• bubbel­gum
    Äldre 4 Jan 23:51
    33963 visningar
    75 svar
    75
    33963

    skottår, någon tjej som ska fria till sin karl?

    Hej tjejer!

    I år, 2012 är det ju skottår, tänkte fråga ifall någon tjej här har planer på att fria till sin kille? Flört för i år så "får" vi ju tjejer fria till våra karlar, och om de säger nej så står ju dem för kostnaden för kjoltyget... är iallafall det jag har hört.
    Så, någon tjej som har planer på att fria till sin käraste?

  • Svar på tråden skottår, någon tjej som ska fria till sin karl?
  • Lommil­a1
    Äldre 26 Jan 13:40
    #21

    nu kommer jag här och är lite tråkig, men gäller inte den kvinnliga rätten att fria endast på själva skottdagen enligt tradition?! Så har jag iaf uppfattat det. Iofs är detta ngn som härör till förra årtusendet så man gör ju som man själv vill....

    Jag är "förlovad" och bröllop blir det i juni, men själva frieriet har uteblivit.  men jag har avkrävt min karl ett riktigt planerat frieri . MEN han har lite problem med tummen och arslet osv...
    så om han int fått tummen ur ( han har ju en månad på sig ännu...) så tar jag saken i egn ahänder den 29.

    dock skall vi på en weekend resa denna helj som han gav mig i julklapp så jag har vissa förhoppningar..,

  • Brunet­ten
    Äldre 27 Jan 20:17
    #22

    Jag hade tänkt fria till min sambo 29 februari men tyckte på ett sätt och vis att det var tråkigt att bara kunna fira förlovningsdagen vart 4:e år... Sen är min sambo halvgrek och jag läste någonstans att det betydde otur enligt grekisk tradition om man friade på skottdagen :)

    Hur som helst bestämde jag mig för att fria 21/1-12 istället. Det var då 2 år sedan vi hade vår andra date och kysstes för första gången :)))
    Frieriet blev så lyckat och min sambo blev verkligen överraskad! Jag skickade sms till honom på morgonen och lät honom få läsa ett fint kort som låg utanför sovrumsdörren och väntade där jag skrev vad som hände för 2 år sedan och hur min kärlek växt sig starkare och hur jag kände nu osv... Sen fick han följa en röd tråd runt i hela huset och längs med tråden hade jag fäst 9 stycken rosor.
    Eftersom blomsterspråket inte passade in helt bytte jag ut några av de röda rosorna och tog en rosa, orange, gul och mörkröd ros på de ställen jag inte tyckte att själva blomsterspråket passa och skrev in betydelsen för färgen... Ros 9 var i köket och där stod en färdig frukostbricka. Där fanns en lapp där det stod att han skulle komma till badrummet. När han kom in i badrummet hade jag släckt ner, tänt massor med rosa ljus, hade fixat en spellista på datorn som spelade i bakgrunden med bara romantiska låtar och själv satt jag i badkaret och väntade medan han stod tårögd med frukostbrickan i händerna! :) Jag hade köpt nåt som hette Love Jelly på coolstuff.se så vattnet doftade lite vanilj och var helt rosa-rött och som gelé...
    Sen när han satt sig i vattnet så jag lite fina saker och sa att jag hade en 10:e ros. Jag hade trätt på 2 st låtsasguldringar på den och satt på ett kort där det stod "Vill du gifta dig med mig?". Han började gråta och sa "JAAA,det vill jag". Sen grät vi lite av lycka till tonerna av "För kärlekens skull" med Ted Gärdestad :)

    Resten av dagen var supermysig! Vi åt brunch på en fin gård vid vattnet, var på parmassage på ett SPA och åt en fin middag på en restaurang vid havet på kvällen!

    Nu återstår bara valet av ringar - dessa ska vi välja tillsammans! Vi har bestämt oss för att inte berätta något ännu för familj och vänner förrän ringarna sitter på. Men vi tänker gravera in 21/1-12 även om det dröjer 1-2 månader innan vi sätter på oss dem! Kanske vi hinner bestämma oss så vi kan sätta på oss dem på skottdagen istället ;)
    Min sambo sa senare att han tänkt fria till mig någon gång i år men hade inte bestämt när och hade ingen aning hur så han tyckte det  var jättebra att jag tog initiativet och hade planerat en mysig dag!

  • Fru201­3
    Äldre 27 Jan 21:32
    #23

    Jag hade inte funderat så mycket på bröllop tidigare men efter vår förlovning i december förra året så började tankarna slå rot i mitt huvudet, så för ett par veckor sen när vi hade en mysig hemmakväll i soffan så frågade jag helt enkelt om han vill gifta sig med mig och han sa ja Skrattande 
    Han sa efteråt att han hade verkligen inte förväntat sig den frågan och om sanningen ska fram så blev jag själv förvånad....orden verkligen bara kom från ingenstans.....
    Men nu har vi bestämt datum så 4/5 2013 blir vi man och fru!
    Även fast det är lång tid kvar så har planeringen redan börjat snurra i huvudet Glad 

  • Lejonh­järta
    Äldre 28 Jan 13:42
    #24

    Hade tänkt göra det! Men min kille hann före... Så nu kommer vi byta ringar på alla hjärtans dag! Känns helt underbart!

  • Äldre 28 Jan 15:09
    #25
    Lommila1 skrev 2012-01-26 13:40:45 följande:
    nu kommer jag här och är lite tråkig, men gäller inte den kvinnliga rätten att fria endast på själva skottdagen enligt tradition?! Så har jag iaf uppfattat det. Iofs är detta ngn som härör till förra årtusendet så man gör ju som man själv vill....

    Jag är "förlovad" och bröllop blir det i juni, men själva frieriet har uteblivit. men jag har avkrävt min karl ett riktigt planerat frieri . MEN han har lite problem med tummen och arslet osv...
    så om han int fått tummen ur ( han har ju en månad på sig ännu...) så tar jag saken i egn ahänder den 29.

    dock skall vi på en weekend resa denna helj som han gav mig i julklapp så jag har vissa förhoppningar..,

    Då kommer jag och är lite tråkig tillbaka. Om du är förlovad och ni planerar ett bröllop till juni, vad ska du då med ett frieri till? Ett frieri är ju en förfrågan om äktenskap, varefter man förlovar sig. Jag förstår faktiskt inte alls varför du ska avkräva din karl ett riktigt planerat (eller riktigt, planerat?) frieri. Ni vet väl båda att ni vill gifta er med varandra, hoppas jag.

    Brunetten, åh så fint och romantiskt! Blödiga jag satt här med tårarna rinnande!

    Lycka till alla andra skottårsfriare!

  • Sansim
    Äldre 2 Feb 21:15
    #26

    Tack för alla fina tips.

    Nu har jag tagit tag i saken och ska fria på skottdagen :)

    Vi är dock redan förlovade och planerar vårt bröllop, men jag tyckte det skulle vara lite kul med ett frieri ändå... Och om det ska bli nåt frieri så får jag ta tag i det.

    Ringen är beställd och blir klar redan nästa vecka!

  • emmahe­mma
    Äldre 9 Feb 22:32
    #27

    Hej! Jag är ny här! Tänkte berätta om mina planer. Jag planerar att fria till min karl den 3 mars, hans sista arbetsdag är den 29 feb så han kan inte komma och hälsa på mig här i Trysil (Norge) fören efter det. Annars skulle jag ha valt det datumet. :) Men skottår är ändå skottår så 3/3 blir bra!

    Vi har då inte träffats på 1 månad och stämmningen kommer bli förhöjd av det ändamålet, tror jag :)
    Jag har bokat in hundsläde mellan kl. 10-12, sen tänkte jag att vi ska äta någon enklare lunch, sen blir det Spa på det hotellet där jag jobbar, så jag kan deala till mig något mysigt! Sen middag på hotellet eller vid någon annan resturang. Men just frieriet har jag inte kommit på hur jag ska göra.. Det blir ingen ring ialf,  det vill jag att vi ska välja ihop. (Om han svarar ja:P)

    En annan fin tanke som jag har haft är att bestiga Trysils högsta berg och råga honom där uppe. Vi har nämligen pratat om att göra det så då skulle det inte vara något misstänksamt.

    Men Hur ska jag fråga...? Jag har tänkt på att skriva en dikt och så har jag målat en tavla till honom :)
    Jag tänkte vara romantisk hela månaden tills vi träffas, skicka ett alla hjärtans kort till den 14:e!
     
    Jag är så nervös och ivrig! Hoppas han säger ja Hjärta

  • bubbla­n85
    Äldre 23 Feb 21:57
    #28

    Jag planerar att fria på skottdagen! Har ännu inte kvällen planerad, så om nån har mysiga tips att komma med tas det tacksamt emot! (bor i en tvåa utan badkar...) Det är dock många funderingar som kvarstår, ska göra med ring, riktig direkt eller ens!tillfällig. Kom gärna med förslag!a

  • Supers­alt
    Äldre 24 Feb 20:57
    #29

    Här är en till som också fått för sig att ta saken i egna händer......annars lär det aldrig hända!! Har eg alltid sagt att jag kommer ALDRIG fria men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig :)

    Varken han eller jag är så romantiska av oss men jag vill inte heller bara haspla ur mig frågan rakt upp och ner....... har några dagar till att fundera på!!

    Lycka till allihopa :)

  • bubbla­n85
    Äldre 25 Feb 08:17
    #30

    Supersalt: då är vi i lite lika situation. Jag funderar på att göra upp en gång i lgh mha lakan och en röd tråd som han sedan får följa och hitta saker på vägen. Men vet inte riktigt än. Ska fundera vidare. Dessutom är jag så nervös att jag kanske inte ens vågar...

Svar på tråden skottår, någon tjej som ska fria till sin karl?