• Äldre 29 mar 01:22
  144023 visningar
  36 svar
  Inlägg från daniiel Visa alla inlägg
  36
  144023

  Present till nyblivna föräldrar?

  Ja, vad ska man ge nyblivna föräldrar i present? Gärna något som inte kostar skjortan och inte är kläder till barnet, som de flesta ändå brukar få i överflöd och som man kanske gärna vill välja själv. Hm. Kanske gärna något till föräldrarna? Tänker att de får så mycket till barnet att det kunde vara kul/skönt att få något som var till dom, som de kunde uppskatta och ha nytta av.


  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-07-08 11:04
  _________________________

  SÅ VAR VI HÄR IGEN!!! hehe

  Nyblivna föräldrar (inte deras första barn) och inget ätbart, inget drickbart och inget över 200kr. Vad ger man?!
 • Svar på tråden Present till nyblivna föräldrar?
 • Äldre 29 mar 09:43
  #2

  Tack, bra idéer :)


 • Äldre 29 mar 09:59
  #4

  Ja, de är väldigt söta :) Haha jamen just det, mugghållare.... finns det? Jisses..

  Mat känns ju faktiskt som något man kan behöva. Jag minns ju själv när vår dotter var liten, inte var man så peppad på att stå och laga mat då inte.


 • Äldre 29 mar 10:22
  #6

  Ah okej, så kommer nog inte vi göra dock, vår dotter får följa med. Hon har ju väntat precis lika länge som vi, dessutom kommer nog hon mest leka med deras hundar, så det blir nog ganska lugnt på det sättet ändå :) Jag hade själv inga problem med andra barn, även när dottern var nyfödd. Självklart är vi alla olika, men jag/vi chansar nog ändå :P


 • Äldre 29 mar 13:07
  #11

  Ja, jag har funderat på såna blöjtårtor, men jag tycker det är både och. Bra grej, för man behöver ju absolut blöjor, men då är det den saken med märke och storlek. Jag kanske var knepig och kräsen, men jag använde bara ett märke när dottern var liten, så jag är rädd att det ska bli fel om jag ger bort.. men "normala" människor kanske inte är lika noga :P haha

  Jag önskar att jag kunde sy eller sticka, för det är ju väldigt roligt att både ge bort och få något hemgjort :)

  En fotografering skulle vara kul, men det sparar jag nog till då någon av våra syskon får barn. Lite väl dyrt för vår plånbok att ge till "bara" ett par vänner tyvärr :P


 • Äldre 29 mar 15:24
  #13
  sandraochdaniel skrev 2012-03-29 14:59:00 följande:
  Jag har gjort namntavlor åt många bekantas barn i present. Har använt mig av www.wordle.net där jag skriver barnets namn och lite ord som beskriver barnet, typ prins/prinsessa, älskad, busfrö, charmtroll osv osv. Sen har jag köpt en Ribba ram på IKEA för 65:-

  Enkel och uppskattad present.

  Annars kan man köpa namntåg på zillstar.se för en relativt billig penning
   (beroende på hur långt barnets namn är Tyst)  Gör inte misstaget jag gjorde och tro att man ska he en vagn att avsluta med också. Den vart helt oanvändbar.
  Men du, det var ju en grymt bra idé, tack! :) Ska nog göra en sådan faktiskt.. om jag får tag på en skrivare att låna :P De där tågen var ju väldigt fina också, när man kan välja barnets namn. Var ju faktiskt inte alls dyrt :)
 • Äldre 29 mar 19:41
  #17
  sandraochdaniel skrev 2012-03-29 15:45:58 följande:
  Gjorde denna till en väns dotter i 1-års present. De vart stormförtjusta!

  www.wordle.net/show/wrdl/4979354/ebbot
  Den var ju jättefin :) Hur fick du olika storlekar på texten och namnet sådär i mitten? Jag förstod mig inte alls på hur man gör det där :P
 • Äldre 29 mar 19:42
  #18
  sofiasmamma skrev 2012-03-29 19:38:00 följande:

  Present till föräldrarna är jättebra: ngt ätbart eller blommor. Jag hade uppskattat att få choklad för jag fick ett enormt chokladsug när jag började amma.


   


  Till Sofia var en av de allra bästa presenterna en jättemjuk filt, den har jag använt hur mkt som helst.


  Ja, vi funderade på något ätbart till föräldrarna, det känns som något som kan vara uppskattat :)
 • Äldre 30 mar 18:58
  #21

  Åh, okej, då hänger jag med, tack :) Hade ingen aning om att man skulle göra så :P Ska pröva igen då och se om det går bättre :)


 • Äldre 31 mar 22:37
  #23

  Idag sprang jag och dottern (5år) runt som galningar för att hitta på något. Jag älskar att köpa presenter och är vanligtvis väldigt påhittig, dock inte denna gången. Tillslut kom vi överens om att det fick bli en bok, så Tomtebobarnen inköptes. En klassiker, som dessutom är väldigt fin bara ståendes i bokhyllan :)

  Tack för alla era tips, jättebra och jag ska defintivt komma ihåg dom till framtida bebisar och födelsedagar! :D


 • Äldre 8 jul 11:03
  #26

  SÅ VAR VI HÄR IGEN!!! hehe

  Nyblivna föräldrar (inte deras första barn) och inget ätbart, inget drickbart och inget över 200kr. Vad ger man?!


 • Äldre 8 jul 15:54
  #28

  Ja, det här blir deras fjärde barn. Dock deras första barn som föds i Sverige :) Därför har dom ju inte en hel massa bebissaker osv. Dom har vad dom behöver så att säga :) Och kläder också, jättemkt fina kläder har dom :) Vi har ingen pop-butik här heller, vilket jag personligen inte gråter över då jag tycker att det överlag är extremt tråkiga kläder :P

  Anledningen till att jag skrev inget ät- eller drickbart är för att jag inte har en aning om eventuella allergier, jag vet att det finns allergier, men inte exakt vilka. Plus att ofta får man tips som någon vinflaska eller liknande, men familjen dricker inte alkohol.


 • Äldre 8 jul 18:58
  #30

  Ja, det är en artighetsgest, absolut. Vi ger ju något för att vi vill ge något, inte för att dom egentligen behöver något :P Mamman är från Grekland och pappan från Afrika, så dom har dessutom inte så mkt familj och liknande här. Därför tänkte vi att det kunde vara extra kul att ge dom något :)

  Tack för alla tips :)


Svar på tråden Present till nyblivna föräldrar?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.