• daniiel

    Bröllopsfest på båt: positivt/negativt?

    Haha min första tanke är - brudklänning + flytväst = bra kombination? :P

    Som förlovadflicka skriver är väl sjösjuka en nackdel, samt att det kanske är lite väl litet utrymme för 20 barn att husera på? Jag som förälder hade inte velat släppa min dotter ur sikte ombord på en båt, och ni får tycka att jag är hur knäpp som helst, men jag hade inte velat ha henne utan flytväst heller. Att sitta ner, stilla, i 5 timmar blir lite väl länge för många barn jag känner i den ålder, 1-10år.

    Det är ju annars väldigt mysigt med båt och sådär :)

  • daniiel
    Cesium skrev 2012-01-12 15:38:40 följande:
    Tack för svaren, det är väldigt värdefullt för att veta om vi ska gå vidare med idén eller lägga ner den direkt!

    Barnen inser jag blir problematiskt, så det lutar i så fall åt barnfritt (eller i det närmaste barnfritt). Men hur känner föräldrar för att vara ute till sjöss en massa timmar med få möjligheter att hoppa av om man behöver åka hem tidigare? Egentligen, hur känner vuxna generellt inför att vara så låsta?
    Jag kan bara svara för mig själv och vi har kanske en något annorlunda situation då vår dotter är sjuk (hjärtfel) och jag skulle inte kunna tänka mig att vara borta så länge OM något skulle hända. Vi har tyvärr varit med om det flera gånger, att hon utan förvarning blivit akut sjuk.

    Jag vet inte hur jag skulle ha ställt mig till det ifall vi hade haft ett frisk barn, men föräldrar åker väl på semester utan barnen ibland? Till andra städer, utomlands? Då borde de väl också kunna sitta på en båt i ett par timmar? Telefonkontakt går ju att ha.

    Personligen tycker jag om båtar, vi har båt (dock en liten båt) och jag skulle nog tycka att det var rätt mysigt och romantiskt. Det finns ju alltid nackdelar och fördelar med allt.

    Hur känner ni? Är det väldigt viktigt med båt för er? Skulle ni ha något problem med att vara så låsta? Har ni något annat alternativ?
  • daniiel
    Cesium skrev 2012-01-12 17:58:53 följande:
    Jag förstår att du undrar, tror du hittade de saker som jag har allra svårast att förklara, men jag kan försöka.

    Jag vill ha en tämligen traditionell bröllopsfest men när jag tänker mig in i situationen så känner jag att jag inte vill befinna mig mitt i den. Jag försöker därför komma på någon förändring (t.ex. annorlunda miljö) som skulle göra mig bekvämare med det hela, för jag ser fram emot att kunna samla nära och kära och bjuda dem på något.

    Om det inte finns möjlighet att vid behov lägga till vid en brygga och ringa dit taxi är det inte intressant. Det som tilltalar mig med någon slags låsning är att ha en start- och stopptid (även om jag inte skulle ha något emot att festa vidare på land om det blev läge för det) och att det eventuellt (jag har ingen aning hur det skulle bli i verkligheten, det kanske snarare skulle vara det motsatta) skulle kännas intimare.
    Ni skulle inte kunna kika på slott eller herrgårdar eller liknande? För mig egen del så skulle det vara en miljö som tar överhanden. Sedan behöver ni ju inte ha en traditionell bröllopsdukning med honnörsbord bara för att ni har en middag. Stopptid kan ni ju också ha, även om ni är på fastlandet. Vi hade det på vårt bröllop, vi var i en festvåning på ett hotell och fick bara hålla på till en viss tid.
Svar på tråden Bröllopsfest på båt: positivt/negativt?