Inlägg från: Anneli256 |Visa alla inlägg
  • Anneli256

    Jag har en svägerska som använder oss som personlig bank...

    Håller med tidigar inlägg som gjorts.. men vill även  lägga till en annan sak. Det handlar om er kredivärdighet också. Om ni själv tex skulle behöva ta ett större lån till hus då tittar man inte bara på om det finns betalningsanmärkningar utan man tittar även på vilka lån det finns dessförrinnan. Alltså eran betalningsförmåga. Om man har massa krediter här och där på tusentals kronor så spelar det roll när banken ska bevilja olika lån. Och dom lyssnar inte på en förklaring om att det är systern som handlat och att hon faktiskt betalar regelbundet, det är din sambo som är ytterst ansvarig i det fall hon inte skulle betala.

    Dessutom så undrar jag om din sambo har skrivit papper med sin syster på dom här lånen.. vad händer tex om hon skulle gå bort.??? oavsett ålder så kan man bli överkörd eller bli sjuk.... Nääääääääääää detta känns väldigt osäkert för er. Speciellt med tanke på hur stora summorna är. Visst dom flesta av oss har väll själv lånat av anhöriga eller lånat ut till anhöriga. Men som tidigare insändare skrivit så handlar detta om något helt annat.
     Låter nästan som att det inte bara är din sambo som kommer med ursäkter för systerns beteende utan även kanske hans föräldrar. Är det så att hon faktiskt alltid haft ett sådant eller liknande beteende och att dom andra i famliljen kommit till hennes räddning och beskydd.. hon vet kansks inte något annat? med detta vill jag påpeka att du kanske inte ska vara så hård mot din sambo .. han är kanske uppväxt med detta beteende ända sedan( lilla) syster föddes.. antar bara att hon är yngre än honom.

     Märk väl det betyder inte att beteendet måste brytas, för det måste verkligen brytas, inte minst för eran skull. Om du ser ett mönster så kanske det är lättare för dig att hantera saken att förstå varför sambon agerar som han gör. Det kan vara svårt att bryta ett sådant mönster, men jag kan tänka att det skapar konflikter mellad dig och din sambo som egentligen inte behövde finnas. Kanske ni ska ta hjälp utifrån  med famlijerådgivning.. eller om du inte vill gå så långt träffa kommunens ekonomiska rådgivare.. det är helt gratis.

    Nu drog jag en massa slutsatser som kanske inte stämmer.. men det var min känsla jag fick när jag läste ditt brev. Din frustration, din sambos vekhet mot systerns, din svärfar likadan.. ingen som vågar säga rätt ut vad dom tycker och tänker. Du står ganska ensam med din ilska och frustration tom din sambo som borde stå på din sida och lyssna på dig.. d är ju för fanken dig han lever med.. försvarar och curlar systern. För detta är curling på hög nivå. Hoppas mina tankar hjälper dig lite. Tror faktiskt inte sambon eller någon annan någonsin sagt emot eller sagt till systern.. så han (stackarn vet inte vad han ska göra) Hjälp honom se situationen som den är.. Det fungerar inte med arga kommentarer och bråk utan då kommer han bara att försvara henne ännu mer och detta i sin tur leder till problem mellan er. Försök med  dom andra instanserna som jag föreslog.. så du ger någon annan rollen att berätta för honom hur läget ser ut. Eller får möjlighet under ordnade former få honom att inse vad han gör.

    Det är ung som med missbrukare. Så¨länge man hjälper dom, skyddar dom och ger dom möjligheter så fortsätter dom, de ser ingen anledning att sluta. Men om systerns möjligheter helt plötsligt skärs av.. hon kan inte låna av er eller pappan.. då till slut så måste hon ändra sitt beteende. Och mest troligt så finns hon redan hos kronofogden eftersom hon inte kunde stå på telefonabonemangen själv.  Det kan gå åt båda hållen..antagligen hamnar hon i skiten och tycker synd om sig själv eller så fattar hon att hon måste ta tag i sitt liv, ta eget ansvar. Men det svåra är att få din sambo o pappan att förstå att dom bara gör henne en björntjänst. Hon är vuxen och fullt kapabel att ta ansvar för sitt eget liv.

    Lycka till..

  • Anneli256

    Känns som du är inne ¨på rätt spår.Skrattande

    Men jag vill poängtera just d som du själv säger.. att lägga det på någon annan att förklara utan att det blir pekpinnar osv. En ekonomisk rådgivare som finns i kommunen är nog att föredra framför kronofogden iaf till att börja med. Och frågan är om dom ens tar emot er och pratar eftersom ni inte har skulder hos dom. Att få din sambo till att titta på lyxfällan kan gå åt båda hållen...risken är att han kommer att försvara henne ännu mer..o kanske tom säga att ja men vi hjälper henne så att hon inte hamnar där.

    Jag tror att det är viktigt som jag sa att få honom att se ett mönster om det finns ett sådant. Inte bara när det gäller pengar utan andra saker också.

    Ta hjälp av alla utomstående du kan.. just för att du o din sambo inte ska råka i konflikt med varandra som du så klok sa: Ska vi bråka om ekonomi så ska det vara vår egen.. lr hur

    Jag hade blivit vansinnigDemon om banken gett mig det beskedet så jag förstår din frustration och systerns attityd tyder på en självbild som är väldigt ego centrerad lite åt det narcisistiska hållet faktiskt. Att bara ha mage o säga så och sedan be att få låna ännu mer pengar tyder på att hon inte har någon empati över huvud taget för andras situation.

  • Anneli256

    ps.. Comviq kompis är ett kontantkort som har den funktionen där man kan prata gratis med varandra... o d finns flera sådana. Lite dyrare dock att ringa andra abonnemang.Flört

Svar på tråden Jag har en svägerska som använder oss som personlig bank...