Inlägg från: Fröken fantastisk |Visa alla inlägg
  • Fröken fantastisk

    Vara hemligt gifta - Går det?

    Jag och min sambo har varit ett par länge och har både barn och hela baletten ihop. Vi vill gifta oss... NU! Men i dagsläget har vi inte råd med en stor fin fest men vi båda vill ha ett äktenskap och vi vill vara GIFTA! Vi vill ha det juridiska som stöttar oss, och känslan att vara "en riktig" familj. Vi vill ha ett äktenskap

    Jag är idag hemma med sonen och kommer vara hemma cirka ett år till. Under den här tiden har vi planerat noga att vi hellre vill ha tid än pengar så att säga och kommer därför inte ha råd att lägga ut ca 70.000 på ca 18 månader. Men vi vill ju gifta oss NU!

    Kan man gifta sig "nu" dvs snart på rådhuset (kyrkligt är inget alternativ) och ha festen nästa sommar? Är det möjligt att hålla sig från att berätta så länge? Är det praktiskt möjligt? Måste man säga till att man byter namn på våra jobb? Måste man byta namn på dörren? Byta all legitimation? Kan man göra namnbytet senare? Kan det "läcka" ut på något sätt?

    Och självklart KAN vi vänta men för min m2b (så kul att säga) är det skitviktigt att vara gift men jag vill inte "bara" gifta mig, tycker att det här är min stora fest, min enda chans att glänsa ordentligt.

    Vad tycker ni? Förslag? Någon som vart "hemligt" gift? Någon som tycker det är en skitdålig idé?

    Andra alternativ?

    Tacksam för all hjälp vi får!

  • Svar på tråden Vara hemligt gifta - Går det?
  • Fröken fantastisk
    daniiel skrev 2012-01-27 21:31:26 följande:
    Ni behöver inte byta efternamn, men det kommer ju uppdateras överallt att ni är gifta. Det är väl dock inget era familjer och vänner nödvändigtvis behöver se.

    Ni skulle ju dock kunna gifta er nu och förnya era löften om ett år och i samband med det ha en fest :) Då behöver ni inte dölja att ni är gifta. Det behöver ni inte göra om ni bara har en fest nästa sommar heller iofs. Eller ha en fest nu, men inte spendera 70 000kr på den. Man kan få mycket för betydligt mindre summor.
    Vi vill ha gemensamt efternamn, tveklöst :D

    Absolut, har en riktigt bra budget på 15.000 inkl ringar och hotell-bröllopsnatt och då är det en fin fest med dock lite mindre folk och allt mat och dessert hemlagad. Men vi har inte 15.000 heller just nu och skulle kanske tidigast få ihop det till senhösten eller tidig vinter... men jag vill ju så gärna ha sommarbröllop (egentligen). Och måste vi vänta 9-10 månader känns det som om vi kan vänta 18 också och lägga precis så mycket vi vill på bröllopet. Åh, vad svårt det blev nu

    (dagens i-landsproblem)
  • Fröken fantastisk

    Tack, jag har läst alla era inlägg och vi har börjat tänka om!

    Vi har insett att det inte kommer funka att vara hemligt gift och vi har slått dom tankarna ur huvudet (nåja, nästan iaf). Nu har vi istället funderat på om vi kan göra bröllopet "lite roligt" men ändå enkelt. Det ÄR ju äktenskapet vi vill ha och livet tillsammans och vi gifter oss ju inte för en fest. Men visst är det tråkigt, det är ju ändå alla tjejers dröm (haha).

    Alternativen vi filar på nu är:
    1) Vi gifter oss nu borgerligt i rådhuset och bjuder på bröllopstårta med familj och nära vänner hemma hos oss i vår lägenhet. Vi tar in på hotellnatt och "bokar" barnvakt. Sovmorgon och jacuzzibad för småbarnsförälder är inte fy skam.

    2) Vi väntar till försommaren och har picknickbröllop. Alla får ta med sig egen dryck och mat mm men vi bjuder på potatissallad och bröllopstårta med kaffe.

    Vill vi sen om några år ha en hejdundrande fest så gör vi det till en "förnya-våra-löften-fest"

    Har insett båda två nu att vara hemligt gifta kommer inte fungera. Inte bara att hålla det för vänner och familj utan även att bankkort byts, namnet ändras på eniro.se (och andra söktjänster), namnet på brevlådorna, inkomstdeklaration m.m. (MEN(!) det hade vart en kul hemlighet att ha, bara vi två)

  • Fröken fantastisk
    1700tal skrev 2012-01-29 16:03:58 följande:
    Och jag tycker alternativ nr 2 låter super, både som gäst och som brud(par)! Särskilt som du skriver att det är "alla tjejers dröm" med det lite festligare. Även då din dröm, får man väl anta av den kommentaren? Av det skälet skulle jag köra på alt 2 och den större fest sen om ni känner för det.
    Jag har varit på ett picknickbröllop en gång och det var supermysigt. Det var i en allmän park och i "inbjudan" så stog det att man skulle klä sig i sina mest älskade sommarkläder. Det var avslappnat och härligt. Litet men perfekt för dom. Det skulle jag absolut kunna ha som mitt bröllop, har väl inte riktigt tänkt i dom banorna innan. Så nu efterlyser jag häftiga/annorlunda/roliga picknickideér istället då!

    Min dröm är att känna mig riktigt snygg och vacker i en fin klänning där hår och naglar samt smink är gjorda och alla är "avundsjuka" (fel ordval, jag vet) och glada för vår skull. Sen vill jag ha en härlig fest med god mat och undebrara vänner. Det får jag ju faktiskt på detta sätt också!  Även om det inte är på det sätt jag och min blivande alltid har pratat om!
Svar på tråden Vara hemligt gifta - Går det?