Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Arg ledsen sårad och besviken.

    Det verkar inte alls som att problemet här är kaffe eller inte, utan att det finns två delar i ert firadne-ett för alla, och så ett som bara berör "de närmaste". Någonstans finns det ju egentligen något positivt i att mosteroch mormor och morfar betraktar sig som dina närmaste, eller hur? Och kanske är det inte så konstigt att de gör det heller. Definitionen på vilka som är de närmaste kan man ju fråga sig hur den ska sättas.
    (om 'begravning sker i kretsen av de närmaste' tex, vilka är där då? I lagens mening har man rätt till ledigt från jobbet om ens morfar dött tex, för det är en av de nära anhöriga)
    Det är kanske inte helt oväntat att några av dem som sett dig växa upp, tycker de hör till din närmsta krets, så när festligheterna går vidare utan dem, tycker de att de fått en kopp kaffe och ska gå hem, medan andra minsann är viktiga nog att få vara med hela kvällen.

    Men, det är ju helt värdelöst att det inte verkar finnas ett fungerande samtal mellan er själva och de här släktingarna, utan att allt tycks snurra i runda efter runda med alla utom er involverade i samtalet. Särskilt om de verkligen vill vara några som står nära.
    Det vore ju önskvärt om det gick att få tala ut ansikte mot ansikte så att säga.

    Jag tror inte alls det stämmer att "du inte betyder något för dina morföräldrar" tvärtom tror jag de är sårade över saker som sagts av andra och att de känner sig degraderade på något vis. Jag hoppas verkligen du får chansen att ta ett redigt snack med dem.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag skulle ta den utsträckta handen, för att om möjligt kunna ha en relation i framtiden. Livet är mer och längre än just bröllopet och att neka att träffas blir ett statement som får långtgående konsekvenser. Att ses ger åtminstone en chans och möjlighet att det kan bli bättre.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Arg ledsen sårad och besviken.