Inlägg från: Want to |Visa alla inlägg
  • Want to

    Juni 2013?

    Här är en blivande juni brud till.
    Efter en del missförstånd mellan mig o sambon ,eftersom ingen ville köra över eller trampa på några tår, så landade allt i förra veckan =)
    Så vi har kommit en liten bit i planeringen:
    den 29 juni blir det för oss, exakt 10 år sen vi förlovade oss då.

    Vigsel plats bestämd men lite små detaljer kvar.
    Håller på att diskutera middags reservation med resturangen men alla har ju semester just nu :-/
    Hotell bokat för oss och våra närmaste.
    Klänning bestämd men inte beställd, vill ner några kilon. Skor inköpta.
    M2b funderar på sin klädsel men har inte bestämt sig.

    Känns som vi är dom enda med mindre bröllops planer.
    Vi kommer bli totalt 28 personer (om alla kommer och inkl barn) under vigseln och middagen och sen blir vi 21 personer som bor på hotellet.
    Litet intimt och med endast våra närmaste  =)
    För oss är det viktigt att få umgås med våra gäster och inte alls över huvudtaget tänka på typ något på vår dag.
    Vilket verkar ordna sig kanon, där vi har vigseln tar hand om dekorationerna efter vissa önskemål från oss, resturangen tar hand om allt också och självklart får vi komma med lite önskemål. Hotellet tar hand om gästerna och frukosten för oss
    Ett latmans bröllop

  • Want to
    Marjasinus skrev 2012-07-26 10:30:31 följande:
    Grattis!

    Det finns nog fler som gör som du, men det här forumet är ju lite ett tillhåll för de som gillar att göra mycket själva. Är det inte svårt att bara komma ned i så få gäster? Jag satt och på skoj och gick igenom min lista för att se vilka vi hade plockat bort om vi hade stannat vid "de närmaste". Vi landar ändå på över 30 vuxna och ett 10-tal barn.
    Jo BT är helt underbart fyllt med information och tips för alla =)
    Har lite knusel med våra döttras klänningar , så sonderar trådar om bruddnäbbskläder just nu

    Nja vi drog det riktigt hårt i gäst antalet. Enbart våra föräldrar, syskon (vi är äldst, så dom har vare sig respektive eller barn), mor/farföräldrar samt en nära vän var.
    Det som känns tuffast är just att vi bestämt oss att inte ha fler vänner närvarande eller mostrar, morbröder eller kusiner.
     Men skulle vi ta enbart hela släkten är vi uppe i va 84 personer och lägger vi på närmaste vännerna är vi uppe i mellan 120-150 personer. Så de kändes alldeles för mastigt för oss.
    Och då stod vi i valet att antingen all in eller hård dra. Eftersom varken jag eller M2b är såå förtjusta i att stå i centrum kändes det inte som vi med en fest med 100+ gäster.
    Samt att vi är båda rörande överens om att valet att gifta oss är mellan oss, precis som när vi valde att skaffa barn och bostad ihop. Men vi vill ha med våra familjer =)
  • Want to
    notch skrev 2012-07-29 21:35:20 följande:
    Har ni skickat iväg inbjudningar än eller när tänker ni göra det?
    Vi delar ut våra i månadsskiftet januari/februari, eftersom 29 juni ligger precis där alla våra nära har semster. Men då sätter vi osa typ 31 mars eller något sånt.

    Någon som har en aning om vad som brukar vara nomal långt tid på osa? 1 månad, 1 vecka, 4 månader
    FruW skrev 2012-07-29 22:14:30 följande:
    Vi har också tänkt oss ett litet bröllop på max 30 personer (inklusive oss). Tycker det passar oss bättre, vi brukar aldrig bjuda in hela släkten annars heller och vill inte stå i centrum för mer än de närmaste. Har dock inte kommit så långt i planeringen, har ännu inte bestämt om det blir maj eller juni :) Men det låter mysigt att de flesta av era gäster kommer bo på samma hotell!
    Vad juk med en till som kör på det intima Grattis till bröllopet.
    Lite så vi känner också. Varken jag eller min m2b gillar att vara i fokus och då dra ut på det under en hel kväll/natt är något som ger mig svindeln redan nu
    Missminner jag mig helt eller skulle ni gifta er utomlands? Kanske kommer ihåg tokigt.
    Eftersom vi vill ha "vårt" datum och gifter oss i Stockholm, kände vi båda att det är lika bra att speeda på i bokningarna.
    Vilket upplägg har ni tänkt kring vigsel, mat osv?
  • Want to
    sanzan skrev 2012-07-29 11:09:22 följande:
    Hej tjejer! Jag glider gärna med här. Sambon friade på vår 10 årsdag så nu är tanken att vi ska gifta oss i juni nästa år. Får vi välja helt själva så blir det den 8/6, men det är ju det där med att hitta lokal och kyrka.... Vi bor i Stockholm så har ni några bra förslag mottages de väldigt gärna Vi har kommit så långt att vi vet att vi vill ha egen mat och dryck, tärnorna och toastmadame är tillfrågade. Bordsdekorationer samt placerings"kort" ordnade vi i helgen. Jag läste i någon tråd att det är lika bra att passa på när inspirationen flödar för då gör det inget när den avtar lite tex runt jul osv så vi kör på så mycket vi kan nu

    http://www.blynäsgårdenvaxholm.se/

    Super vacker läget och mysig lokal för upp till typ 80 personer där du får ha med dig allt.
    Ligger i Waxholm, några mil norr om stockholm med bra kollektivtrafik, någon kilometer att gå till själva huset från busshållplatsen men det är det värt.
    Har vänner som gifte sig på bryggan annars har Waxholm dels fina kyrkor samt nära till skärgårdens alla kyrkor
    Hemsidan är ganska dålig men åk ut och kika om ni kan vara intresserade av skärgårdsmiljö.

    Själva kör vi på Skansen och Djurgården i Stockholm.
  • Want to
    FruW skrev 2012-08-01 10:40:01 följande:

    Ja precis, det känns mer hanterligt med ett litet bröllop, annars skulle det nog bli många sömnlösa nätter den sista veckan pga nervositeten! Man vill ju kunna njuta av sin stora dag.Glad Ja, vi vill gifta oss i England, och kommer att kolla på lite olika lokaler när vi åker dit i september. Hoppas att vi inte är för sent ute att boka något, men det tror jag inte. Har inget speciellt datum vi "måste" ha, bara det blir i maj eller juni, och vill ju inte boka utan att ha sett lokalen först. Ska bli sååå spännande att komma dit och kika runt på de ställen vi tittat på över internet.


     


    Åh, så ni gifter er på Skansen? Vad mysigt! Var ska ni ha middag/fest sen? Vi funderade först på vigsel i typ rådhuset men är osäker på om man kan klämma in alla där, trots att det inte blir så många gäster. Och har de svenska gästerna rest så långt vill vi inte riktigt att de ska bli snuvade på den biten och bara få vänta ute på trappan... Så vi tänkte försöka få vigselförrättaren att komma till det stället vi hyr (vilket det nu blir), så att vi har både vigsel och middag där. Vill helst ha buffé och sen efterrätt och tårta. Vilket upplägg har ni tänkt er?


    Ja lite så vi känner också. Om man är nervös redan ett år innan så vad lär man inte vara dom sista dagarna?? Nu känns det mer lugnt och förväntansfullt ist

    Åhh England är underbart. Har iofs bara varit i London men haft många runt mig som rest runt och lov ordar landet också. Är lite inne på att ha en lång weekend i England efter vigsel, typ 4-5 dagar utan barnen. Men dit har vi inte kommit i planeringen än. Något måste ju finnas som är ledigt då, som ni kan tänka er. Håller tummarna för att ni hittar er dröm lokal. Förstår att ni inte vill snuva dom på vigseln, hur fungerar det i England med vigselförättare? Som i Sverige?

    För oss blir det Oscarsterassen på Skansen, eftersom vi inte får plats alla i rådhuset Helt underbar utsikt över stan är det där. Sen blir det middag på en av resturangerna inne på Skansen. Vi tänker dels på avståndet för den äldregenerationen samt hitta ett jätte mysigt och rustik ställe. Buffén är med allt från sill till kött och som efterätt blir det kakbuffé. Min m2b´s enda krav, han är typ kakmonstret i seasm street i person Sen kör vi övernattning för alla gäster (utom mor/farföräldrar dom vill hem) på ett när liggande hotell och frukost buffé med alla dagen efter. Familjärt helt enkelt och ist för stor fest blir det hotell mys.
  • Want to
    JochP skrev 2012-07-31 22:11:11 följande:
    Vad fint! Och vad mysigt med Skansen också!
    Blynäsgården är som gjord för vigslar, det är super mysigt
    Hade vi varit fler så hade vi valt att vara där.
    Skansen känns jätte mysigt och Oscarsterassen här en helt underbar utsikt över stockholm.

    Vart kommer ni har er vigsel?
  • Want to
    JochP skrev 2012-07-31 22:09:46 följande:

    Hurra, nu är det bokat! Vår vigsel alltså. Det blir den 29 juni i Hildasholms trädgårdar. Känns skönt att ha det viktigaste bokat, plats för vigsel och fest. Nåt annat har vi inte gjort än så länge men det är ju lång tid kvar.


    Ni som ska gifta er borgerligt, när kontaktar man vigselförrättaren? Det kanske är tidigt att boka det nu? Fast i och för sig skönt att ha det gjort också.


    Nu ska vi sätta oss och fila på gästlistan, känns som det bara blir fler och fler på den ju mer man tänker. Vi kommer nog upp i 100 personer tror jag. Vi vill bjuda både familjer och närmsta vännerna så det är svårt att skära ned antalet. Det blir underbart med en stor fest med alla man gillar.


    Vi har inte börjat fundera på det där med inbjudningar än eftersom vi inte har allt klart än. Men antar att vi skickar ut i jan-feb nån gång.


    Ja bara man läser ordentligt så hittar man svaren

    Visst är det skönt när man kan börja bocka av dom stora sakerna??
    Vart ligger Hildasholms trädgårdar?
    Vad härligt med hela släkten och vännerna. Vi var inne på det från början men när vi började närma oss 150 pers så backa jag och då erkände min m2b att han inte heller ville ha ett stor jippo, som han kalla det
    Men får se om väljer att ha någon fest senare men troligtvis inte. Älskar att gå på stoora bröllop men det är helt enkelt inget för oss nu när det är vår tur
    Är inne på att börja i få tag i en vigselförrättare nu i mitten av augusti, när vardagen för oss börja komma tillbaka och jag får lite mer tid över. Men tycker inte det är för tidigt. Har hört om flera som är uppbokade 1 1/2 år innan, så jag börjar snarare få panik över att man är sent ute
  • Want to
    Marjasinus skrev 2012-08-02 13:08:54 följande:
    I förrgår så kom min smokingkavaj (säger man så? smokingjacka? överdelen iaf :)). ebay-inköp. Grymt nöjd! Köpte även en smokingskjorta, den var lite för stor, så jag hoppas svärmor sömmerska kan fixa till den, alternativt att det inte spelar så stor roll om man har en väst ovanpå.

    Mindre än 11 månader kvar nu... 
    Vad kul, ingen aning om man säger kavaj eller jacka dock
    Smoking är ju tok snyggt, hur kom du fram till vilka kläder du vill ha på dig?
    Min m2b är egentligen tshirt och jeans kille och han står helt noll ställd inför valet av kläder.
    Så lite nyfiken på hur andra killars tankar går inför kläderna
Svar på tråden Juni 2013?