Inlägg från: sannasofia |Visa alla inlägg
  • sannasofia

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Head Over Heels skrev 2012-05-22 14:01:54 följande:
    Bara en gäst som inte lämnat besked nu förresten! Skönt då det är över en månad kvar till osa :)
    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    För oss har inte ens hälften svarat.. Hur tolkar man det? dock har ingen svarat att de inte kommer.. Det vore ju skönt att redan nu få veta hur många som dyker upp.. 

    Hur många gäster har ni bjudit? 
  • sannasofia
    Head Over Heels skrev 2012-05-22 14:32:31 följande:

    Jag tror att många tror att osa dagen är den dag då man vill att de ska svara... Så du behöver nog inte oroa dig ;) Vi kommer att bli ca 40 gäster som det ser ut nu. Ett lagom stort litet bröllop enligt oss :)


    Hur många har ni bjudit?


    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Ja, så kanske det är.. dessutom är det många som sådär i förbigående säger att jo vi kommer, men det känns ju som att man vill att de ska OSA på riktigt. vi ska dessutom ha brunch dagen efter så de måste OSA till båda dagarna. ja ja...

    Om alla som är inbjudna kommer blir det ca. 95 gäster, beroende på om alla respektive kommer eller inte.

    Vi hade tänkt oss att det kanske skulle bli mellan 60-70 gäster, men när vi räknade efter så hade vi betydligt fler.. vi är alldeles för mjäkiga för att dra en gräns med vilka som får komma.. tex har vi fastrar och mostrar med kusiner till oss som vi egentligen inte umgås med och som vi egentligen inte vill bjuda. Men för fridens skull och för att inte stöta sig med någon så bjuder vi alla... 
  • sannasofia

    Hindersprövningen damp ner i brevlådan igår, skönt då kan man bocka av det.

    På tisdag ska vi träffa den som har hand om lokalen vi ksa hyra och prata med henne som ska laga all maten, det är så skönt att det verkligen börjar hända saker igen Glad 

  • sannasofia
    Head Over Heels skrev 2012-05-31 13:03:33 följande:

    Hur har det gått för er?


     


    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Jodå, nu har planeringen verkligen börjat med ny fart. 

    Porslinet i lokalen var väl inte riktigt så fint som jag hade hoppats, eller egentligen är det väl tallrikarna som jag störde mig på. De är sådär ålderdomligt blåvita med mönster och jag är rädd att det kommer att se väldigt plottrigt ut. Men det är väl egentligen bara en liten struntsak, men jag kan inte låta bli att störa mig på det iaf.. bridezillavarning!! ha ha

    Hon som ska laga maten är toppen, och efter att ha pratat igenom menyn igen har vi gjort några mindre ändringar som ska förenkla hennes arbete.

    klänningen är inlämnad hos sömmerska, men blivande mannens kläder är långt ifrån fixade. Han har ju ändrat sig så många gånger, först var det frack sedan smoking och nu vill han nog ha kostym med väst och kravatt. det är jag visserligen glad för för när vi var och provade kläder så var det den klädseln som han passade bäst i.
    Kanske har jag frågat det här förut, men vad ska era män ha? och vart har ni beställt det?
  • sannasofia

    jag tänkte från början ha någon sorts halvuppsättning, med lockat underhår och slöja eller hur man ska förklara det. Men nu vet jag inte längre, det är ju så fint att ha håret helt uppsatt när man har bara axlar. 

    Jag har skickat bilder till min frisör och i augusti ska vi ha konsultation och då bestämmer jag mig, så det är ju ett tag kvar innan beslutet måste fattas..Glad 

  • sannasofia

    Ja, det där med blommor var inte det lättaste.. 

    jag har alltid sagt att jag vill ha pioner och ranukel i min bukett, men det gick ju inte alls när man gifter sig i augusti.

    Istället blev det rosa dahlia med fresia, archemilla, murgröna och lite annat grönt OCH en liten blå blomma. (som jag inte kommer ihåg vad den hette) 
    Jag ville att buketten skulle vara lite vild eller ruffsig eller vad man ska kalla det. alltså inte för strikt och stilren utan mer med en känsla av att man hade kunnat plocka den själv.

    Jag är supernervös för floristen vi pratade med var inte precis service-minded om vi säger så.. Dessutom vill jag absolut inte att dahliorna ska gå åt det lila hållet, men de får inte heller vara så ljust rosa att de känns bleka..

    som sagt liiiite bridezilla varning tror jag att det är hos mig ändå...  Oskyldig

  • sannasofia
    millemill skrev 2012-06-08 20:11:06 följande:
    Jag hade samma ide om blommor, men det låter ju jättefint med de blommorna du ska ha, måste kolla in dem o se om det är något för mig! Lånar din ide´kanske. :)
    Låna så mycket du vill Solig
  • sannasofia

    För mig är det precis likadant, ena stunden känns det som att vi har full koll och i nästa känns att göra listan som ett oörkomligt berg! 

    Dessutom känns det som att vi inte kan göra så mycket heller eftersom vi inte vet hur många som kommer än (osa 1 juli) och det är egentligen det som stressar mig mest.. Ingen osar ju!! Obestämd om jag blev bjuden och visste att jag skulle komma så hade jag osat direkt! Det kanske är en tredjedel som hört av sig.. 

    Dessutom känns det som att man bara väntar.. väntar på att klänningen ska bli helt klar, väntar på konsultation, väntar på att prästen ska höra av sig, likadant fotografen.. väntan väntan...  

    ja, det här är lite tråkigt just nu..  

  • sannasofia
    1700tal skrev 2012-06-12 10:52:36 följande:

    Väntar på en underkjol oxå... *skäms*


     


    Men menar du att en tredjedel av gästerna hört av sig men ingen svarar? Vet de inte om de är upptagna eller varför inte svara samtidigt? :-/


     


    Vi fick en tredjedel av svarskorten inom en vecka faktiskt, är lite förvånad. Och vi har inte osa-datum förrän 18 juli.


    Vissa har osat ordentligt, eller vad man nu ska kalla det.. Vi har inte bara bjudit in till bröllopet utan även till en brunch dagen efter, då många har fått resa långt och vi inte har setts på länge och för att min och blivandes vänner och släkt knappt alls har träffats tänkte att de kan få en dag till på sig att lära känna varandra. 

    Så vi ville att de skulle osa om de kommer på den också och om de vill bo på vandrarhemmet som ligger i anslutning till den lokal festen är i. Men de flesta säger typ i förbifarten att jo, vi kommer, men det förstår ni väl?! Och så frågar man om brunchen och då vet de inte om de kan komma eller inte och ska återkomma, men det gör de inte, inte än iaf..

    Om alla kommer så blir det 95 gäster, men ännu så kanske 30 har svarat och de har haft inbjudningskorten länge för att de skulle ha tid på sig att boka båt eller flyg i tid. 

    oj vad rörigt jag skrev.. lite frustration som kom ut kanske Oskyldig 

     
Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3