• Dannedo

    Arg ledsen sårad och besviken.

    Usch, vad hemsk! Vilken mardröm!
    Jag tycker jag läser ganska många inlägg här på BT om folk som vill dela upp gästerna; att några ska komma på vigsel och efterfest men inte middag, några ska få tårta och bubbel efter kyrkan men får inte komma på festen osv. Även om jag förstår tanken bakom så är jag emot det därför att hur man än försöker göra rätt så blir det en uppdelning viktig/mindre viktig gäst, och det här är väl tyvärr ett exempel på hur illa det kan bli även om det är helt rimligt att ordna en mottagning för alla och sedan bara äta middag med familjen.

    I TS fall så tycker jag att det verkar vara något i kommunikationen som gått väldigt fel och dessutom verkar släktingarna väldigt envisa. Men jag undrar ändå hur allt gick till innan inbjudningarna skickades ut? Det här är inte för att peka på att TS minsann gjort fel, utan för att klura ut om det gått att undvika på något sätt? Jag tycker man som brudpar har rätt att fira sin dag precis som man vill MEN! Om man gör sig besväret att bjuda in folk och förväntar sig att folk ska komma, så tycker jag det är viktigt om man väljer en sådan lösning som TS så måste man se till att förklara upplägget redan innan inbjudningarna kommer ut, iaf till familjen och släkten. För någon i din morfars generation så finns antagligen inte konceptet "te-bröllop", och han har uppenbarligen inte alls förstått vad det handlar om. För honom är kaffe och tårta, antagligen precis just det: En kopp kaffe och lite princesstårta -att man kan ordna ett mottagning för 15.000 kr som är självaste höjdpunkten på dagen är nog en rätt ny idé. En konflikt mellan två personer handlar oftast om ett den ena förväntat sig någon och blivit besviken och den den andra inte ens visste att det förväntades något alls.

  • Dannedo
    Jeaneettes skrev 2012-05-02 11:33:48 följande:

    Min mamma och pappa hade själva ett "fika bröllop" fast i deras fall hade dom bara köpt gifflar och någon kaka samt tårta.


    så dom har inte alls lagt ner lika mycket energie och tid som vi har, och detta var min morfar med på, alla i våran släkt samt min m2b släkt tycker detta är okej men INTE min mormor morfar och moster, dom tycker man inte gör på detta vis, medans jag tycker att jag och min karl inte vill ha ett stort bröllop och detta passar oss perfekt och alla får göra vad man vill.


    Förklarade även för dom att om någon rymmer iväg och gifter sig så får man acceptera det och vara glada för deras skull. men det tyckte inte hon!


    Hur som helst är jag inte speciellt ledsen över att dom inte kommer jag är ledsen för dom är beredda att offra hela våran kontakt för vi har valt att göra på detta viset.


    på inbjudningar står det klart och tydligt att vi kommer ha en mottagning mellan 14.00 - 18.00 sen är det slut inget mer med det.


    Men, att de själva varit med och ordnat ett fika-bröllop (dina föräldrars) gör ju det hela väldigt märkligt! Vad är det de förväntar sig? Hade mottagningen varit till belåtenhet om ni inte ätit middag efteråt? Om ni gått och lagt er kl.18? Jag tycker det är en sak om ni haft några vänner med er på middagen, men nu är det ju faktiskt bara mamma, pappa och syskon. Exakt vad är de så sårade över? Nä, ibland tror jag bara att folk har det lite för tråkigt och måste skapa konflikter bara för att ha något att lägga sin tid och energi på. Tråkigt! 
Svar på tråden Arg ledsen sårad och besviken.