• aviman

    Juni 2013?

    Mannen friade när han kom hem från skidsemester i Italien i februari i år och nu planerar vi för att gifta oss Juni 2013, mest troligt helgen efter midsommar.
    Någon fler än oss som planerar för samma månad? SkrattandeHjärta 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-19 20:36
    Det här är den nuvarande listan på Junibrudarnas datum:

    1 - chesa, Vingabrud

    7 - Josefiiine

    8 - aviman, becky, Vicke01, Dalasmulan, Krystal (ev), juni2013

    13 - Miss Lindberg

    15 - HaLian

    28 - imoen

    29 - Mette81 (ev), JochP

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-23 08:34
    Junitråden

    1 - chesa, Vingabrud, Miss Lindberg, suewy

    7 - Josefiiine

    8 - aviman, becky, Vicke01, Dalasmulan, Krystal (ev), juni2013

    15 - HaLian

    28 - imoen

    29 - Mette81 (ev), JochP, emzerus83, Marjasinus

  • Svar på tråden Juni 2013?
  • Want to
    JochP skrev 2012-07-31 22:09:46 följande:

    Hurra, nu är det bokat! Vår vigsel alltså. Det blir den 29 juni i Hildasholms trädgårdar. Känns skönt att ha det viktigaste bokat, plats för vigsel och fest. Nåt annat har vi inte gjort än så länge men det är ju lång tid kvar.


    Ni som ska gifta er borgerligt, när kontaktar man vigselförrättaren? Det kanske är tidigt att boka det nu? Fast i och för sig skönt att ha det gjort också.


    Nu ska vi sätta oss och fila på gästlistan, känns som det bara blir fler och fler på den ju mer man tänker. Vi kommer nog upp i 100 personer tror jag. Vi vill bjuda både familjer och närmsta vännerna så det är svårt att skära ned antalet. Det blir underbart med en stor fest med alla man gillar.


    Vi har inte börjat fundera på det där med inbjudningar än eftersom vi inte har allt klart än. Men antar att vi skickar ut i jan-feb nån gång.


    Ja bara man läser ordentligt så hittar man svaren

    Visst är det skönt när man kan börja bocka av dom stora sakerna??
    Vart ligger Hildasholms trädgårdar?
    Vad härligt med hela släkten och vännerna. Vi var inne på det från början men när vi började närma oss 150 pers så backa jag och då erkände min m2b att han inte heller ville ha ett stor jippo, som han kalla det
    Men får se om väljer att ha någon fest senare men troligtvis inte. Älskar att gå på stoora bröllop men det är helt enkelt inget för oss nu när det är vår tur
    Är inne på att börja i få tag i en vigselförrättare nu i mitten av augusti, när vardagen för oss börja komma tillbaka och jag får lite mer tid över. Men tycker inte det är för tidigt. Har hört om flera som är uppbokade 1 1/2 år innan, så jag börjar snarare få panik över att man är sent ute
  • Marjasinus

    I förrgår så kom min smokingkavaj (säger man så? smokingjacka? överdelen iaf :)). ebay-inköp. Grymt nöjd! Köpte även en smokingskjorta, den var lite för stor, så jag hoppas svärmor sömmerska kan fixa till den, alternativt att det inte spelar så stor roll om man har en väst ovanpå.

    Mindre än 11 månader kvar nu... 

  • EmIg

    Vi gifter oss 8e 2013 i Örebro. Hittils är kyrka, herrgård, hotellsvit och frisør bokad. Tanken är att skicka ut Save-the-date i September. Längre än så har vi inte kommit.


     


    Jag vill komma igång :) Är ivrig men samtidigt vet jag inte hur mycket man ska gøra såhær tidigt.


     


    Vad tænker ni?

  • Want to
    Marjasinus skrev 2012-08-02 13:08:54 följande:
    I förrgår så kom min smokingkavaj (säger man så? smokingjacka? överdelen iaf :)). ebay-inköp. Grymt nöjd! Köpte även en smokingskjorta, den var lite för stor, så jag hoppas svärmor sömmerska kan fixa till den, alternativt att det inte spelar så stor roll om man har en väst ovanpå.

    Mindre än 11 månader kvar nu... 
    Vad kul, ingen aning om man säger kavaj eller jacka dock
    Smoking är ju tok snyggt, hur kom du fram till vilka kläder du vill ha på dig?
    Min m2b är egentligen tshirt och jeans kille och han står helt noll ställd inför valet av kläder.
    Så lite nyfiken på hur andra killars tankar går inför kläderna
  • notch

    Vi tänkte nog skicka ut inbjudningar i december/januari för att ge folk tid att hitta barnvakt etc eftersom vi hade tänkt att ha ett nåtsånär barnfritt bröllop. Det vi sitter och letar efter nu är band och fotograf. Vi vill gärna ha ett band på festen som kan se till att folket dansar =) kontaktade ett band, de skulle ha 11000!! kronor, tycker att det är alldeles för mycket! Har någon här kontaktat ett band, vad skulle de ha isåfall? Vi letar även fotograf som även det verkar bli en väldigt dyr post =(

  • juni2013

    Här händer det också grejor. Vi är på semester uppe i Hälsingland där vi ska gifta oss, så vi har lyckats bocka av lite grejor på listan.

    Vi var förbi bygdeg¨rden igår där vi ska ha festen. Blev lite besviken till att börja med. Har bara varit där när det varit mycket folk och mörkt. Tyckte det såg lite tråkigt ut. Men det passar inte oss att ha fest på nåt slott. Det är riktigt bra utrymmen och kök, så med lite fina dekorationer tror jag det kan bli bra. Vi kommer har lite lättsam och lantlig touch på det hela, så det blir inte en massa bling-bling. Men björkar, blåbärsris och annat att smycka med.
    Var förbi den lokala blomsteraffären och de gör brudbuketter. Från 1300kr och uppåt skulle det kosta. Jag vet att det ligger däromkring. Egentligen är det väl inte dyrt med tanke på att blommorna specialbeställs och att det tar tid att binda... Men jag vet inte om jag tycker att det är värt det ändå... Vi får se.

    Pratade även med ICA maxi som verkade kunna göra många olika tårtor, till bra pris och fina också.

    Sen har vi varit i kontakt med en lokal cateringfirma som kan hjälpa oss med maten. de kan anpassa menyn efter våra önskemål och hjälpa till med servering. Dessutom hade ägaren bra kontakter med musiker i trakten, så jag kanske kan få tag på lite fiol till vigseln. Vi får se.

    Saker börjar ordna sig verkar det som!

    Vi har inte tänkt skicka ut save-the-date-kort. Vi nämner istället datumet lite till folk. Vi har minst tre bröllop nästa år (varav vårt egna är ett), så det är ju bra att vara ute i god tid och varna, så att det inte krockar. Vi verkar vara i rätt ålder (fyller båda 30 år nästa år) och vi och många av våra vänner från univeristet har ju hunnit jobba ett par år (alltså: har råd). Vi har tänkt skicka våra inbjudningar efter jul tror jag. Gott om tid. Men som sagt, många vet redan.

    Kläder för sambon är klart (frack som han redan har). Själv letar jag lite här på BT och blocket. Eller så hyr jag. Eller köper nytt. Vi får se.

    Vi funderar lite på band. Tror att 11000kr är ett rätt vanligt pris. Man får tänka på att de inte bara lägger ner tiden de spelar på bröllopet, utan även repetitionstimmar, utrustning, resor etc. Vi har ännu inte bestämt om vi vill lägga mycket pengar på band. Har varit på tre bröllop hittills och inget har haft band. Min sambos bror nämnde något om en överraskning som nog kunde vara ett band eller annan underhållning.

    Så det rullar på och det största bekymret, maten, verkar ju redan ordnat sig. Det är ju 10 månader kvar, så det är lugnt, men skönt att jobba undan lite...

  • Marjasinus
    Want to skrev 2012-08-02 18:09:08 följande:
    Vad kul, ingen aning om man säger kavaj eller jacka dock
    Smoking är ju tok snyggt, hur kom du fram till vilka kläder du vill ha på dig?
    Min m2b är egentligen tshirt och jeans kille och han står helt noll ställd inför valet av kläder.
    Så lite nyfiken på hur andra killars tankar går inför kläderna
    Jag tycker en smoking är väldigt elegant och gör att jag kommer ett snäpp ovanför gästerna (som har kostym/kavaj). Jag vill ju inte att det ska vara något tvivel på vem som har den manliga huvudrollen på tillställningen.

    Samtidigt blir inte glappet riktigt så stort som det hade varit om jag hade haft frack. Tycker dessutom att frack är ganska obekvämt och betydligt varmare (svarta kläder mitt i sommaren liksom!!!) och man ska ju ändå dansa och ha vigseln utomhus m m 
  • aviman

    Jag funderar på att skicka save the dates i kanske oktober/november och sen inbjudningar i februari. Var på stan idag för stadens brudbutik reade ut klänningar för 1000 kronor idag! Tror ni inte ja hittade en? :D jag kände mig sååååå fin!


Svar på tråden Juni 2013?