Inlägg från: AndroSid |Visa alla inlägg
  • AndroSid

    Budget-bröllop. Hur gjorde/gör ni?

    Är 50-60 000 budgetbröllop? Jag trodde det var hyfsat normala summor att lägga på bröllopet - vad undersökningarna än säger Glad

    Anyway, vi har en budget på 40 000 (kanske lite mer) och bor i Gbg. 50-60 gäster.
    Vi har tänkt som sådant att vi har bestämt för vad som är viktigt, och sedan har vi prioriterat bort saker som vi tycker är onödiga/mindre viktiga. Det kan man spara en hel del på - det är lätt att man blir blind när man börjar titta runt och inser hur många saker det finns!

    Saker vi har sparat in pengar på:
    - Inga favours. Ser ingen anledning att ge gästerna presenter.
    - Hyfsat billiga inbjudningskort (köpta på vistaprint) - allt som allt tror jag att våra 60 inbjudningar gick på sådär 300 spänn (har inte summan framför mig just nu). Dessutom delar vi ut inbjudningskorten personligen så vi slipper en massa porto. Komiskt nog ser inbjudningarna trots det ut precis som vi ville ha dem Glad
    - Egen buffé. Visst, vi hade kunnat catera för samma summa som vi budgeterat, men då hade vi inte fått lika mycket mat (och förmodligen hade vi inte kunnat välja lika goda saker...)
    - Ingen sprit, utan bara öl, vin och cider (samt alkoholfria alternativ så klart!). Detta p g a att vi inte vill ha fylla, men ändå gärna dricker ett glas till maten eller på fest.

    Något som man ska tänka på är egentligen att småsakerna är de som drar iväg i längden. Både när det gäller tid och pengar.

Svar på tråden Budget-bröllop. Hur gjorde/gör ni?