Inlägg från: sannasofia |Visa alla inlägg
  • sannasofia

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Det verkar som att det finns två 18 augusti trådar (?) jag trodde att jag skrivit här, men så verkar det ju inte som att det är.. 

    Iallafall så ska jag och sambon också gifta oss då och det känns som att det mesta börjar falla på plats. Kyrka, festlokal, fotograf, tårta, smink, hår är bokat och klänningen är köpt. (Blev till slut en NIXA med knappar hela vägen ner på släpet, något som jag alltid har tyckt varit så fint!!) 

    Inbjudningskorten är skickade och i nästa vecka ska vi prata med den som ska laga maten, kolla blommor och gå till guldsmeden för att se om de kan göra om min mormors gamla ring till mig. Just nu är det en slät guldring, men jag skulle vilja ha några diamanter på Glad 

     

  • sannasofia

    Idag har vi varit och beställt vigselring, åh så fina ringar det finns, men jag visste ganska direkt vad jag var ute efter. Rött guld med 9 stycken 0,3 diamanter var vad budgeten klarade av. (Visserligen hade vi budgeterat ringen med en mindre summa, men den var ju så fin) 

    Jag har märkt att det hela tiden tenderar att dra iväg med kostnaderna, någon annan som har samma problem? Flört  Som tur är så kommer brudbuketten att kosta mindre än vad vi budgeterat för (puh) då jag valde att ha Dahlior istället för rosor och de andra blommorna, Fresia bland annat, är relativt billiga och rätt säsong. 

  • sannasofia

    Exakt så är det för oss också, det är ju bara en tusenlapp till Tungan ute dessutom så räknade jag ihop alla summor på det vi hittills bokat och köpt igår kväll och nu är vi uppe i den summan som hela bröllopet skulle sluta på... inte kul, men som sagt det är ju vi själva som har valt det..  Lite ångest hade jag allt över det.. Obestämd
    Det få snålas in på annat helt enkelt. 

    Spännande att få klänningen från Kina, själv köpte jag min i butik. Jag är feg och beställer typ inte ens vanliga kläder från nätet för att jag inte vet hur de passar eller känns, så att köpa brudklänning på det viset var helt enkelt inte ett möjligt val. Ska nog försöka mig på att beställa en underkjol från ebay (om jag vågar) för att de ju är väldigt billiga.

  • sannasofia

    Vi hade satt budgeten till MAX 50.000, men nu är vi uppe på typ 40 och då är maten inte inräknad ännu Obestämd, visserligen är det en ganska liten del för oss i det stora hela då blivande mannen är bonde och vi föder upp lamm på en gård på södra Gotland och det på bröllopet serveras helgrillat lamm. Men det är dock upp emot 90 gäster som är inbjudna...

    Vi har också fått tänka om angående bröllopsresan, men eftersom vi inte har så stora krav på var vi hamnar, utan bara att vi får komma bort tillsammans en vecka så tar vi en sista minuten i höst istället för att boka resan redan nu.

    Min klänning är en NIXA 9122, har ingen bild när jag har den på mig (och just nu är klänningen hemma hos min mamma på fastlandet så jag kan inte prova den)  Bilderna på nätet gör inte klänningen riktig rättvisa heller.. Jag ska ha en underkjol som ger lite mer vidd i kjolen och så är den utan axelband. Men det allra finaste är att den har klädda knappar hela vägen ner på släpet Skrattande det var den avgörande faktorn till att det blev just den! Det är ju så vackert... 

  • sannasofia

    Som jag tidigare har skrivit så har det varit lite lätt panik över den ekonomiska situationen här hemma, med tummande på budgeten osv.. och så dimper skattedeklarationen ner som en räddande ängel!! Glad Så skönt! 

    Angående det här med att skicka inbjudningskorten tidigt så tänkte vi så här: Många långväga gäster, de ska boka både hotell och båtresa för vi gifter oss på Gotland, även en del utländska gäster är inbjudna, men även det att inbjudningarna var klara så här tidigt spelade roll för mig.  Då kunde jag stryka en av punkterna på "att göra"-listan, vilket ju är skönt. 

     

  • sannasofia

    Vi satte OSA 1 juli, känns skönt att ha lite tid på sig för att göra det där allra sista..

  • sannasofia

    Kom just att tänk på en sak, är det inte dags att skicka in hindersprövningen för oss snart?

    Herregud, nu börjar det närma sig, vi gifter oss ju snart.. Förvånad 

  • sannasofia
    Sandra och Joakim skrev 2012-03-30 19:07:02 följande:
    Hinderprövningen gäller i 4 månader så tidigast 18 april kan ni få en hemskickad =)
    ja, det är ju snart... Glad
  • sannasofia
    Head Over Heels skrev 2012-04-17 09:20:46 följande:
    Någon som ska ha annat än vita brudskor? Jag funderar på att köpa typ nude/hudfärgade.... För då kan jag använda dem efter bröllopet också :) Tror inte att jag skulle använda vita sen, men hudfärgade har jag velat ha förut...
    Jag ska ha guldfärgade ballerinaskor, av just den anledningen att jag inte tror att jag skulle använda vita.
  • sannasofia
    Head Over Heels skrev 2012-04-18 09:03:54 följande:
    Idag är det exakt fyra månader kvar till den stora dagen! <3
    Jag vet, snacka om att jag känner mig stressad över det! 

    Vi ska posta hindersprövning och efternamnsändringen nu vilken dag som helst.. Vi valde blivande makens namn, vad det kommer kännas konstigt att byta.. Obestämd 

    Känns det som att ni har läget under kontroll, eller finns det fortfarande massa saker att fixa? Det som gör mig mest orolig just nu är serveringspersonal, den person jag har varit i kontakt med har inte hört av sig och eftersom det är en gammal jobbarkompis så känns det lite jobbigt att tjata på henne om det. Hoppas hon svarar snart, annars vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det!
Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3