• hsmamma

    Vad för favors har/hade ni?

    Jag fick iden idag att ta ett blockljus å göra som bordsplacering+favor i ett...men vet inte

  • Svar på tråden Vad för favors har/hade ni?
  • Chicita

    Jag skulle mycket hellre ha ett blockljus med mitt namn och brudparets datum / monogram på. Än ett glas med gravyr, eller en servettring eller annat sånt som jag har fått på bröllop Flört
    Man kan faktiskt skrapa bort dekoren om det är sånt där flytande stearin på flaska, eller liknande. Och så har man ett helt vanligt ljus.
    Så dels som gäst så skulle jag helt klart ta hem det om jag fick. (om det inte är allt för stort förståss Tungan ute ) Och elda upp det en mörk höst... Jag älskar ljus Skrattande
    Och om många lämnar kvar sina ljus - so what? Ljusen kan jag elda upp själv i så fall Glad

    Det jag tänkte var värst var om det skulle stå ett brinnande ljus på varje plats. Men det var ju helt fel...

  • LiveForever

    Vi ska nog ha en liten badbomb eller en chokladbit i någon chick ask.


    ♥ 2012-08-04 gifter vi oss ♥
  • hsmamma

    Är ett litet blockljus från ikea jag tänkt, 4-pack för 15 kr. Vi har budgetbrölloo

  • Chicita
    hsmamma skrev 2012-03-13 22:02:56 följande:
    Är ett litet blockljus från ikea jag tänkt, 4-pack för 15 kr. Vi har budgetbrölloo
    Låter jättebra tycker jag. Lätt att stoppa i fickan eller handväskan om man vill ta hem det.
    Och som sagt, om det blir över så är det ju bara att elda upp dom själv en höstkväll Flört 
  • Anneli256

    Vi hade egentligen inte tänkt ha några fovors men när vi pratade om placeringskort så hittade vi vad vi behövde på Panduro. Dom har trähjärtan i fempack för 29 kronor. Dom är förborrade, de kommer att sprayas i gudlfärg- Gästens namn på framsidan och datumet på baksidan. Ett litet tunt grönt band som är fäst i hjärtat kommer att viras runt servetten. Detta hjärta är ett litet minne som man kan ta med sig hem lägga på en hylla eller rent av använda i nyckelknippa eller liknande.. Inte speciellt dyrt heller.

  • Mrs S 2012

     



    Vi ska ha dessa med "tablet" . typ fudge. Det är en skotsk tradition. Ev. ska vi köpa band med namn och bröllopsdatum men jag är osäker på om det blir snyggt att knyta runt. Annars lägger vi bara en liten lapp i, eller klistar på.

  • Nina9

    Vi ska ha två favours. Väldigt enkela och dessutom otroligt billiga MEN fina.

    Den första  är "egna" tepåsar. Vi köpte ett storpack tepåsar.( Hittade ngt billigt som kostade 14kr för 100 tepåsar men annars vet jag att Lipton har storpack)
    Vi tömde påsarna och fyllde igen med egeninköpt Grönt kärlekste (har små röda hjärtan i blandningen). Sedan gjorde vi egna etiketter med våra namn och vårt datum på ena sidan och blandningens nan på andra sidan och häftade på.

    Den andra fovuren blir hemmagjord äppelmos. Vi ska ha höstbröllop så vi kommer att plocka på oss alla familjens och vännernas äpplen Skrattande.

    Vi håller på att samla på oss en massa småburkar. Allt från barnmatsburkar till syltburkar, storlek mindre. Bort med originaletiketten och täck locket med t.ex. smörpapper eller tyg så den blir "gammeldags". Band runt locket med etikett där våra namn + datum står på ena sidan och innehållet på andra sidan. Otroligt enkelt, jättegott och fint.

    Sen kommer vi bara att använda cellofanpapper som "förpackning".

    Ska se om jag kan få en bild lite senare som jag kan lägga upp.

  • Chicita

    Det låter verkligen som något personligt Nina9 Skrattande

    Jag är egentligen emot favours "bara för att ge". Men saker som har en funktion eller som är väldigt personliga tycker jag är bra. Och handgjorda saker.
    Jag förstår däremot inte vitsen med att köpa in graverade vinglas eller andra såna saker som man sen inte har någon nytta av - varken som gäst eller som värd alltså...
    En påse karameller kan vara trevligt, för det är alltid gott med något sött direkt efter maten. Och om det är mintpraliner eller liknande så kan det kännas lite frächt att få tugga på något sånt också så man får lite trevlig andedräkt inför dansen Tungan ute 

Svar på tråden Vad för favors har/hade ni?