    Förövrigt vill jag säga att jag tycker Aniara har många poänger i sitt inlägg.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Daludd skrev 2012-04-13 11:01:23 följande:
    Orkar liksom inte bry mig så mycket om vilka som är ihop med vilka. Har annat att tänka på.
    Ja faktiskt!

    jag tänkte först ignorera tråden, eftersom jag inte läser skvallerpressens grejor öht, och faktiskt skiter i vem som gör vad med vem på löpsedlarna-och tycker det är lite kosnstigt att den sortens skvaller är så hiiiiiimla spännande.

    men, så tänkte jag på själva frågan "Spelar åldern någon roll i ett förhållande". Och det är ju en fråga amn kan fundera över, helt bortsett från just kändisexemplet.

    Och ska man vara PK ska man ju säga att "men guuuuuuuud det är klart att kärleken inte har någon ålder"

    Sedan tänker jag mig in i hur jag verkligen skulle reagera om min mammas nuvarande skulle dö, (inte helt otroligt, eftersom han är rätt skröplig) och hon sedan skulle träffa en man som var yngre än jag.
    Eller, menr troligt, min pappa, som fatktiskt inte verkar alls se kvinnor i sin egen ålder-utan då ser ahn tanter typ, men suckar över att det inte är så lätt att träffa någon. Nä. Kanske inte lika lätt som om han vore öppen för andra kvinnor än att fortfarande vid 65 bara se snygga tjejer mellan 20 och 40 typ. Eller, 40 ser han inte heller så bra. Det är vi ungar som börjar vara så gamla....

    Ska jag var uppriktig, så tycker jag det finns något sorgligt över att han inte följer med sin egen ålder, och att det visar en viss brist på mognad, att han liksom inte ens ser äldre kvinnor som kvinnor-fast han själv är just äldre.
    Och vissa saker kanske är lättare att tycka tills det hamnar på närmre håll.
    Min pappa hade ett (kort) förhållande med en väldigt ung tjej ett tag, och jag vet att båda mina systrar tyckte han var totalpatetisk och äcklade av att han hade en tjej som var närmre sina äldsta barnbarn än sig själv i ålder.

    I den bemärkelsen, så blir jag också förbannad på att man som tjej uppenbart oftast har så mycket mer att förlora på att åldras.

    Att en gubbe blir ihop med en ung kvinna, är liksom bara det gamla vanliga. Men om en kvinna träffar en 20-30 år yngre man, tror jag -tyvärr-att just hon får mer skit än en man.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Ministern Eskil Erlandsson gifter sig med 19 år yngre kvinna