- +
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Köp & sälj
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Dukning & dekoration
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Make up & skönhet
- Mat & dryck
- Ringar & smycken
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Övrigt
- Anonyma rummet
- Ekonomi
- Juridik
- Relationer
- Övrigt
- Blommor
- Brudbukett
- Övriga blommor
- Ekonomi & budget
- Budget
- Privatekonomi
- Fest & övernattning
- Dikter
- Dukning & dekoration
- Festlokaler
- Herrgårdar & slott
- Hotell & övernattning
- Möhippa & Svensexa
- Tal
- Tips & lekar
- Transporter
- Foto & trycksaker
- Fotografer
- Inbjudningskort
- Trycksaker
- Video
- Kläder & mode
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Klädkoder
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Kropp & hälsa
- Kroppen
- Vikt och träning
- Behandlingar
- Lokala grupper
- Blekinge
- Borås
- Dalarna
- Gotland
- Gävleborg
- Göteborg
- Halland
- Jämtland
- Jönköpings län
- Kalmars län
- Kristianstad
- Kronoberg
- Malmö
- Norrbotten
- Skåne
- Stockholms län
- Stockholms stad
- Södermanland
- Uddevalla
- Uppsalas län
- Utlandsboende
- Värmland
- Västerbotten
- Västernorrland
- Västmanland
- Västra Götaland
- Ystad
- Ö-vik
- Örebros län
- Östergötland
- Övrigt
- Mat & dryck
- Catering
- Dryck
- Mat
- Tårtor
- Medlemstrådar
- BT-träffar
- Musik
- Festmusik
- Vigselmusik
- Namn & juridik
- Efternamn
- Juridik
- Pyssel & presenter
- Favours
- Gör-det-själv
- Presenter
- Relationer
- Sex & samlevnad
- Frieri & förlovning
- Kärlek
- Vänner & familj
- Resor
- Bröllopsresa
- Bröllopsresa Sverige
- Ringar & smycken
- Guldsmeder
- Morgongåva
- Ringar
- Smycken
- Skönhet & hår
- Behandlingar
- Frisyrer
- Make up
- Naglar
- Tävlingar
- Lektrådar
- Tävlingar
- Vigsel
- Borgerligt
- Brudfölje
- Bröllopsberättelser
- Frieri & Förlovning
- Jubileumsdagar
- Kyrkligt
- Kyrkor
- Regnbågsbröllop
- Temabröllop
- Vigsel utomlands
- Vigselseder
- Vår månad
- Januari
- Februari
- Mars
- April
- Maj
- Juni
- Juli
- Augusti
- September
- Oktober
- November
- December
- Övrigt
- övrigt
- Veckans fråga
- Bloggar & hemsidor
- Bröllopstorget.se
- Efterlysning - media
- Fråga mig vad du vill
- TV & kändisar
- Övrigt
-
ChicitaÄldre 3 Jan 16:243029 visningar21 svar213029
Matnyttigt
Vi hade idétorka i går när vi skulle handla något att laga.
Till saken hör att min make är väldigt kräsen. Och med väldigt kräsen så menar jag verkligen väldigt kräsen...
Det får inte vara lök i maten (lökpulver är ok), ingen pasta över huvud taget (även om han åt 2,5 portion färsk pasta med köttfärssås på bröllopsresan. Pastan var gjord på lokalt vete, stenmalt fullkorn, askgrå).
Så... vi stod där i affären och kände att vi inte var sugna på något alls.
Allt vi kunde tänka oss hade vi nyss ätit.
Och så har det ju varit en period med massa onyttigheter dessutom pga jul och nyår.
Jag började gräva i telefonens fotoalbum för jag hade för mig att jag fotat av ett recept en gång, och ja det fanns där.
Yes... det var en sån där rätt vi lagat mycket förra hösten, men sen glömt bort.
Har du några favoritrecept på nyttig mat att bidra med?
Strunta i mina kriterier (inte lök inte pasta) och lägg upp dina favoritrecept på bra mat...
Snälla - inget mellanprat. Bara recept.
Låt oss göra en "kokbok" tillsammans
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-08 17:35
Lägg recepten direkt i tråden.
Meningen är att själva tråden ska bli en sorts kokbok eller receptsamling.
Och att då hänvisas vidare till bloggar eller receptsidor är inte lika kul. -
Svar på tråden Matnyttigt
-
Jag kan börja med receptet jag hittade i telefonen
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 grön paprika
Tärna och blanda i en ungsfast form
Ringla över lite olja, salta och peppra
Blanda
1 dl Ajvar Relish
2 dl Creme Fraishe
klicka över kyckling/paprikablandningen
Tärna 100 g fetaost och strö över gratängen
Grädda i 15-20 minuter i 200grader (varmluftsugn). 220grader (vanlig ugn)
Vi äter med råris, ca 1/2 portion ris enligt förpackningens mått, per person. Men det går att bara äta med lite sallad också om man vill vara ännu nyttigare eller följer GI-dieten strikt -
Purjolök
Skinka
Cremefraiche
grädde
Pasta.
Skär och fräs purjolök och skinka, peppra lite. I med cremefraiche och lite grädde. Låt koka ihop under tiden pastan kokar.
Enkelt och faktiskt väldigt gott! Skinka och purjolök ger så mycket smak i sig så man inte behöver ( om man inte vill) krydda mer. -
Jag har en liknande variant på pastasås Jossen
Strimla bacon (1 paket)
fräs på i stekpannan
Pressa i 1-2 vitlöksklyftor
Häll i 1 burk creme fraishe
och 1 burk krossade tomater
Ät till valfri pasta.
Inte heller här behöver man krydda mer -
Det blir mer kyckling i morgon.
Plockade fram GI-recepten...
Kycklingfilé med senapssås
4 kycklingfiléer
Rapsolja (annan olja går också bra)
Lök eller lökpulver
1 röd paprika i tärningar
1/2 knippe hackad persilja
3 dl grädde
2 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
Bryn kycklingfiléerna och lägg dom i en ugnssäker form. Stek i ugnen i 200grader i 10 min (220 grader om man inte har varmluftsugn)
Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
Ta ut kycklingen efter 10 minuter och häll stekskyn i såsen
Koka broccolibuketter i lättsaltat vatten
Gör en grönsallad
Lägg upp på tallrik och häll över såsen
(om man vill kan man ha lite råris till, men då blir det inte riktigt GI) -
Fisk!
Vi brukar slänga ihop lite röror med creme fraiche (det är verkligen en toppen ingrediens! Kan blandas med allt:) )
Bl a parmesan, vitlök & citron, sweetchilisås eller fetaost m.m m.m Sen häller vi det lver fiskfilé. Det blir klart i ugnen medans man dukar och kokar potatis!
Perfekt! Sen kokar man lite morötter, ärtor eller vad man nu tycker om också -
MTBÄldre 7 Dec 22:00
www.spisa.nu/3.17597/recept/fankals-och-parmaoverbakad-laxfile
www.spisa.nu/3.18357/recept/rodbetsgryta-med-chevre
(så kan man ha en rysk förätt beståendes av inlagd gurka som man doppar i honung och smetana/creme fraiche och en sup förstås) -
BoringbrickÄldre 7 Dec 22:28
Spenatsoppa ( med eller utan ägg)
Hackad/stuvad spenat
Margarin
Mjölk
Mjöl
Kryddor
Smält margarin i en kastrull och lägg i spenaten så den också tinar. När den är smält så häller man i mjölk så mycket/lite man vill. Låt koka upp, sänk till låg värme när det börjat koka(det kokar lätt över), då häller man ner en redning gjord av mjölk och mjöl tills man gillar "tjockleken" på soppan, sen tillsätter man kryddor, ev. salt, vitpeppar och socker. Färdigt att äta med eller utan kokt ägg i :)
Supergott & rätt nyttigt vad jag vet. :)