• Anonym

    Jag har en svägerska som använder oss som personlig bank...

    Men va fan! Anmäl dom till lyxfällan, hon måste ju öppna ögonen.. Trist om ni skulle få ekonomiska problem pga dom..

  • Anonym

    Ja, det kan jag säga; jag hade ALDRIG accepterat detta! Du måste nog sätta ner foten ännu mer. Dra med sambon till kronofogden, så kanske de kan förklara för honom vilka konsekvenser detta kan få. Och det är dags för systern att bli vuxen och själv ta ansvar för sin ekonomi. Jag säger som föregående talare; anmäl dom till lyxfällan! Jag förstår att du är arg, jag hade varit vansinnig!

  • Anonym

    Jag tycker detta är helt fel beteende av den andra familjen. Vi hade ont om pengar ett tag, då började vi att leva helt klart snålare. Vi "unnade" oss INGENTING. Man måste anpassa sina utgifter efter sina inkomster. Man kan inte kolla på alla andra och säga men dom har ju råd så varför kan inte vi köpa en super dyr tv. Dom andra familjerna har kanske sparat eller har fått arv osv.

    Ni kommer aldrig kunna hjälpa den familjen, dom har fel beteende i grund och botten.

    Det fanns ett avsnitt i lyxfällan dår en man hade enorma skulder pga att han hade lånat pengar till en massa olika "vänner". Kolla på tv3play om du kan hitta det avsnittet och visa din sambo.

    Ett tips kan ju vara att ni avskaffar era ikea, medimarkt kort och andra dylika, så blir det inte lika enkelt....

    Lycka till. 

  • Anonym
    Anonym (upprörd) skrev 2012-01-22 11:04:23 följande:
     det sorgliga är att om din sambo fortsätter och lånar ut pengar till henne och hon slutar betala så kan ju ni bli tvingade att anmäla er själva dit för att få hjälp.
    Så tänkte jag också när jag läste TS.
  • Anonym

    Herregud jag blir så upprörd så jag tror jag svimmar! Höjden av fräckhet!

    Om jag hade varit som du, hade jag sagt till sambon att det faktiskt är ERA pengar och han har ingen som helst rätt att låna ut DINA pengar för att systern ska leva lyxliv. Förklara att hans beteende och hennes begär sätter stopp för dina drömmar och i längden för er framtid ihop. Då borde han ju börja fundera på vad som är viktigast, du eller syrrans mobilabonnemang.

    Hade inte det hjälpt hade jag gett ett ultimatum: antingen förklarar han hur det ligger till med era drömmar om hus, er relation och er ekonomi och att Ni vill ha tillbaka era pengar snarast och att hon inte kommer få en krona till, eller så gör du det.

    Sätt dig ner ensam med henne och sätt ner foten på en gång. Försöker hon skratta bort det, säg att det fan inte är nåt skämt utan er ekonomi. För ärligt talat, kan det inte vara värt att göra sig osams med en svägerska för sin egen ekonomiska säkerhet? Det hade jag tyckt.

    Min blivande var på väg in i ett ganska svårt spelberoende för några år sedan och enda vägen att rätta ut sådana destruktiva beteenden är att sätta jävligt hårt mot hårt. Jag började kolla av hans utposter på internetbanken och konfronterade honom med hur mkt han spelat bort på väldigt kort tid och vad vi hade kunnat köpa eller vart vi hade kunnat resa för de pengarna. Det tog hårt på honom att se det svart på vitt. Jag ställde hårda ultimatum, drog gråtvalsen, alla knep jag kunde komma på, jag köpte inte en enda av hans undanflykter eller förklaringar och än idag går jag ibland in och kollar utposterna för att försäkra mig om att det inte går några pengar till spelbolagen. Jag tror att din situation nästan kan jämföras med ett spelberoende, som många andra tidigare sagt. Bekämpa det då också som du skulle bekämpa ett spelbereonde!

    Lycka till!

Svar på tråden Jag har en svägerska som använder oss som personlig bank...