Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Matnyttigt

    Boringbrick skrev 2012-12-07 22:28:50 följande:
    Spenatsoppa ( med eller utan ägg)
    När jag gör spenatsoppa börjar jag med att fräsa finhackad lök mycket lätt i smör i kastrullen, lägger i spenaten och häller på kokande vatten från vattenkokaren. Sen har jag i grädde och hemkokt kycklingbuljong. Kryddar med salt (gärna örtsalt om man har det), vitpeppar, mejram och kanske någon annan örtkrydda. Blir supergott!

    Tack för påminnelsen, det var faktiskt ett tag sen!
  • Aniara4
    Chicita skrev 2012-12-08 00:04:16 följande:
    Åh... jag blir så sugen på nässelsoppa nu när ni pratar om spenatsoppa.
    Har inte ätit det på många många år. Men jag ska nog ge det ett försök i vår Glad 
    Nässelsoppa är ännu godare! Jag försöker ta mig ut en sväng och plocka nässlor varje år i april-maj. Det blir så himla gott. Jag brukar göra ungefär som receptet på spenatsoppa (efter att ha förvällt nässlorna), men sen kör jag en sväng med mixerstaven så att soppan blir sådär fint ljusgrön och slät istället för ojämn med en massa slibbiga blad. Glad
  • Aniara4

    Idag gjorde jag korv stroganoff, det var länge sen kom jag på.

    Annars brukar jag ibland göra köttfärslimpa med rivna rödbetor i, det blir jättegott.

    En annan favorit är strimlad stekt kyckling med kokosmjölk och green curry paste, sen kan man ha i lite smått och gott som paprika, bambuskott, purjolök eller salladslök. Jag brukar ha äggnudlar till och droppa på lite sesamolja på nudlarna. Mums!

Svar på tråden Matnyttigt