Inlägg från: LinnéaJonathan |Visa alla inlägg
  • LinnéaJonathan

    Bröllop 2 Juni 2012

    Emma84 skrev 2012-04-02 20:46:45 följande:
    Hallå tjejer!
    Hur går det för er?

    Idag gick OSA-tiden ut för vår del! Härligt
    Nu kan man sätta igång på allvar med planering och bordsplacering!
    Inte en enda har tackat nej till vår dag. Känns jättekul, men samtidigt blev vi fler än vad vi räknat med Haha!

    Idag beställde vi äntligen ringarna, blev inte alls vad jag först tänkt mej. Men är SUPERnöjd!

    Tankar och idéer om bordsdekorationer!?! Kan vi inte brainstorma lite?
    Hur gör - och tänker - ni? Blommor på borden? Vilka? Annat?
    Glämde ju fråga i förra inlägget: Vad blev det för ring??? Glad Nyfiken!

    Ang, bordsdekorationer... Vi ska ha liljekonvaljer i massa små vaser som står på rad på borden. Hade ju en massa planer på andra dekorationer också men tror vi skippar dem...
    Ska faktiskt också ha diamantkonfetti! Skrattande  Jag har köpt lite större varianter på Indiska, jättefina!
    Och sen kör vi på stolsöverdrag och vita stolsrosetter. Känns som vi har lite samma likadant, eller hur?! Tungan ute 
    Tänkte bara tipsa, calligraphen har nu 20% rabatt på alla sina stolsrosetter bara så du vet. Jag slängde in en beställning fort som attan igår, känns alltid lite extra bra med rabatt!  
  • LinnéaJonathan
    Emma84 skrev 2012-04-03 20:08:49 följande:

    Hallå!

    Jo, tack det är bara bra! Håller på att skola in min lilla flicka på dagis nu - det går JÄTTEbra, nästan för bra! :-/ På tisdag börjar jag jobba igen, första dagen efter 2 års mammaledighet. Hujeda mej!
    Men jag har fått ett nytt jättebra schema, har gått ner till 75% istället för heltid och kommer att jobba max 2 dagar i rad, för att sedan vara ledig en eller två dagar. Men visst känns det..egendomligt!
    Nog om det, back to the wedding:


    Vår tårta är inte beställd, eller ja, jag har bokat tårtställning och sagt att jag ska ha en bröllopstårta (det är ju från mitt jobb). Vet hur den ska se ut utanpå, har gett dom en bild. Men det är innehållet jag är tveksam på. Funderar på chokladbotten, chokladtryffel, vaniljkräm och chokladgrädde med färska hallon i. Ett tips från min vän, som är en fantastisk konditor. Men som sagt, det är ju långt kvar och eftersom jag jobbar med det lär jag ändra mej hundra gånger

    Vi bjöd 83 st och som det ser ut nu så kommer allihopa!! Ett par är lite osäkra, de hade bokat en utlandsresa, men skulle boka om, så vi tror att de kommer oxå. Så med oss inräknade +DJ, fotografen och serveringspersonal blir vi runt 90 pers. Jag som trodde att vi skulle bli runt 50.. Men det är jättekul! KUL att så många vill vara med på VÅR dag liksom!
    Nästan overkligt!

    Jag beställde min brudbukett idag, hade faktiskt mina tankar på liljekonvaljer och vita rosor oxå, men hittade en bild som var såå fin och "så jag". Så jag skrev ut den och gav till floristen, vita rosor (mestadels) någon ljusljusljusrosa ros och någon annan vit blomma som jag inte minns namnet på Men fin är den iallafall!
    Vad skulle din kosta? Vet du?

    Skorna ja! Minns tyvärr inte vad affären hette, de är ej köpta "lokalt" så att säja Men de är Vagabond iallafall. Känns bra, men skulle nog vilja ha med mej ett par lägre skor till festen "bara för att". Förhoppningsvis behöver jag inte byta, men har jag inte med mej ett par andra så lär jag ångra mej. Å inget får ju gå fel

    Ringen ja, den är ljuvlig. Det är från Schalins, handgjord. Hade tänkt mej "Bahamas" först i rött guld, men det blev en i vit guld med 13 diamanter i. Den är specialgjord tydligen, så den hade inget namn.. :-/
    Förlovningsringar har vi oxå beställt nya - finare och lite bredare. Men de kommer att vara i rött guld, blev jättefint ihop de två. Att blanda så. Förvånad över mej själv faktiskt, men som sagt: är jättenöjd!
    Vad ska du ha?

    Vi har väldigt lika smak Vi hade ju oxå planer på att ha liljekonvaljer på borden, men flera har påpekat att de kan dofta så starkt, så jag vet inte om vi vågar. Det luktar ju inte så farligt mycket hemma när man har dom, men instängda i en festlokal med massa vaser? Jag vet inte! Skulle gärna vilja ha det, eftersom vi ändå inte bestämt riktigt vad för blommor vi skall ha på borden. Mer än att de ska vara vita - såklart!
    Diamantkonfetti på Indiska säjer du? Hmm..Är det bara en storlek eller flera olika?

    ÅH! TACK så mycket för tipset om stolsrosetterna! Vi pratade om det idag, jag och min sambo. Men funderade på om det kanske gick att hyra istället? 90 st blir rätt dyrt, för att vara en engångskostnad liksom - vi kommer ju inte använda dom igen!


    Ojoj, spännande med inskolning! Förstår att det känns konstigt att börja jobba, två år är ju ganska lång tid att varit hemma. Men skönt förstår jag! Glad

    Tårtsmaken låter ju jättegod! Tänkte också ha hallon i, det är så gott tycker jag. Är dock osäker på vad det mer ska vara i, får prata lite med konditoriet. Pratade med en vän som hade varit på ett bröllop där de hade päron i tårtan och det var jättegott sa hon. Så det här med smakerna tåls att fundera på! 

    Haha 90 personer, det är ju hur många som helst! Vi blev tillslut nu 59 st, alltså vi och våra gäster. Satt och pysslade med bordsplaceringen och insåg att jag hade GLÖMT att skriva dit en person på listan som OSAt ja- tack!! Tur att jag kom på det nu och inte sen, tänk att stå där på dagen och så finns det inte mat tlll den!! Flört Hade varit rätt så pinsamt!

    Brudbuketten låter ju jättefin! Min skulle kosta runt 1.500-2000 kr sa hon, vet inte om det är dyrt eller inte... Jag hade mina planer på att gå runt till lite fler florister och kolla men näe, jag slog till! Jag vet att buketterna de gör på det här stället är jättefina så det känns bra! Vad skulle du få betala för din ungefär?

    Ja, Vagabond har mkt fina skor! Har faktiskt köpt mina extraskor där, ett par beiga kilklackar att byta om till sen när jag inte orkar med de andra längre...Tungan ute Kilklackar är ju så himla bekvämt att gå i också så det blir nog mys för fötterna att få byta om till! Visst var det kilklackar du också hade köpt?

    Ringen verkar ju jättefin! Glad Jag valde inte heller det jag hade tänkt från början, för mig fick det också bli en vitguldsring faktiskt. Har förlovningsringar i rött guld sen innan så jag kommer också att blanda! Min ring är en solitärring, med en sten som ärlite åt det champagnefärgade hållet, den är såå fin! Den ligger nu och väntar på mig i butiken, har varit och provat den men har inte tagit hem den än, den får ligga kvar ett tag till.. Glad
    När är din ring klar?

    Har också tänkt på det där med liljekonvaljerna men vi kör på dem ändå! Älskar dem så mkt och sen är vår lokal ganska stor och öppen så jag hoppas att det går bra ändå! Finns de kvar då så skulle man ju även kunna ställa vita syrenkvistar i vaserna. De är ju himla fina de med!

    Tror att det bara är en storlek på konfettin från Indiska. Har också hittat små diamanter från myheart.se (tror jag att det var) som vi ska beställa så vi får lite olika storlekar. De kostade bara 39 kronor för ca 60 stycken så ett par sådana askar får det nog bli.
    Hmm, stolsrosetter för 90 pers blir ganska dyrt ja... Det borde ju kunna finnas begagnat, måste nog finnas några som säljer ut sina bröllopsacessoarer såhär nu nära bröllopstider o allt!

    Har ni valt all musik som ni ska ha? Jag tänker sånger i kyrkan och valsen, vad ska ni dansa till?
  • LinnéaJonathan
    scochjt skrev 2012-04-07 16:44:34 följande:
    Det blev, något oväntat, päron och vit choklad. Va jättegott :)
    Åh så gott det lät!! Har hört att päron ska vara jättegott sådär i tårta så nu blev jag sugen på att prova! Glad
  • LinnéaJonathan
    gbg2012 skrev 2012-04-08 16:18:57 följande:
    alla brudar nu har vi gjort en layout till våra bordsplaceringsskyltar! Den gröna färgen stämmer inte och papret ska var tjock och inte lika vitt. Men övrigt vad tycker ni??? 


    Jättefina! Glad
  • LinnéaJonathan
    Spolan skrev 2012-04-09 17:48:25 följande:
    Vad har ni tänkt att gästerna ska kasta på er efter vigseln??? Ris (små hjärtformade) eller såpbubblor??? Har ni köpt från ebay?
    Vi ska nog ha ris efter vigseln. Har beställt såpbubblor också men de räcker kanske inte ifall det är fler som kommer och tittar på vigseln som inte ska med på festen sen... Så hjärtformade risgryn får det bli för oss! Och sen kör vi med bubblor när vi kommer till festlokalen eller när vi dansar valsen.. Glad
  • LinnéaJonathan
    Mariem skrev 2012-04-10 11:14:37 följande:


    dessa fina!
    Söta! Glad
  • LinnéaJonathan
    moonlightgirl skrev 2012-04-13 12:27:49 följande:
    Hmm, sitter här och är jätte nervös. Hade allt med klänningen bestämt men nu vet jag inte om jag kommer att kunna ha den. För två veckor sedan fick vi veta att jag äntligen blivit gravid, som vi har kämpat för det, vi hade gett upp hoppet om biologiska barn och då hände det. När vi gifter oss är jag 3 1/2 månad gången. Nu kommer säkert en del tänka att ja men det är nog ingen fara och det tror jag inte att det är för magens skull heller, det är snörning i klänningen så det kan nog fixas men det är boobsen som det är värre med, är ju storbystad redan innan och har redan nu börjat o "svullna" till över bysten. Herre gud hur gör jag nu????
    Förstår att inte ni kan svara på det utan jag måste till butiken igen o prova och prata med dem så får jag se hur det löser sig. Svärmor tycker att jag ska ha en reservklänning men vart hittar jag en fin klänning för gravida då???

    Hur går det för er andra med planerna inför den stora dagen??
    Men ååhhh, så roligt för er, GRATTIS!!! Skrattande  Underbart med en liten bebis! 

    Alltså jag skulle gå till butiken och prata med dem, de kan säkert fixa nåt med din klänning! Men förstår hur du menar, har en kompis som nu är gravid i 3 månaden och hon har redan en bulle... De är ju så individuellt det där, vissa sns det direkt på, andra inte.
    Hoppas det löser sig, men gud vad härligt med bebis! Glad

    Det går bra på planeringsfronten, på onsdag är det dags för första ordentliga klänningsprovningen för min del, då ska vi se hur mkt klänningen behöver sys in och sys upp! Glad Jag längtar!

    Hur går det för er då?
  • LinnéaJonathan
    Cattis77 skrev 2012-04-13 09:45:24 följande:
    Sitter här med spänning och hoppas jag får hem mina smycken från Lilly i Danmark i dag. Hade varit så kul att få se dem "Live". Väntar även på två västar till mina små pojkar från Halens, de bör också komma i dag. Det är som julafton nästan varje dag ;) hihi
    Spännande! vad har du valt för smycken?

    Hihi, gulligt med västar till killarna! Glad 
  • LinnéaJonathan
    Krystal skrev 2012-04-13 13:03:05 följande:
    Ska inte själv gifta mig det datumet..men jag ska på ett bröllop till ett par vänner den dagen
    Roligt att gå på bröllop! Glad
  • LinnéaJonathan
    Emma84 skrev 2012-04-12 19:18:58 följande:

    Inskolningen har gått toppen, och lillan har nu börjat på dagis - på samma avdelning som sin storebror. Känns skönt att hon har honom där oxå - även om hon tokälskar dagis!
    Så i tisdags jobbade jag min första dag, sen har jag varit ledig onsdag och torsdag (mjukstart! ) men imorrn är det dags för jobb igen. Men det är roligt, träffa arbetskamraterna igen och kunderna! Samtidigt som man vet att barnen stortrivs på dagis!

    Ja, de på myheart har jag oxå sett, så där får det nog bli en beställning
    Imorrn ska vi få låna nyckeln till festlokalen och reka. KUL! Ska placera ut borden så som vi vill ha dem (ett E fast med fyra tungor) så vi ser så att det inte blir trångt eller så. Å kika omkring lite!
    Snacka om fredagsMYS

    Njae, vi har inte valt ALL musik vi skall ha. Solisten i kyrkan är klar. Och psalmerna. Sen håller vi på att göra några spotifylistor som vi skall ha på festen - en lite mer "fest" och en lista att spela under middagen. Valsen vet vi inte än. Själva då?


    Stolsrosetterna blir nog att vi köper nya ändå, man kan ju se det som så att man kanske får tillbaks en del av pengarna om man säljer senare Dessutom, som vi (jag) kör hela tiden: "det är ju faktiskt bara once in a lifetime"

    *Ja, jag har oxå kilklackar!
    *Min ring är färdig, och ligger bara och väntar på mej. Men har bestämt mej för att inte ta hem den riktigt ännu - jag kommer ju inte kunna låta bli att gå runt med den hemma, haha
    *Oj! Ca 700 kr fick jag betala för min brudbukett. Jag kollade priser hos två olika, men slutade med att jag beställde på Blomsterlandet faktiskt. Min gamla klasskompis är en superduktig florist och jobbar där, så hon ska göra den. Känns jättebra! Och att hon faktiskt känner mej lite oxå


     


    Härligt att hon trivs, då är det väl lite lättare att gå till jobbet för dig också förstår jag! Glad

    Hur gick det i lokalen? Kom ni fram till nåt bra?

    Alltså valsen tycker jag är så svår, jag har en mängd låtar som jag skulle vilja ha. Just nu är favoriterna Enya - Caribbean blue ( I love Enya Flört) och Flightless bird, American mouth från Twilight, eller något som min kusin spelar...eller....eller...eller..... Glad Och så här pågår det hela tiden! Sambon blir trött på mig, haha!

    Hahaha precis så sa jag till Jonathan när vi köpte våra stolsrosetter!! Tänk att de flesta brudar tänker likadant!!Tungan ute

    Trevlig helg!
Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012