• Emma84

    Smärtsam gynekologisk undersökning

    Akanekime skrev 2012-01-24 06:35:04 följande:
    Jag tackar för era svar och erat stöd men...det är mer eller mindre kaos hemma hos mig nu.....
    Åkte till akuten...fick svaret....måste göra en ny gyn undersökning......och gissa vad....Det är hos samma (censur) som gjorde mig illa. Dom på akuten ringde till vårdcentralen och sa att jag skulle gå dit till henne igen.

    Som grädde på moset så ringde (censur) barnmorskan till mig igår och sa att hon vill ha ett nytt prov.  Min man svarade i min telefon för jag ville inte. Han sa att han hade fått höra att man inte ska ta ett cellprov när man är gravid.

    Barnmorskan - Vad är det för skitsnack......Självklart kan man göra gyn undersökningar och ta hur många prov och göra vilka tester som behövs under en graviditet. Hon sa att hon hade gjort cellprov på kvinnor som var i 9:de månaden.  Hon sa också ----> Det skadar inte att göra en gyn undersökning en gång i månaden när man är gravid....gör man det så är man säker på att barnet är friskt och mår bra.

    KAN DOM INTE SE DET MED ULTRALJUD ELLER NGT ANNAT?

    Jag och min man har funderat på att flytta hem till hans föräldrars stad. För...jag klarar inte av det här........jag är 100% säker...går jag dit igen så kommer det bara att bli värre.....Alltingen så förlorar vi barnet eller så slår min make ner barnmorskan....:S Så inget är precis bra.

    VET F*N INTE VAD JAG SKA GÖRA! Vill bara gömma mig under täcket och gråta ;-((((((((((
    Jag har varit gravid 2 ggr och under båda graviditeterna har jag tagit cellrpov (med 3 års mellanrum). Men man får inte ha gått över 12 veckor när man gör cellprovet, jag var i v11 och v 10 när jag gjorde!

    Den barnmorskan borde anmälas!
    Att göra cellprov är helt frivilligt, säj att du inte vill göra det!! (å gör det senare, efter graviditeten kanske? HOS NÅGON ANNAN!)
    Är du orolig över bebisen så går det ju att få ett vaginalt ultraljud, dock är det som sagt; vaginalt. Vet inte om de kan se så mycket genom ett vanligt ultraljud när du inte är så långt gången.
    Ring mvc å be att få prata med en riktig barnmorska! Det är varken bra för dej, din man eller bebisen om ni går och är oroliga! Detta ska vara den lyckligaste tiden i ditt liv!!!

    Lycka till! KRAMAR!
Svar på tråden Smärtsam gynekologisk undersökning