Inlägg från: Moster Stina |Visa alla inlägg
  • Moster Stina

    Smärtsam gynekologisk undersökning

    Alltså...


    Jag FATTAR verkligen inte att man kan jobba med sånt, om man tvunget skall behöva avar så där okänslig.


    För oss som dessutom har varit med om sexuella övergrepp tidigare, så blir det ju knappast bättre av att en gynekolog eller barnborska också behandlar en som att man är för känslig.


    Jag har också blivit sådär hårdhänt behandlad under en cellprovstagning, men sen har jag alltid sagt till ordentligt på andra ställen att jag ÄR rädd och att det gjort JÄTTEont förut. Då har de gått väldigt varsamt fram och dessutom sagt att det inte alls behöver kännas just alls om man bara gör det försiktigt.


    Men det är klart att saker känns nog olika mycket på olika personer eftersom vi är olika skapta.


    När jag gick igenom fetrtilitetsutredning så skulle två sorters undersökningar göras. Den första skulle knappt kännas alls, men den andra skulle göra rejält ont sa de. Under den första hade jag tagit värktablett innan för säkerhets skull men OJ OJ OJ vad det gjorde ont. jag höll på att svimma och kunde omöjligt gå till jobbet efteråt.


    Och det var alltså under den undersökningen som inte BRUKADE kännas på folk.


    Efter det så fick jag dessutom göra om den några månader senare ett par ggr till, men då lärde presonalen sig hur och var jag var känslig och lärde sig att hantera mig helt annorlunda. Och då var det uthärdligt i alla fall.


    Det är klart som sjutton att de måste kunna vara försiktiga även vid en cellprovtagning. Men jag tror tyvärr att de inte får använda glidmedel på grejerna för att det förstör provet. Man får ju inte ens ha flytningar på själva provet.


     

Svar på tråden Smärtsam gynekologisk undersökning