Inlägg från: Memsan |Visa alla inlägg
  • Memsan

    december brudar 2012, var är ni?????

    Här har vi ett till 12-12-12 par i norrköping. Vigselplats i en 1700tals byggnad med väggmålningar, festlokal på grand hotell, dekorationer är ihoppysslade, inköpta på reaorna & loppis.
    Kläder är bestämda till marskalkar och brudgum det blir jaquett. Sömmerska för våra ytterkläder är hittad. Sitter och knåpar på inbjudningskort.
    Ringen håller på och skapas av en duktig guldsmed as we speak :)

    Fotograf är snart hittad, har hittat 2 som verkar lovande då vi har lite speciella önskemål.
    Har fått offert ifrån hårfrisörskan.
    Då ingen av oss kommer ifrån Östergötland så kommer 95% av våra gäster att komma långväga ifrån så vi har börjat samla in offert från olika hotell.
    Ska träffa en konditor nu snart.

    Vi kommer ha Tim Burton (corpse bride) tema, men kommer ha klädkod mörk kostym tror vi.

    Har säkert glömt nåt men lite på vägen har vi kommit.

  • Memsan

    Vi planerar på att gifta oss vid 16 tiden. Har inte tänkt så mycket på dagsljus eftersom vårat bröllop flankas av eldkorgar och värmeljus till förbannelse.

  • Memsan

    Det kommer gå bra Beccastina. Lite problem på vägen som lätt kan lösas. Vad vill ni helst ha? stort eller litet bröllop?

    Vi kommer som sagt ha ett större bröllop men redan nu får vi höra "mitt i veckan? den och den kommer inte komma då" "barnfritt ja då kan inte vi komma." Mitt svar på alla dom kommentarerna är. Vill man verkligen så fixar man det. Det är för fan flera månader frammåt. Man hinner fixa "rätt" sorts kläder- det är flera reor som kommer komma nu. Att fixa barnvakt? gå in på grannar.se och hitta en!

    Illa att göra brudparet ledsna bara för att man är lat imho.

    Så. Det kommer att bli fint hur du än gör- frågan är bara hur många gäster ni orkar med.

  • Memsan

    Nu har vi fått hem inbjudningarna och har tänkt skicka ut dom redan på tisdag. Men vi har gäster som kommer ända vägen ifrån USA så det är lika bra att vara tidig.
    Idag så har vi varit hos konditorn och skissat fram en tårta och lagt delbetalningen på den. Men jag hittar verkligen ingen klänning som jag har råd med, eller en make up artist -.-

  • Memsan

    Maten och tårtan är klar här!
    Jag har tillochmed köpt en klänning. Fick ett bra pris så det blev helt spontant.

  • Memsan

    Glömde att vi skickade ut inbjudningarna förra veckan också. Ringen är färdig och avtal med hotell gjorda.

    Vi kommer ha buffé på bordet á la tapas stil med marinerad fläskfilé, qournfilér med rataoulle, örtstekt kyckling, kokt potatis, rotfruktsgratäng, 3-4 olika såser, fransk potatisgratäng, nåt mer rött kött, ljummen sallad med chevre ost och varma baguetter.

    Orsaken till att det är så många olika rätter är för att majoriteten av våra gäster är jättknussliga med vad dom äter. Brukar ge det här exemplet: Bjuder jag på kyckling, potatis och sås- en äter inte kyckling, en äter inte sås och en äter inte potatis. Tapas stilen kom till att vi har många äldre och handikappade och gillar den familjära känslan av att ha krubbet på bordet.

    Tårtan kommer innehålla jordgubbs mousse och chokladmousse på sockerkaksbottnar med ett tunt tunt lager vaniljkräm och jordgubbssylt (det sistnämnda var nåt som konditorn alltid gjorde på bröllopstårtor. vi fick välja moussen)

  • Memsan

    Ingen aning. Hotellet fixar det åt oss :)

    Men har du tänkt på vegetarisk Moussaka, tzayspett, haloumi i pasta och sås?

  • Memsan
    vinterfost skrev 2012-04-30 09:31:41 följande:
    Sen då? Vad gör man sen? så mkt som snurrar, så många tankar.. haha 
    Kanske kan börja spåna på maten? Oavsett vad ni väljer, restaurang, eget eller catering så är det nog skönt att veta vad ni vill ha redan när den frågan dyker upp.
  • Memsan
    teddy skrev 2012-05-01 18:10:44 följande:
    När tänker ni att ni ska skicka ut er inbjudningskort??
    Vi skickade ut våra för ca 3 veckor sedan. Men det är för att våra utländska släktingar & vänner ska hinna spara ihop & boka allt som de behöver boka för att komma till oss.
  • Memsan

    Vi skrev
    "Äntligen blir det av
    Onsdagen den 12 december

    Vi hoppas att du kan närvara på vårat Tim Burton inspirerade bröllop i ******

    NN
    &
    NN

    Middag & dans blir på Grand Hotell

    Svar senast ****
    Åldersgräns 16 år
    Klädkod: Kostym"

    Sen så skickade vi med ett informationspapper där hotell förslag, förklaringar och lite historik. Just frasen "Äntligen blir det av" kommer ifrån att vi har planerat och pratat om bröllopet med alla de senaste 5 åren.

  • Memsan

    Vi kör på sittande buffé. Maten står på bordet så som det gör hemma och alla får skicka skålar och annat till varandra på bordet. Se om det bryter isen lite. Vi kommer ha en fiskrätt, kyckling, fläsk & rött kött. Gratänger och sallader.

  • Memsan

    Vi har bokat florist men vägen dit var verkligen inte lätt. Vi besökte flera florister och fick samma vilsna bemötande och oklara svar. Det var inte förrän en vän till mig nämnde att hennes svägerska skulle öppna en blomsterbutik och att hon (vännen) tyckte att hennes alster var riktigt fina. Vännen frågade henne ifall hon kan tänka sig fixa brudbukett och festarrangemang. Efter att hon sagt ja till det så fick jag hennes nummer och kunde boka möte innan butiken öppnade så vi fick sitta i lugn och ro och gå igenom detaljer och allting. Det bästa var att det gick att prata med henne och hon förstod vad vi menade. Så nu har vi lagt en deposition på allt och ska bara plocka upp allt dagen innan.

    Så bästa tipset när det gäller florist är att ringa och boka tid för konsultation istället för att känna sig stressad över en växande kö bakom sig.

    Jag har även bokat sminkning för 500 kr & dom kan komma till mig. Body shop FTW ^.^
    Gick förbi face och hörde efter om sminkningen och där var det också hutlöst dyrt. 1500 kr skulle dom ha och dom kommer inte till mig, dåligt tbh.

  • Memsan

    Teddy: Det var vad dom sa till mig, men nu har jag den enorma turen till att ha både body shop och hårfrisörskan inom 5 kvarters radie. Men innan jag berättade att jag skulle hålla till i knutarna så hade body shop biträdet redan nämnt det. Men dom verkar inte hålla på med lösögonfranser eller oljebaserade produkter, av vad jag förstod det som, så lösögonfransar får jag köpa själv så hjälper dom mig att sätta på dom.

    Hallonfrossa:



    Är min inspirationsbild för brudbuketten. Den följer inte vårat tema och m2b ska ha en mörklila kalla som corsage. Orsaken till det är att jag ska tatuera in brudbuketten och vill då hellre ha något med mycket färg och textur. Så om gudinnan förbjude att vi skulle gå skilda vägar så har jag fortfarande ett minne ifrån en förhoppningsvis fantastisk dag och en fantastisk man.
  • Memsan

    Tänkte att den skulle får täcka hela utsidan av låret, höft till knä om tatueraren behöver så stor plats. Hade ändå tänkt att tatuera in en massa blommor där. Lika bra att låta det bli en bukett som har betytt nåt för mig.

    Ska lyda råden som finns i några andra smink trådar och köpa sådana fransar du nämner och se om det blir bra.
    Budoirkort, det är alltid modigt och snyggt tycker jag. Har du träffat fotografen än?

Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????