Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    AKUT hjälp inför lågbudget, litet borgerligt bröllop!

    Först och främst... Grattis! Ni kommer få en fantastisk dag.


    Det första jag tänker på är att ni bör ha en plan B om det är oväder... 17 mars kan ju vara lite hur som helst med vädret.


    Kontakta sedan den lokala kulturskolan/musikklass etc och se om det finns någon eller några som vill komma och spela musik under er vigsel. Räcker ju egentligen med en gitarrist eller fiolspelare eller så för att det ska bli väldigt vackert.


    Helt gratis men väldigt fint och personligt kan ju egna löften vara. Och eftersom ni ska ha en borglig vigsel så har ni ju också möjlighet till detta. Har ni någon god vän eller familjemedlem som kan hålla ett vigseltal för er? Ett tal om er, kärleken och er framtid. Det kan också vara ett väldigt fint inslag.


    Ska ni laga maten själv eller catera? Oavsett skulle jag rekommendera lite färre men vällagade rätter. Bättre att fylla på med enkla och färdiglagade saker som just charkisar, röror och en god sallad.


    Låt barnen sitta vid ett eget bord med en vit pappersduk. Ställ fram glas fyllda med pennor och låt de själva dekorera duken.


    Om ni har en miniminibudget så tycker jag ni ska strycka alla former av presenter till era gäster. Varför ska de ha champagne etc på rummen? Satsa hellre på en extra skål när ni är tillsammans.


    Också gratis men väldigt fint är ju om ni istället lägger ett personligt brev till alla där ni beskriver vad de betyder för er och varför det är viktigt att just dom delar er dag. Värt så mycket mer än alla favours och som sagt... helt gratis.


    Skulle jag "lyxa" med något så hade jag gått och fått hjälp med sminket. Det sitter så mycket bättre när duktiga personer hjälper en. Face och Make-up store har ju erbjudanden där de sminkar för 4-500 och sedan får man välja produkter för hela beloppet. De är också vana vid brudar så de kan säkert hjälpa dig med slöjan samtidigt om du ber dom.


    Angående dukning så är det ju väldigt individuellt men jag gillar ju allt som är personligt. T ex så kan ni "märka" upp vattenkarafferna med årtal eller datum som har betytt extra för er. T ex en flaska där det står 17/3 och sedan bara kort evig kärlek under eller nåt liknande...


    Lycka till... jag tror ni kommer få det helt underbart. Försök bara tänka på vad som är viktigt för er och fokusera på det.

Svar på tråden AKUT hjälp inför lågbudget, litet borgerligt bröllop!