Inlägg från: Js Fästmö |Visa alla inlägg
  • Js Fästmö

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Vi har bestämt att ta mitt efternamn. Hans är fint också, mitt är lite ovanligare men inget märkvärdigt. Men vi ska ha ett enda efternamn.

  • Js Fästmö

    Ingen av oss har sonnamn och först var jag emot att byta namn för namnet är ju en del av ens identitet. Han var inne på att byta till mitt också och vi har väl inte bestämt oss till 100% men det lutar åt att jag tar hans. Jag vill antingen byta men inte ha två, mitt och hans. För då får man ju behålla sitt som mellannamn och det känns bara löjligt. Ska man göra det så gör det rejält, typ så tänker jag. Hade det gått att ha dubbelnamn med bindestreck som det skall föreslås till regeringen i Maj så hade vi gjort så, ett efternamn, men ett beslut kommer dröja sa de på namnenheten så det kommer knappast träda igenom tills vi blir vigda i juni 2014- så då blir det ett namn, och det är hans. Varför?! Jag vill att hela familjen heter samma sak. Tradition och traditionen börjar försvinna eftersom allt fler kvinnor behåller sina namn, och då känns det extra viktigt. :)

  • Js Fästmö

    Japp, jag läste det. Var typ på fyrtiotalet tvånget kom till. Innan det togs bort. ;) så ja, " traditionen" är inte så gammal..hehe

Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...