• aviman
    Äldre 11 Mar 20:07
    33409 visningar
    219 svar
    219
    33409

    Juni 2013?

    Mannen friade när han kom hem från skidsemester i Italien i februari i år och nu planerar vi för att gifta oss Juni 2013, mest troligt helgen efter midsommar.
    Någon fler än oss som planerar för samma månad? SkrattandeHjärta 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-19 20:36
    Det här är den nuvarande listan på Junibrudarnas datum:

    1 - chesa, Vingabrud

    7 - Josefiiine

    8 - aviman, becky, Vicke01, Dalasmulan, Krystal (ev), juni2013

    13 - Miss Lindberg

    15 - HaLian

    28 - imoen

    29 - Mette81 (ev), JochP

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-23 08:34
    Junitråden

    1 - chesa, Vingabrud, Miss Lindberg, suewy

    7 - Josefiiine

    8 - aviman, becky, Vicke01, Dalasmulan, Krystal (ev), juni2013

    15 - HaLian

    28 - imoen

    29 - Mette81 (ev), JochP, emzerus83, Marjasinus

  • Svar på tråden Juni 2013?
  • juni20­13
    Äldre 11 Mar 20:29
    #1

    Jajamensan. 8 juni 2013 planerar vi att gifta oss. Vi har börjat planera, bara för att det är så roligt (men mest jag måste jag erkänna). Fästmannen får säklart tycka till om allt, men hittills har han tyckt mina idéer varit bra. Kyrka, festlokal och boende för min släkt (stort hus med 16 bäddar mellan kyrka och festlokalen) är bokat. Vi kommer att gifta oss i "hålan" som han kommer ifrån. Hur går det för er?

  • aviman
    Äldre 12 Mar 08:30
    #2

    Åhhh vad roligt! Grattis till er!

    Karln i huset här är faktiskt väldigt involverad i planeringen och det är oftast han som tar upp planeringen just nu, även om jag skulle vilja prata om det nonstop dygnet runt - fast låter bli för att inte bli bridezilla över ett år i förväg, haha ;D

    Vi ska åka och kolla på en herrgård en bit från där vi bor, och där kommer vi i såna fall både ha vigseln och festen. Vi kommer förmodligen gifta oss borgerligt så vi har börjat kika lite på vigselförrättare, och det lutar åt samma kvinna som vigde min far och hans fru.
    Jag är väldigt intresserad av fotografering så jag är också väldigt noga med att vi får underbara foton så jag förkovrar mig i att googla fram fotografer som fotograferar i en stil som passar med bröllopet.
    Och mannen är musikintresserad så det sjunger om det (haha), så det har han redan börjat att fundera på.

    Inget bokat, men det mesta har vi tagit upp och snuddat vid. Känns så skönt att BT finns med alla verktyg och listor så ingenting ändå glöms av!
    Har du börjat titta på klänningar ännu? :) 

  • juni20­13
    Äldre 18 Mar 22:17
    #3

    Jag har tittat runt lite på nätet på klänning, men inte i verkligheten. Jag vet inte exakt vad jag vill ha, men vad jag inte vill ha. En enkel , lång klänning,, men utan släp.  inte axelbandslös. Den ska vara bekväm, kunna dansas på dansgolvet med (hopp och skutt) och jag ska länna mig som jag, inte som att jag är utklädd. även om man ju är utklädd lite grann hur man än gör. Själv då?

    Vi kommer nog be om den präst som jordfäste hans far och döpte hans systerdotter. Känns ju bra att det är någon som känner till familjen redan. 

    Fotografering har vi (läs: jag) inte funderat så mycket på. Men jag skulle gärna ta en bild utomhus. I en björkdunge t.ex. Att ställa upp sig framför en gråmelerad bakgrund känns inte som vi riktigt. Det måste vara lite känsla med. 

    Musik funderar jag väl också lite på. Jag sjunger själv i kör, så det är i alla fall rätt så viktigt. 

    Jag vill inte heller bli en Bridezilla! Det viktigaste för oss är att vi har en fest där folk har roligt och äter och dricker gott. Jag vet att jag blir stressad när det väl gäller, så på själva bröllpsdagen vill jag behöva göra så lite som möjligt (utöver det som ingår i själva brudrollen då). Så jag vill planera i förväg. Jag tror att vi kommer kunna få bra hjälp av min släkt och troligtvis av hans också.

    Ja, det är bra att kunna få stöd och hjälp här inne. Bra också att ha varit på några innan så vet man vad man gillar och vad man vill undvika!

    Hur ska ni göra med mat- bir det catering elelr lagar ni. Bordsservering eller buffé?

  • Snartf­ruerik­sson
    Äldre 16 Apr 07:25
    #4

    Hej! Här är en till juni brud :) vi har ännu inte bestämt datum.

  • Vingab­rud
    Äldre 16 Apr 08:39
    #5

    Hej ! :) Ännu en Junibrud 2013 finns här , den 1 Juni har vi bestämt oss för att vigas ute på Vinga. Om en vecka firar vi 1 årig förlovningsdag :) och jag längtar redan jättemkt efter vår stora dag om lite mer än 1 år !


    Vi har ju pratat och småplanerat ända sedan förlovningen så vi är redan ganska säkra på hur vi vill ha det även om inget är bokat än. Jo , vi har faktiskt prel.bokat bröllopssviten, vilket vi gjorde för vi får årets pris även om det höjs till nästa år. Sen bokar vi nog bröllopsresan ganska snart oxo, det blir en medelhavskryssning med Royal carribean.


     

  • aviman
    Äldre 30 Apr 21:03
    #6

    Nu var det längesedan jag skrev här känns det som :)


    Jag och mannen har äntligen fått till en grovplanering som känns helt rätt för oss. Vi hade massa små idéer som egentligen inte utgjorde någonting men nu har vi äntligen kommit på ett koncept som känns som handen i handsken.


    Vår bröllopsdag kommer vara "indelad" i tre delar.


    Vigsel
    Middag
    Fest


    Såhär är ju också säkert de flesta andra bröllopsdagar uppdelade. Men vi har tänkt göra såhär:


    Till vigseln bjuds den närmaste familjen och absolut närmaste vännerna, dessa får sedan möjligheten att vara med oss och äta middag där de betalar och väljer sin middag själva (på av oss vald restaurang). Då kan de som vill ha vegetariska alternativ, eller de som vill ha fisk eller vad som helst - få precis det som dom önskar att äta.


    Senare på kvällen startar festen dit alla från vigseln är bjudna tillsammans med vänner och andra nära och kära - som inte var med på vigseln, är bjudna.
    På festen bjuds det på snittar och där kommer även tårtan att serveras. Det kommer finnas bar där alla gäster betalar själva för det de vill dricka. Vi kommer alltså inte köpa in någon alkohol. Vi kommer bjuda alla gäster på en eller två drinkbiljetter.


    Med inbjudan kommer vi skicka med OSA-kort där man kan OSA till vigsel, och/eller middag och/eller fest.
    Det betyder att vissa inbjudningskort kommer ha fler OSA-poster än andra, såklart.


    Jag kommer göra inbjudningskort och placeringskort själv. Och istället för ett festprogram på festen kommer jag göra ett stort "schema" att ställa upp på ett staffli som gästerna kan kika på.

    I övrigt kommer vi välkomna barn under vigsel och middag, men inte under festen.
    Vi kommer inte ha något brudfölje då vi kommer gifta oss borgerligt och utomhus och vi vill gärna stå med vigselförrättaren själv - det är ju trots allt oss dagen handlar om.
    Vi kommer ha en toastmaster under middagen och sedan ännu en som kommer hjälpa till under festen. Vi har två värdinnor (brudgummens två systrar) som hjälper till att styra upp saker under dagens gång.

    Det är ju så länge kvar, men ändå känns det så skönt att veta åt vilket håll vi styr kosan!

    Hur går det för er andra?


  • juni20­13
    Äldre 9 May 22:28
    #7

    Det har inte hänt så mycket på ett tag. Kände att jag började grotta ner mig och tog en paus.

    De stora frågorna är avklarade: lokal, kyrka och ungefär hur många gäster. Vi tänker som sagt ha vigsel i kyrkan och sen fest i bygdegården någon kilometer bort. Vi vill inte barn med eftersom vi anser att det passar på den typ av fest vi tänk ha. Gästerna är både vänner och släkt. Vi vill slippa dra konstiga gränser. De kusiner som min sambo inte umgås alls med blir nog inte bjudna, men annars blir det kusiner, mostrar, fastrar osv. Men jag har rätt liten och tight släkt, så för mig är det enkelt. Samma gäster i kyrkan som på festen. men sen får ju vem som helst titta i kyrkan och de är ju välkomna då såklart, även om de inte har en formell inbjudan.

    Vi småfunderar lite på  resa och mat. Började räkna på vad det skulle kosta att catera maten och insåg att där drar det verkligen iväg! Jag tror att vi kär catering på huvudrätten och tårta. Förätt och efterrätt kan vi nog klara själva. Det är ju enklare med dem, för jag tänker att de kan vara kalla. Svårt att få till varm mat till 80 personer ( i runda slängar) utan att köttet blir torrt eller så. Nästa gång vi häksar på hans familj vill jag ta en till titt i lokalen (vill vet lite med porslin och sådär). Kyrkan är nästan löjligt stor med tanke på hur stort samhället är, men den är fin.

    Vi är helt på samma linje min fästman och jag: rolig, kärleksfull fest är målet. Vi har inte riktigt landat på något budget, men vi har bra jobb och lever fortfarande som studenter (rent utgiftsmässigt), så jag tror inte att det är något stort problem. Dessutom vill vi ha det rätt enkelt, men ändå stilfullt. Vi tänker bjuda på allt och hoppas på att alla gäster får en rikgit roligt fest... de också.  

  • Äldre 8 Jun 20:41
    #8

    Hej! Det lutar åt en junibrud till här, inget bestämt än. Sambon friade 11januari i år på gran canaria. Vår första date var 16 juni 2008 så vad passar inte bättre än att gifta oss på 5 års dagen?!? Jag hittade en klänning på nätet idag som är sååå mycket jag. Vi bestämde oss för att beställa den så det får väl vara startskottet på planeringen. Vi kommer vilja hålla nere budgeten men vi vill ha hela tjocka släkten och vänner med på festen så nästa steg är väl att besluta hur man får ner kostnaden med över 80 gäster. Ska bli kul att följa planeringen hos er andra! Också hoppas vi tillsammans på tidig sommar nästa år! )

  • juni20­13
    Äldre 11 Jun 21:15
    #9

    Vi var i samhället sambon kommer ifrån i och tittade på kyrkan i helgen. Den är enorm. Ja, inte som en domkyrka, men med tanke på hur stort samhället är så är den väldigt överdimensionerad! Nästan så vi får hyra in gäster för att det inte ska bli för tomt =) Kändes lite overkligt att vi ska gifta oss där om ett år, men härligt såklart.

  • aviman
    Äldre 11 Jun 21:22
    #10

    hejsan hoppsan igen!
    drygt en månad sedan jag skrev här sist och det har hunnit hända en hel del grejer..

    mor min kom på att hon ville sponsra vårt bröllop - så nu betalar hon för catering, alkohol + brudklänning! FörvånadSolig 

    Sambon ringde och bokade vår festlokal idag, det känns också kanon. Vi har hittat plats för vigseln, men den behöver inte bokas för det blir på svärföräldrarnas stuga på deras stooora strand!
    Gjorde en bröllopshemsida igår, och den är snart klar.

    Har också börjat göra exempel på inbjudningskort i Illustrator och börjar räkna på vad materialet för inbjudningskorten kommer kosta.

    Wiieee! 362 dagar kvar tills jag gifter mig! 


Svar på tråden Juni 2013?