Inlägg från: vinterfrost |Visa alla inlägg
  • vinterfrost

    december brudar 2012, var är ni?????

    Hej, Får man hoppa in här?

    Planerar bröllop till 121208. Efter nästan 10 år (i juni) så tog jag saken i egna händer och friade på skottdagen Tänkte ha det på eftermiddagen typ kl 16. Ser framför mig hela vägen upp till kyrkan full med marchaller och eldkorgar :) Massa ljus i kyrka och i festlokalen :)

    Har inte kommit så långt i planeringen övh eg. Har planerat dop här i flera veckor, men nu är det över så nu ska jag lägga all kraft på bröllopet  

    Färgerna kommer nog gå i svart rosa och silver.  

     

  • vinterfrost

    Ojojojojoj så mycket det är som ska styras upp!! Vart börjar man??

    Har beslutsångest. Har i flera år haft ett hum om vad jag vill ha för klänning och hittade en på nätet tidigare.. och efter den har jag börjat spåna på allt runt om då jag har utgått från klänningen.. Men så satt jag nu i veckan o surfade runt på bröllopssidor och hittade en annan klänning som jag blev lite kär i och nu är jag så osäker! För den går inte alls ihop med det jag hade tänkt mig men den är sååå fin!  HMM måste ta o bestämma mig snart så jag vet hur jag ska fortsätta planera pysslet till dagen D.

     

  • vinterfrost
    teddy skrev 2012-04-20 17:48:13 följande:
    Mmm de där me klänningen e ju alltid svårt! Men enklast vore ju om du på nåt sätt kunde testa vilken klänning du skulle passa bäst i så slippper du tänka vilken som e snyggast o kan ta den som känns bäst... Eller om de e nån speciell modell eller nåt som passar dig bättre...
    Dock kan jag ju erkänna att jag inte "matchar" allt me min klänning... Jag tror de kan bli bra ändå! :)
    Problemet med o prova klänningar är att jag har typ 15 kg att gå ner efter graviditeten, men jag har äntligen fått klartecken att börja träna efter kejsarsnittet nu, som jag måsta bli av med, känns meningslöst o prova klänningar innan dess.. Visst behöver allt inte matcha men den första klänningen är svart lite tuffare och den andra är mer lite vintage stil på. och det lutar mer o mer åt den andra klänningen. kan inte riktigt släppa den ur tanken och igår när jag inte kunde sova så låga jag o fnula på hur jag skulle dekorera lokalen efter den klänningen och de gjorde att de lutade ännu mer åt de hållet :D

     
  • vinterfrost
    teddy skrev 2012-04-22 11:36:59 följande:
    Nä, då e de ju svårt att prova en klänning... fast å andra sidan verkar de som du bestämt dig för en lite mer vintage-stil nu, hihi! :)
    :) Sa till sambon igår att jag har bestämt mig för den andra klänningen nu :) Han skratta åt mig, men jag sa att den första klänningen var mer jag fast för 5 år sedan.. Den andra är mer jag nu.. Å vad jag längtar
    teddy skrev 2012-04-22 11:35:55 följande:
    Ja, där fanns rätt många bra billliga alternativ! :)

    Själv har jag en bolero/jacka-sak i silvergrå fuskpäls av något slag som jag tänker ha på mig utomhus. En billig grej jag hittade för rätt länge sedan som jag nu kommit på e tillräckligt snygg för att användas, hehe.

    Dock undrar jag lite va jag ska ha inne i kyrkan under själva vigseln... Ska ni ha något över kläningen där o då? Typ en sjal eller en bolero eller något liknande? Jag tror nog jag vill ha nåt om axlarna då, klänningen e en tubtop så något över vore bra... men sen vet jag ju inte va som passar riktigt till min klänning såklart, måste kolla de. Men som sagt, ska ni ha nåt på er över klänninge i kyrkan??? Vad isf?
     Tror inte jag ska han något i kyrkan.. iof har jag inte tängt sålångt ännu!
     
  • vinterfrost
    Beccastina skrev 2012-04-23 10:02:17 följande:
    Hej tjejer! hoppas att allt går bra för er, som jag misstänkte så står jag nu utan arbete när min mammaledighet är över så just nu ligger bröllopet på is, vi kanske viger oss 12-12-12 ändå men då blir det utan fest och bröllopsresa :(
    tråkigt. Ni kan ju göra en enkel cermoni med de närmaste bara och ha festen senare.. Hoppas det ordnar sig!

    Själv bokade jag kyrkan idag så Lördagen den 8e december kl 15 skrider jag ner mot altaret

    Får man fråga vad ni har för budget til erat bröllop? Vi hade tänkt oss ca 20,000 + kanske lite bidrag får föräldrar..
     
  • vinterfrost
    teddy skrev 2012-04-23 19:48:53 följande:
    Beccastina, jag säger som vinterfrost... en enklare ceremoni me de närmaste o sen en fest senare, varför inte! :) Om ni nu vill gifta er 12-12-12 ska ni inte låta det hindra er! :)

    Och vinterfrost, angående budget ligger vi runt 30.000 plus lite bidrag från föräldrar... O va härligt att du bokat kyrkan nu! :)

    Själv håller vi på att reda i maten, o de verkar snart vara löst och jag håller just nu på att kolla in tårtor! Vad har ni tänkt er för tårta??

     
    Känns toppen och ha bokat kyrken blir mer verkligt då! Ang tårtan så har jaf inte alls tänkt så långt! En av mina bästa vänner (som även är sonens gudfar) är konditor. Han har lovat och göra tårtan åt oss - troligtvis blir det hans gåva till oss sådär spar vi in några lappar. Själv är jag florist (förvisso mammaledig) men jag vet att jag kommer få köpa in blommor och matrial till inköpspris, samt om jag ber så kommer nog en av mina kollegor kunna göra buketten år mig så där spar vi oxå in en del. Dotterns gudfar är hobbyfotograf så vi funderar på och fråga honom om han har lust och ta våra bilder alt så har vi/han andra mycket fotointresserade vänner :) 

    Vad ska ni ha för mat? Vi kommer nog ha buffe. Dock vet vi inte riktigt hur många som vi ska bjuda. Vi har en lång gästlist (närmaste familjen, närmaste vännerna och övriga släkten) ca 70 pers eller såhar vi den korta listan som är närmaste familjen och närmaste vännerna. Vi har inte bestämt oss ännu..

     
  • vinterfrost
    Beccastina skrev 2012-04-24 18:28:55 följande:
    okej tjejer det vi funderar på just nu är.

    Vigsel kl 12.00 den 12 december.
    Kak/tårt buffe i den intill liggande kyrkstugan (tar ca 45 pers)

    då vill vi ex bjuda på bröllopstårta, tårtor, cupcakes, winerbröd, eclair, cakepopps och lite frukt till detta serveras kaffe, tee, läsk, saft, och gärna om vi får så vill vi servera mossernande vin (ex azti)

    Klädkod: finare klädsel gärna med hatt/flor, handskar och stora smycken. (jag funderar på att ha en klänning i tea length.)

    va säger ni?? låter det ok??
    då kan vi dra ner kostnaderna från ca 80.000 till 20-25.000 (utan resa då givetvis) och det borde vi kunna spara ihop om vi kämpar på.

    Hade ni uppskattat ett sådant bröllop??
    Tycker jag låter toppen, det är ju som sagt mitt på dagen mitt i veckan
  • vinterfrost
    Pekkiisch4 skrev 2012-04-29 12:13:30 följande:
    är det en sida man kan lita på ? :)
    Vet faktiskt inte :S
  • vinterfrost

    Hej tjejer!

    Hur går det för er? Här går det lite segt känns det som. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja nysta i.. Hur lägger ni upp planeringen?

    Har kommit en bit på väg iallafall

    *Bokat kyrka
    *Bestämt vilket stuk av bröllop vi vill ha
    *Bestämt färgerna
    *Frågat blivande tärnan om hon ville o de ville hon
    *Börjat leta lokal - dock utan resultat (har inte fått tag i kontakt personen)

    Sen då? Vad gör man sen? så mkt som snurrar, så många tankar.. haha 

Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????