• Jeaneettes

    Arg ledsen sårad och besviken.

    Vi kommer ha ett såkallat te bröllop, med 10 olika bakelser och bröllopstårta på mottagningen efter mottagningen kommer vi att gå ut och äta med min m2b familj (mamma, pappa syskon och respektive) och med min familj.


    eftersom vi ville inte ha ett stort bröllop och detta var något som passa oss perfekt, vi har ändå lagt ut 15 000 för bara själva bakelserna.


    Nu för någon månad sen började min moster skicka pikande sms till min syster att hon måste prioritera sin NÄRMASTE familj för att detta ska komma fram till mig, jag har valt att inte bry mig förren för en vecka sen när vi var på min mosters killes fest, där min mormor kom fram till mig och sa "i år fyller din morfar 70 år" jaha sa jag var roligt ska han ha fest? varav hon svara ne vi ska bara bjuda dom närmaste! jag blev rätt paff över detta och sa till dom på ett lungt vis att jag förstod var dom syftade på och detta sårar mig men dom blånekade och förstod inte alls vad jag pratade om. den kvällen försökte jag prata med min moster för att konforntera henne varför hon inte tar det med mig och går och pratar med alla andra men hon snäste av mig rätt snabbt och ville inte prata med mig, då skickade jag ett sms till henne som jag än i dag fortfarande inte fått svar på.


    Dum som jag är trodde jag att detta skulle lugna ner sig och pratade med min syster att jag ska vara "the bigger man" och inte bry mig utan självklart ska dom få komma och jag får skaka av mig detta men då händer det ofattbara, min mamma ringer mig på jobbet och gråter morfar har ringt henne och tänker minsann inte komma på bröllopet och han tänker inte skjutsa osss ( han har en gamal veteran bil) för en kopp kaffe, detta gör min mammma otroligt uppröd och slutar med ett stort bråk.


    självklart blir jag jätte ledsen känner mig kräkfärdig hela dagen och yr, försöker få tag på min mormor och morfar för att prata med dom att detta är något vi bestämt och att det är inget illa menat utan att vi kände att detta var så vi ville ha. Hela dagen går och dom svarar inte. min bror ringer och pratar med dom(utan att jag vet om det) och han får höra samma sak att han inte tänker komma på bröllopet och verkligen inte skjutsa oss för en kopp kaffe.


    Vet igentligen inte vad jag vill få fram med detta är bara otroligt ledsen och väldigt splittrad.


     

  • Svar på tråden Arg ledsen sårad och besviken.
  • Jay

    Vill bara säga att jag tycker synd om dig :( Jag fattar inte hur ett bröllop kan få familjemedlemmar att brusa upp så, men det verkar ju hända titt som tätt. Hoppas du kan förklara för dem att er bjudning är själva bröllopsfesten. Håller tummarna för att det ordnar sig. Ett bröllops ska ju vara glatt och kul...

  • Jeaneettes
    Jay skrev 2012-04-04 21:53:51 följande:
    Vill bara säga att jag tycker synd om dig :( Jag fattar inte hur ett bröllop kan få familjemedlemmar att brusa upp så, men det verkar ju hända titt som tätt. Hoppas du kan förklara för dem att er bjudning är själva bröllopsfesten. Håller tummarna för att det ordnar sig. Ett bröllops ska ju vara glatt och kul...

     


    Tack dina värmade ord, jag blir ledsen att jag just nu inte betyder något för mina morföräldrar. suttit med tårar i ögonen hela dagen.


    skulle bara vilja avboka allt.

  • Linsan

    Usch, finner inte orden men vill ända bara skriva att jag verkligen känner med dig! Kraam

  • Jeaneettes
    Linsan skrev 2012-04-04 21:57:40 följande:
    Usch, finner inte orden men vill ända bara skriva att jag verkligen känner med dig! Kraam

     


    Tack! dina ord betyder mycket, om det är jag som är tokig som vill ha det på detta vis!

  • bridetobe2013

    Men vad galet! Antar att det blir mer känsligt då äldre tycker att det ska vara på ett visst sätt. Själv tycker jag det låter underbart mysigt med te-bröllop. Härligt att kunna träffas efteråt och bara ha mysigt. Ingen alkohol så man slipper fulla dryga människor som inte vet hur mkt dom tål (nej jag är inte nykterist men har varit på bröllop som spårat ur)


    förstår att det måste vara svårt att skaka av sig allt. Man vill ju att släktingar ska vara glada för ens skull... Vi gifter oss lite i hemlighet och kan tänka mig att det blir lite liv i luckan efteråt....


    Hoppas det ordnar sig och att ni får en underbar dag


    1/6 2012
  • lantgrodan

    Skickar styrkekramar till dig <3


    Varför är det ofta så att människor tar illa upp för att de inte blir bjudna? Någonstans måste man ju dra gränsen och det finns en anledning till att man gör som man gör. "Suck".


    Jag hoppas verkligen det löser sig!!

  • Jay

    Min erfarenhet är att det mesta går att reda ut och många gräl grundar sig på missförstånd. Jag tycker du ska fortsätta försöka prata med dem (när du lugnat ner dig) - kanske förstår de inte riktigt er tanke? Åh, jag hoppas ni kan reda ut det, så att du får det bröllop du vill ha!

  • Marylojs

    Men fy tusan vad sorgligt och ärligt talat, förbannat fult gjort av dina släktingar. 

    Du har inte gjort något fel och ni har all rätt i världen att lägga upp ert bröllop som det passar er bäst. Klart människor får ha åsikter, men de får banne mig inte bete sig hur som helst.

    Det där "för en kopp kaffe" får mig att koka, inte går man på bröllop för festen eller maten??? Ett bröllop går man ju på och glädjs åt brudparet och deras kärlek, allt annat är bisaker.

    Kram 

  • Chicita

    Sen när blev det en rättighet att få trerätters middag när man går på ett bröllop?
    Eller att ens bli bjuden?

    Hemskt att vissa ens kan tänka i dom banorna.
    Hade dom hellre sett att ni inte gifte er alls eller att ni skuldsatt er för att kunna "bjuda" på middag?
    *muttrar en ramsa* 

  • Lillan

    Du får ursäkta, men din moster låter som en riktigt feg usling! Att hon inte vågar ta det här med dig direkt utan pika din syster och sen ta det genom din mamma och morfar?! *insert valfri svordom* Snacka om att infektera en hel släkt för att hon inte får gå på bröllop! När ni dessutom BARA bjudit föräldrar och syskon med respektive måste man väl någonstans förstå att man som moster inte kvalar in på den listan.


    Hoppas det reder ut sig för dig! Försök att inte bry dig om din moster som fö. verkar vara en bitter människa. Njut av att du ska gifta dig och glöm aldrig att det är DIN dag (ok, din och din mans dag hehe) Ni har all rätt att bestämma över den och ha det precis som ni vill!


    Och förhandla aldrig med terrorister! (din moster ;) )

Svar på tråden Arg ledsen sårad och besviken.