• Tablett-missbruk

  Tor 2 okt 2003 15:30 Läst 17670 gånger Totalt 36 svar
  Visar endast inlägg av brunetten - Visa alla inlägg
 • brunet­ten
  Återställ
  Tor 2 okt 2003 15:30 #0

  Soda,

  jag känner igen mig så väl. Jag har dock lyckats få ner min värk i nacke och axlar också. Jag har haft ont dagligen i över 15 år och har också varit treoberoende.

  Dock är min värk oftast sådan att jag kan leva med den, utan att behöva gå hem från jobbet eller avbryta vad jag håller på med. Även om den finns där hela tiden. När jag slutade med tabletterna så märkte jag faktiskt ingen skillnad efter ett tag. Tabletterna hade liksom inte hjälpt. Oftast låter jag inte värken påverka mitt liv så mycket (kräver mycket av en) men när man är deppig eller nere pga något annat så blir det oftast mycket värre.

  Jag har som du fått massor med olika behandlingar, har bettskena, gör avslappningsövningar mm. Det som hjälp mig mest som person är dock att jag har gått i terapi i 1,5 år. Det har lärt mig hantera smärtan på ett bättre sätt. Visst kan jag fortfarande bli alldeles paralyserad och deprimerad över att jag har haft ont i mer än halva mitt liv men de tillfällena kommer mer sällan. Dessutom gick jag och styrketränade i våras hos sjukgymnasten och det är den första behandlingen som hjälpt mig att minska smärtan i axeln. Dessutom sa både min sjukgymnast och psykolog att mitt liv är mitt ansvar och även om det känns tungt att tänka den tanken så inser man efter ett tag att den är sann. Det är bara vi som kan förändra våra liv.

  Jag har förändrat och påverkat sättet jag lever men tyvärr har det inte hjälpt. Så även om jag också hatar att träna styrketräning och egentligen oftast hellre har ont är behöver gå till ett gym så har jag skaffat mig ett kort och börjat träna denna vecka. Jag hoppas verkligen att det ska kunna hjälpa mig även i fortsättningen.

  Jag vet inte om träning eller terapi kan hjälpa dig, men det har i alla fall hjälpt mig.

  Lycka till!
  Kram brunetten

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll