• 1700tal

    Här sitter jag och tänker på logistik! Hur tänker ni?

    Logistik är inte att förakta! Logistik makes the world go round...


     


    Nu är jag inte gift än utan har samma tankar som du. Och jag tänker att man nog anländer till kyrkan precis innan, när gäster redan är där. Fint åksätt dit = för brudparets skull.


     


    Sista tillpiffningen lär väl bli i sakrestian eller utanför (beroende på hur kyrkan ser ut), lite puder på näsan kanske men tror inte jag kommer tänka så mkt på det faktiskt så där minuterna innan. Men om det sker i bilen: nää, inte skumt. Man gör det man kan av det man har, där man är en dag som denna...


     


    Efter vigseln... Vi har festlokalen väääldigt nära (några hundra meter) och vi tänkte åka iväg i vår bil och ta en liten "tur" (=omväg) runt på tu man hand medan gästerna pallrar sig iväg till festlokalen. När de är samlade (någon får informera oss om det per mobil) styr vi bilen dit och "sladdar in" på gårdsplanen framför byggnaden. Så här kommer det "snygga åket" in! Vi kliver ur, alla får glas med bubbel och där sker brudskålen. Om det är fint väder, annars springer vi in under paraply och tar det hela i hallen! Så tänker vi...

  • 1700tal
    teddy skrev 2012-02-28 10:49:16 följande:
    Nja, någon brudkammare vet jag inte, men som sagt ett intilliggande församlingshem där vi i så fall kan vänta... om vi inte kommer precis innan bara... ska fundera på det!

    Vad är en brudkammare? I kyrkan?


     


    Annars har ju de flesta kyrkor en sakristia med separat ingång. Där kan man nog vänta. Den brukar ligga vid sidan om koret där framma men om den har en utgång så kan ni gå utvägen om kyrkan när alla gäster satt sig, så ni går in genom huvudporten när gudstjänsten början.

  • 1700tal

    Ah, ser nu när jag googlar på det att vissa kyrkor gjorde ett litet rum som brudkammare i samband att man byggde toaletter och kapprum på 70- och 80-talet. Då förstår jag, hade aldrig hört talas om det. Det kan jag inte tänka mig att vår kyrka har dock men ska kolla.

Svar på tråden Här sitter jag och tänker på logistik! Hur tänker ni?