Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Lantligt tema, någon mer?

    Vi ska gifta oss i en gammal ladugård, dock har vi inte bestämt oss för om middagen blir på loftet eller nere i ladugården, får se när nya trappan kommit.

    daniiel hade lyckats få med flere av mina inspirationsbilder. Vi kan inte ha alltför mycket levande ljus, men på borden kommer vi att ha  udda mässingsljustakar, samt många små udda glasvaser med enstaka blommor eller små buketter i. Antagligen också lite frukter eftersom vi gifter oss på hösten. 

    Vi ska laga såna här flöjlar som hänger i träden utanför där brudskålen hålls.




    Och såna här kommer att hänga inne, jag har fyndat några trasiga nermonterade kristallkronor nämligen:




    Lite såhär med udda glas och vaser och blandade blommor, dock ingen mossa på borden, antagligen kör vi udda dukar istället. Alltså vanliga vita bordduka, men ovanpå gör vi löpare eller en mindre duk av gamla dukar. Vi kommer troligen att ha runda bord och då finns det kvadratiska dukar i varenda sommarstuga som bara väntar på att få vädra sig lite. :)



    Det här brudparet ska jag be min svärmor att imitera, sjukt söt!


      
  • Pyttsan

    Hästskor var ju en lysande idé vi har massor! Vad skulle man kunna göra av dem, de vi har är alltså gamla rostiga, eller i varje fall utslitna. De betyder ju lycka, så lite rart vore det ju att ha dem till nåt. Idéer?

  • Pyttsan

    Vi serverar närproducerat, det blir fisk till förrätt och rådjur till varmrätt. Långkok och säsongens grönsaker gör att det känns rejält och lantligt/lokalt. Det blir lokalt öl till förrätten också, men till rådjuret blir det vin, men då väljer vi ett ekologisk och europeisk i varje fall.

    Till nattmat grillar vi korv och majskolvar, också de lokaproducerade.  Glad

  • Pyttsan

    Ja, bordsplacering är en jättebra idé. Får se om jag orkar med så många bara. Skäms Känns som ett stort projekt. Men vi ska ha skyltar på gården som visar parkering, dansplats, toaletter mm, de kunde i varje fall ha hästskor på sig. 

    Jag hittade förresten den här bilden. Vi gifter ju oss i slutet av september, så det kommer att varamörkt ute innan middagen är avklarad. Tror att det skulle se väldigt fint ut med en stor spegel bakom oss, eller på strategiska platser. Spegla både ljuskronorna med levande ljus och de små lamporna från ljusslingorna. 



     
  • Pyttsan

    Tack för att du delade med dig av era bilder! Tårtorna ser jättegoda ut, verkligen superfina! vi vill också ha nåt smarrigt, utan sugarpaste eller marsipanpynt.

    Blombuketter på väggarna ska jag stjäla, tror jag. Glad Björkarna har tyvärr gjort sitt i september, de är varken vackert gula eller vackert gröna. 

    Era getter bor kalasfint!Skrattande 

  • Pyttsan
    Loveit skrev 2012-06-12 15:17:46 följande:
    Har någon funderat på inbjudningskort?
    Våra är gjorda med gammal tapet och kuverten är också av en anna rulle gammal tapet. Sen en bit gammal spets på det och kuverten sluts med en pålimmad knapp. Gammal knapp..det blir mycket gammalt.Oskyldig Texten är en ojämn skrivmaskins-typsnitt. 

    Vi har klädkod kavaj, men skriver ut på hemsidan att folk gärna ska ha nåt varmt till kvällen/natten eftersom vi gifter oss på hösten och att man behöver bra skor, inga stiletter. Jag kommer att ha en enkel, lång klänning och min blivande make en kostym med hängsel och fluga, eventuellt väst om vi hittar en fin 3-delad kostym. 


     
  • Pyttsan

    Tack! Nej, inte så värst jobbigt, men jag började med dem redan i mars, innan jag ens visste hur jag ville ha inbjudningarna. Så jag var väl kanske ivrig då och sen när man väl var igång så gick det av bara farten. En kväll hade vi faktiskt ett par vänner över som hjälpte till att vika och limma kanske 20 st av sammanlagt 70st. Glad

    Jag tyckte att det jobbigaste var att få texten utprintad där jag ville ha den på kortet. Jag är usel på redigering och datorer och sånt. 

     

  • Pyttsan

    Plett: Man brukar få ta björkar t.ex. under elledningar eller telefonlinjer och längs vägar och diken. Men jag bor i Finland, så jag vågar inte lova hur reglerna är i Sverige. 

    Björkstubbar skulle jag helt enkelt efterlysa på fecebook eller fråga runt, det är säkert nån som ska ta ner nån gammal björk och som man kan få av. Annars fråga dem som säljer ved! De har ev oklyvet och kan såga upp. :)

    Jag ska ha en enkel "vanlig" klänning. Inte stor och puffig, a-linje, med axelband och snörning i ryggen, kort släp.

    Här är en länk till klänningen, men jag tycker att deras bilder på dem är ganska skitnödiga och inte alls gör klänningen rättvisa. Oskyldig 

    www.lilly.de/Default.aspx&ProductID=PROD1396&GroupID=GROUP127&VariantID=VO58

  • Pyttsan

    Hängsel och fluga är ju modernt just nu, så det finns i de flesta butiker för herrkläder. T.ex. brothers, dressman osv.

    2.bp.blogspot.com/-42swqA7PbjE/TqDeU4y1dBI/AAAAAAAAAYA/50S-vwm1UI8/s640/Earthy+Fall+Wedding+Bouquet.jpg 

    Om man ggoglar på wedding bouquet wheat så kom det flere fina bilder på buketter med vete i. Torkat vete är ganska skört och gulare än på din bild, jag skulle satsa på nåt gräst som det är säsong för när ni gifter er. :) När gifter ni er?  

Svar på tråden Lantligt tema, någon mer?