Inlägg från: Evelinas |Visa alla inlägg
  • Evelinas

    Budget-bröllop. Hur gjorde/gör ni?

    Vårt bröllop gick på ca 37000kr.
    Lånade kyrkans lokal som låg alldeles intill kyrkan, kostade ingenting.
    Trycksaker kan man spara in mycket pengar på. Vi gjorde inbjudningar, vigselprogram och festprogram själva och skrev ut på färgskrivare = gratis
    Alkohol köpte mormor i Tyskland när hon var där, sjukt mycket billigare än systemet!!
    Vi tog catering från ICA Maxi som var supergod och uppskattat men kostade inte mer än 7000k (vi var 45 personer) sen bakade jag eget bröd till.
    Kontakter är alltid bra, kolla med vänner och släkt om de känner någon, vi fick kanonpris på både foto och tårta då det var en kompis kusin som är fotograf och konditor, vi fick kompispris. En väns mamma är sömerska så min klänning fick jag sydd för 1700kr, också kompispris.
    Blommor kan man spara in otroligt mycket på. Jag sa helt enkelt till floristen att buketten fick kosta 600kr och inte mer, visade en bild på en bukett jag tyckte var fin och kan säga att jag är såååå himla nöjd med resultatet. Bordsblommorna gjorde min mormor med blåbärsris och vita tulpaner, superfint!! Hon tog vaser hon hade hemma och så knöt vi ett fint band runt varje vas.
    Placeringskort gjorde jag själv utav tapetprover och guldpenna.
    Musik fick bli spotify vilket folk tyckte var jättekul för då kunde man få önska låt.
    Håret och sminket gjorde min syster och en vän.
    Dukar blev knoppalakan från IKEA och borddekoration hittade vi billigt på nätet.
    Man måste kolla runt och jämföra så får man billigast men ändå fint.
    Det som kostade mest var ringen, drickat och maten, det var ca halva budgeten.
    Vårt bröllop var jättefint och tror ingen kände av att det var butget, man får va fiffig och idérik!!

  • Evelinas
    lilla smulan skrev 2012-01-14 19:13:04 följande:

    Vi ska ha ett rejält budget bröllop, 10.000:- är max pris för allt, utom ev resa. Vi har ca 70 gäster.


    Vi vill att det ska vara fint och därför skapar vi nästan allt själva, te.x. servett ringar är dekorerade wc rullar som delas till tre st "ringar", gästgåvor läggs i wc rullar som dekorerats och viktit in ändarna så det blir en ask , liknar de man kan kan köpa på panduro.. dekorationerna ska ha samma färger som inbjudningar, lime vitt och silver.


    Vi skapar korten själva med, och kommer att ha egen buffe, tårtor som jag bakar och dekorerar med sugarpaste.Vi kommer även att ha vinglas upp och ner med ljus uppe på, och blomma i, tar in björkkvistar och dekorerar lokalen.


    Min klänning är från kina och kostade 616:- ink väska och sjal och frakt. M2Bs kostym, 750:- skor och dyl köps nu på rean, max 400:- kommer att ha lånade smycken och så. Detta var några tips på att hålla nere budgeten..


    :)


    Shit, hur klarar ni det??? Låter omöjligt i mina öron! Allt smått kostade ju liksom rätt mycket tillsammans (servetter, dukar, bordsdekoration, placeringskort mm mm) Vi gjorde också jättemycket själva. Vad köper ni för ringar? Vi köpte bara ny ring till mig men mannen ville ju såklart gravera in vigseldatumet i sin så min ring samt gravering i båda ringarna kostade runt 6500kr, det är mer än halva eran budget.
    Önskar er stort lycka till och väntar med spänning på att få höra hur ni fick ihop det Solig
  • Evelinas
    Juni 2012 skrev 2012-01-15 11:29:17 följande:
    Våra ringar kostade strax under 10.000 sammanlagt och de kostnader som tillkommer förutom det är
    *Inbjudningskort (vi gjorde själva, blev jättefina! )
    *Porto
    *En klänning åt mig (jag ska kika på H&M, de brukar ha mycket fint i studenttider)
    *En ny skjorta åt m2b
    *Tårta (jag bakar själv)
    *Övrigt fika (också hembakt, kanske att någon gäst vill ta med sig hembakta specialitet) + kaffe
    *Lite snittar/plock
    *Alkoholfritt jordgubbsbubbel att skåla i

    Tror inte att jag har missat något... hoppas jag Obestämd
    Nu vet jag inte alls vad ni ska ha för slags bröllop men känns lite "kalt". Foto, smycken, skor, överiga kläder till mannen, bordsdekoration, dukar, blommor, dryck (förutom skålen), placeringskort, tackkort, festprogram, musik, mat, mjölk + socker till kaffet mm mm??
  • Evelinas
    Juni 2012 skrev 2012-01-15 14:03:28 följande:
    Missade visst några av dina punkter

    Dukar = Nä, köksbordet är fint som det är, behöver ingen duk, annars har jag ett fint tyg med fåglar som jag brukar använda som duk
    Blommor = ska inte ha någon brudbukett så...
    Dryck förutom skålen blir kaffe/saft och det hade jag ju satt på listan redan? Hemkokt saft finns i frysen, litervis  Solig
    Som sagt, visste ju inte rikigt vilken typ av bröllop ni tänkt, ville bara tipsa om saker som kan vara lätt att glömma annars Flört Smycken tänkte jag mer på andra smycken, inte just ringarna. Skor va ett gissel för mig eftersom vi gifte oss på vintern, finns inte så många fina skor då, man vill ju ha mer sommarskor liksom och jag hade inte några jag ville använda så jag lånade ett par av mormor Solig kändes lite kul!!
    Låter mysigt med hemmabröllop!!
Svar på tråden Budget-bröllop. Hur gjorde/gör ni?