Inlägg från: vinterfrost |Visa alla inlägg
  • vinterfrost

    december brudar 2012, var är ni?????

    Chicky skrev 2012-06-26 16:09:46 följande:
    Hej,

    vad roligt, jag hakar gärna på här!

    Har inte läst igenom tråden helt, men är det några som ska gifta sig 12-12-12? Funderar på om detta datum är värt att gifta sig på. Det är ju bara magiskt i år... kommande år när vi ska fira bröllopsdag så är det ju vilken dag som helst 12 dec. Varför itne 13 dec på Lucia istället? Då är det ju alltid garanterat mysig stämning i Sverige varje år.

    Vad säger ni?
    Välkommen. Hade missat ditt inlägg då det kom prcis före mitt Som Lyckliga01 skriver., ni ska välja ett datum som passar er.. 

    Ang bokningen av kyrkan så fick jag ett nytt bokningsmail av pastoratet igår, så nu har vi fått veta vilken präst det är, kantorn och vaktmästare. Känns toppen. Prästen är samma som döpte sonen i april, kantorn är samma som har babysången på öppna förskolan där vi ofta hänger så det här kommer bli toppen!
    Känns skönt och ha fått ett extra mail nu speciellt med tanke på vad Minuz skrev..

    Längtar tills sambon kommer hem då ska vi åka och kika på lokalen
     
  • vinterfrost

    Minuz, kan du inte be om ett bekräftelsemail eller brav då du har det på papper?

  • vinterfrost
    Chicky skrev 2012-06-27 15:39:01 följande:

    Pekkisch4 och Vinterfrost,

    varför samlar ni på kottar? *nyfiken*


     


    lycklig01 skrev 2012-06-27 09:20:35 följande:

    Hej och välkommen! Tror att ni ska gifta er den dagen som känns bäst för er! Vi gifter oss den 1december och det känns jätte bra för oss! Inte för nära julafton heller så man känner sig stressad över det också! Men som sagt, ni ska välja den dagen som känns rätt för er :)


    Vi har varit i kontakt med en resebyrå som hjälper till med bröllop utomlands. Vi vill gärna till Karibien nånstans och enligt snubben jag har mailkontakt med så finns det fortfarande möjlighet att boka in oss på 12-12-12. Överväger dock starkt den 13 dec istället. Luciadagen är ju speciell. Mysigt med alla ljus, lussefika och lussetåg... Ska försöka övertala sambon bara!

    Strandbröllop i hemlighet, bara vi två. Två veckor i paradiset och på köpet en bröllopsresa. Sen blir det fest för nära och kära till våren/ sommaren 2013.


    Vi har champanje och mossgrönt som färgtema. Mkt insperation fr bla skogen. Mossa kottar grenar osv. Samlar kottar för att ha och dekorera med..
  • vinterfrost

    Åh vi var ju och kolla på lokalen nu ikväll och jag känner mig osäker.. "Mycket" pengar för lite grejer känns det som. Skulle behöva komliteras och fixas MYCKET för att få det bra men den ligger hemskt fint,,. Den andra lokal (alt nr 2) är fin som den är, fin dukning och lite pynt så är den tipptopp. Nackdelen där är att den ska användas kl 10 nästa dag o då ska den vara städad och fin innan det.. hmm jobbigt det här. jag och sambon får sätta oss ner när han kommer hem och disskutera för och nackdelarna...
     

  • vinterfrost

    Så nu har jag och gubben pratat ihop oss. Imorgon ringer jag och bokar alternativ 2. Vi båda kände att det var för mycket med den andra.. Den är dessutom billigare och då lägger vi hellre pengarna som blir över på att leja in någon som städar..

  • vinterfrost

    Minuz, De ser jättefina ut! Mycket tid och kärlek bakom.. Gilla klockan :) Tacgsen var en smart ide :)

    Känns jätteskönt att vi har bestämt oss nu. Hoppas bara lokalen fortfarande är ledig annars vet jag inte vad vi gör! För nu är lokal 1 helt borta som alternativ...

    Hur formelerar ni inbjudan? På massa exempel så tår det typ "Inbjudes att övervara vigsel.." Gillar inte ordet övervara..

     

  • vinterfrost

    YEY nu är lokalen bokad med! Känns toppen och ha det klart. Nu ska jag börja fila på inbjudningskorten. Ska ta mig en sväng förbi Panduro någon dag. Funderar på o ta det på lördag fm så slipper jag släpa med mig barnen..

  • vinterfrost

    Teddy, ang klänning har jag inte köpt/ provat någon ännu. Dock vet jag ungefär vad jag vill ha. Ska ta tag i det när min syster (tärna) ha semester i början av augusti. Så just nu håller jag på med värsta träningen och håller strikt diet för att få några cm mindre runt midjan
    Ang lokalen så är det församlingsgården och där är vi 2 ggr i veckan när de har öppen förskola verksamhet så lokan känner jag nästan innan och utan känns det som vid det här laget.. Vi kommer få lokalen vid 17 på fre (hoppas lite tidigare typ 15)  då ska det dukas och fixas. Hur vi ska ha borden vet jag inte ännu då det är både avlånga och "runda" bord, men det löser sig nog det med Sen ska den ju vara städad och klar till absolut senast 08 söndag morgon.

    Ring har jag kikat lite på nätet, en ganska enkel modell i rött guld. Om ca 2 veckor så ska dottern åka ett par dagar till mormor och morfar då ska vi passa på och åka och kolla på ringar, samt kläder till honom hade jag tänkt. Lättare och bara ha med sig sonen på sånt

    Teza - Välkommen!
    Vi kommer köra mkt med ljus oxå. Även mossa kottar, grenar och typ videkvistar. Men blomnörd som jag är så kommer jag  är så måste jag ju ha lite blommor, blir bla julrosor.

    Idag ska jag åka och köpa det sista matrialet till inbjudningskorten. Var iväg i lördags men då hade de inte allt hemma samt att vissa buntar med papper hade blivit blekta av lampan så hon beställde nya till mig Så i helgen så ska jag göra en provomgång.

    Ha en solig dag tjejer! 

  • vinterfrost
    teddy skrev 2012-07-05 16:35:30 följande:
    Har era blivande fått se era klänningar/ska få se era klänningar?? :) 
    Han har fått set på bild. Sen vet jag inte om han kommer få se den på innan eller inte..
    Jonna1983 skrev 2012-07-05 21:17:52 följande:

    Håller på med gästlistan nu, tycker det är jättesvårt var och hur man ska dra gränser. Hur många släktingar måste man bjuda egentligen? Visst, de är trevliga och så, men jag vet inte om jag är jätteintresserad av att ha alla med på festen... Hur bjuder man in trevligt till bara vigseln? Och kan man bjuda bara sina kusiner på festen? Det borde man väl kunna? Är det inte man själv som bestämmer? Sen det där med bekanta, hur himla generös måste man vara mot människor som man bara träffar på fest och inte har något gemensamt med i övrigt? Vi har inte varken hur mycket plats eller pengar som helst, vill ju hinna partaja med alla! Lite peptalk där tack! Nästan så man hoppas att några inte kan komma....


     


    Vi började fnula lite, jag skrev en lista och han skrev en lista av dem skrev jag vilka vi ville garanterat ha med dvs närmast sörjande (familjen) och vänner vi umgås med, sen blev det lite vänner som vi inte träffar så ofta men som vi ville bjuda iallafall, sen vart övriga släkten på en egen lita då var vi i valt o kvalet hur vi skulle göra men jag kände att jag ville bjuda en av mina fastrar men då måste jag bjuda dem andra (faster o farbror med familjer) och vi står varandra ganska när i min släkt så det kändes själjvklart o bjuda dem, så blev att vi kommer bjuda alla från bådas håll (även om jag har några på BJs sida som jag hade kunnat tänka mig och hoppa då vi inte blivit bjudna till deras bröllop/dop osv, några av dem hörde inte en av sig när vi bjöd in dem på sonens dop så det känns otacksamt) men men nu blir de bjudna iallafall. Vi kommer att bli ca 70 st då valde vi bort alla under 18 år då vi kommer att ha fri bar till kvällen, men de 2 som är närmast 18 brukar inte komma ändå på såna tillställningar, den ena vägrar sätta sin fot i kyrkan och den andra har en cpskada
    Hade vi bjudit alla barn med så hade vi landat på straxt över 100 st
    Teza skrev 2012-07-05 21:22:28 följande:

    Nu är jag riktigt uppåt. har en pappa som är kock som har lovat att fixa maten, jag bad honom göra en kalkyl på ungefärlig kostnad, men chansade innan på kanske 5000 för 65 pers som vi nog blir om alla kommer.


     


    Fick kalkylen idag, och då har han räknat med efterrätt vilket vi tänkt skippa hehe. Slutsumman hamnar på 1800 kr helt sanslöst, men de e klart då tar han ju inget för jobbet hihi, ville egentligen inte att nån skulle behöva stå å slava, hade faktiskt tänkt lägga budget högre och beställa buffe tex nånstans, men det ville han inte höra talas om, haha yrkesstolthet eller nåt, gamle man som är pensionär nu vill visa sina skills ändå ;)


     


    Han lagade nämligen en hel bröllopsmiddag själv för 50 pers när han var hör och häpna bara 12 år, snacka om naturbegåvning :)


     ÅH vilken lyx! Klart det är yrkesstoltheten, det är ju hans dotter som gifter sig!
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????