Inlägg från: vinterfrost |Visa alla inlägg
  • vinterfrost

    december brudar 2012, var är ni?????

    Åh Teza precis så känner jag med! Vi har ungefär lika stor budget. Hur många ska ni bjuda? Vi kommer att bli ca 70 viúxna förutsatt att alla kommer.. 

    Väljer med bort proffsfotograf, vi kommer laga maten själva, en av mina närmaste vänner ska hjälpa med tårtan, blommer får jag till inköpspris från jobbet + att vi kommer använda mkt matrial från naturen, Vi kommer bjuda på all dryck (tror jag) musik blir nog spotify. Tansport blir nog bara mammas bil eller lik. Vet inte hur jag ska göra med hår och smink än..

     Sitter och försöker fila lite på vad vi ska skriva i inbjudan. Tycker det är svår att få det bra.. (själva informationan dvs) Hur har ni gjort?

    Vad har vi klart? Hmm

    *Kyrka
    *Lokal
    *Solist
    *Färgtema (champanje/ivory, mossgrönt och nu även brunt)
    *Barnvakt
    *Gästlistan
    *Tårtan (även om det inte är bestämt hur dn ska se ut och smaka)
    *Blommorna 

    Det jag ABSOLUT INTE kan vara ut är min älskade m2b ;) Fast fin klänning och en ring, god mat och släkt och vänner är inte fel det heller. Det blir vad det blir och det kommer bli en underbar dag - för oss ala
     

  • vinterfrost

    Teza, Jättefina!

    Åh blev lite ledsen. Pratade lite med han vi tänkte fråga om han kunde fota oss. Så kläcker han ur sig att han inte känner sig säker på ett så "stort" ansvar och speciellt inte vintertid.. ÅH hur ska vi göra nu då?? :( Ska man anlita någon för porträttbilder och sen låta E fota i övrigt.. Tyvärr vet jag inte ombudgeten tillåter det Suck! Får prata med m2b ikväll och höra vad han tycker..

  • vinterfrost

    Puh! Nu har jag perl. bokat en fotograf med. Eftersom E inte vågade. Så nu får vi iallafall lite fina porträttbilder, så får E fota lite runt om det. 
    Bokat makeup och hår med :)  

    Sen är det väl klänningen som är det stora orosmålet.. Men det löser sig nog det med ;) 

  • vinterfrost
    lycklig01 skrev 2012-07-16 10:18:35 följande:
    haha hade presic tänkt höra hur det alla gör med bröllopsresa!? Vi har ju då en 1åring och känner att vi inte vill lämna bort honomo nå länge, men samtidigt åka på något bara vi två så att vi får riktigt njuta! Funderar på att åka på en ensam weekend nära bröllopet och sedan åka hela familjen på något längre till våren! hur ska ni anadra göra med bröllopsresa!?
    Vi kommer inte åka direkt efter, vi har iof inte ens pratat om bröllopsresa. Som det ser ut nu så finns inte ekonomin till en större resa och minstingen känns för liten för att lämnas bort så länge sen blir det för när julafton.. Har lite samma tankar som du en mysig weekend bara vi två o sen en resa tillsammans med barnen lite längre fram. :)
  • vinterfrost
    decemberbrud 12 skrev 2012-07-17 21:35:11 följande:
    Hej alla! Här kommer en decemberbrud till! :) vi kommer att viga oss på rådhuset den 12/12-12 (om vi lyckas få tid) :) sen vigas (på riktigt i våra hjärtan) 29/12 av en vän till familjen, i kyrkan här i byn där även våra barn är döpta!

    har idag ordnat med en festlokal där även 40 av våra gäster kan välja att hyra ett rum för natten till en billig peng!

    Så glad! Äntligen kan man börja planera och boka in lite! :)

    hur mår ni? här är det jag som fixar trixar och stressar :) min bllivande är ännu lugnet själv!
    Välkommen :) Varför ska ni vigas 2ggr? Här hemma är det mest jag som pysslar och fixar. Sambon säger inte så mkt spontant utan svarar på mina frågor mest. Eller ja vi kan ju disskutera om jag tar upp något, men jag får göra lite som jag vill känns det som..  haha 

     
  • vinterfrost

    Inatt drömde jag om bröllopet för första gången. :O Drömde att vi skulle rita kors på fönstret i kyrkan att vi hade glömt ringar. Gästerna fick stå utanför i regnet och vänta o att det tog jättelång tid.. Haha

  • vinterfrost
    lycklig01 skrev 2012-07-20 17:17:38 följande:

    idag har vi varit på två affärer och frågat om pris, på exakt samma saker har det skillt 600 kr på butikerna. det är rätt mycket pengar! Vi ska ha min bukett, en korsag och 25 rosor med vattenrör till dekoratione jag har gjort! På först stället kostade det 1600 för alt medans på det andra skulle de ha nästan 2200! Ska fråga på några fler ställen innan jag bestämmer mig! Det konstiga med brudbuketten var att på första stället skulle den kosta ca 600 medans på andra mellan 1200-1800


     


    Har ni fått nå pris på era brudbuketter!?


    Jag har inte fått någe pris på bukett, dels för jag inte har bestämt mig för vad jag vill ha. Men det kommer inte bli dyrt iallafall Köper via jobbet så det blir inköpspriser och min chef gör nog buketten.. 

    Vad ska du ha för slags bukett? och vad var det för butiker du frågade i?  
  • vinterfrost

    Idag var vi och kollade åp ringar, vete sjutton om man blev någe klokare på det Vi funderar på och byta ut/smälta ner våra förlovningsringar och göra dem släta och ev lite bredare (+ en till ring till mig) Inte hade vi en tanke p att de skulle passa en vigselring när vi valde ringar för 9 år sedan,,,

    På måndag ska jag och syrran åka och prova brudklänningar :D Längtar!!


    decemberbrud 12 skrev 2012-07-23 22:57:41 följande:
    Hur gör man när man kollar pris i hos floristen? Visar inspirationsbild och beättar i övrigt vad man vill ha såsom till tärnor och dekoration mm ? Börjar bli så sugen!!
     Precis! Låt gärna floristen komma med ideer och lite inputt, brukar bli bäst då tycker jag. Är så tråkigt med kunder som vill ha precis som en bild visar.. (tycker jag då hihi)
  • vinterfrost

    Lycklig01, ang din bukett så vet jag inte hur den första butiken räknade för att få de till 600 kr. Hade du kommit in till mig så hade jag nog sagt runt 1500 för den buketten. Det är ganska många rosor i (runt 25 st fick jag det till) och rosorna brukar ligga på 35 kr/st vintertid sen tillkommer ju hjärtan på tråd, lite grönt runt om (även om det inte ska synas brukar jag rekomendera det mest för att dölja stjälkarna under), nålar, band och lite arbete..

     

  • vinterfrost
    SkövdeSophie skrev 2012-07-29 11:32:31 följande:
    Ni blomsterkunniga, kan man få tag i en protea i Sverige mitt i december? Kostnad?
    Proteorna burkar finnas på hösten så det är nog inga problem :)

    Idag ska jag och syrran åka in till stan och prova brudklänningar. Nervös! Har inte gått ner så mycket som jag hade velat :S Men kämpar vidare.. Är mest rädd för att få elaka blickar.. 
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????