• Aniara4

    Vad har mannen på sig?

    Formellt ska brudgummen klä sig på samma nivå som gästerna, alltså inte ha t.ex. frack om klädkoden är kavaj, men jag tror knappast någon misstycker om han också vill snofsa upp sig lite extra. För samtidigt vill man kanske inte att gästerna ska känna sig tvungna att investera i en frack (och motsvarade tjusiga klänningar för damerna) bara för att han vill ha det.

    Min man hade en mörk kostym utan väst (han ville inte bli för varm) och en snygg slips. Jag tycker egentligen det är väldigt fint med väst och plastrong, men det var så han ville klä sig och det är ju det som spelar någon roll. Sen hade han en näsduk som matchade slipsen och en coursage på slaget, så det var inget tvivel om att det var han som var brudgummen ändå - om nu någon hade varit osäker.  Skrattande

    Vi hade skrivit "Klädkod: kavaj light, dvs kostym i valfri kulör alternativt udda kavaj om man så föredrar, valfri kjollängd eller festbyxor" just för att vänner som vi visste hade det lite sämre ekonomiskt inte skulle känna sig tvungna att köpa en kostym om de inte hade någon. Så därför kändes det också rätt att brudgummen inte skulle vara alltför über-tjusig.

Svar på tråden Vad har mannen på sig?