Inlägg från: lundabrud |Visa alla inlägg
  • lundabrud

    21 juli 2012, är vi fler??

    Vi har det mesta gjort känns det som men det är alltid massor kvar när man ser i detalj... Sätta upp möten med fotograf, cateringfirma, präst, frisör... Vi bor i en annan stad än den vi gifter oss i (bor i Örebro men gifter oss i Lund), så det är svårt att klaffa alla möten. Åker ner nästa vecka för att träffa folk men tyvärr kan inte prästen träffas då - och vi kommer inte ner till Lund igen förrän veckan innan bröllopet nästa gång pga jobb och pengar... Så det blir sent möte och troligen då telefonkonferens innan.
    Utöver det har vi faktiskt inte kollat in blommor än (!). Vad kan en brudbukett kosta i genomsnitt? Inget superpampigt.
    Har ni gjort gästbeskrivningar, ni som tänker göra det? De som isf ska stå med i programmet... 
    Vi har inte hunnit än men tänker att vi sätter igång med det mesta om 3-4 v när terminen är över (jag pluggar). Likaså bröllopsresan, där har vi bokat resan en väg men inte tillbaka (åker hem från annan ort).
    Känner mig plötsligt småstressad! 

  • lundabrud
    chrpe skrev 2012-05-12 22:38:17 följande:
    Lundabrud. Jag är från Örebro men bor i Lund :)
    Kul!
    Var ska du gifta dig och när? 
  • lundabrud
    chrpe skrev 2012-05-14 15:06:28 följande:
    Lundabrud. I Vellinge blir bröllopet men festen blir i Flädie. Själv då?
    oj vad seg och inaktiv jag är... förlåt för sent svar. Vi gifter oss i Klosterkyrkan i Lund och har festen på AF! 
  • lundabrud
    AnnL skrev 2012-05-30 13:24:16 följande:

    Klänningen ligger hos sömmerskan för fållning, och prästen ska vi träffa i mitten av juni nångång. Känns sent men hon skulle tydligen inte börja sitt arbete förrän 12/6...

    Sedan har vi festhäfterna kvar som ska lämnas till tryck, likaså vigselprogrammen..

    Men annars är vi nog rätt klara Solig


    eehehe, vi träffar vår präst veckan innan bröllopet. Iskallt.
  • lundabrud

    Jag tror inte att vi kommer bjuda på snittar eller annat snacks på brudskålen. Inte vad vi planerat i alla fall. Brudskålen är i parken utanför festlokalen (middagen). Vi kommer att bjuda på egenbryggt öl, american pale ale. Den har just buteljerats och ska jäsa på flaskorna fram till bröllopet. Varken jag eller min sambo dricker mousserande men vi älskar öl, varför det är en kul grej att brygga eget. 
    Har just bokat bröllopsresan, det blir Italien i augusti!

    Har ni någon eller några som på bröllopsdagen är "värd", eller probmellösare? Som har kontakt med alla runtomkring, ser till att det går lite smidigt (om det händer ngt så ringer man dem först, etc), ser till att tidsschemat hålls etc? Vi har två kompisar som kommer ha den rollen, vilket känns skönt. På själva festen är det dock toastmastrarna som "tar över" detta.

  • lundabrud

    Vi började öva på brudvalsen idag. Har kollat runt lite på youtube efter snuttar med "vals-kurser", att dansa vals är ju svårare än vi trott! Har ni börjat öva?

  • lundabrud
    chrpe skrev 2012-07-02 08:50:35 följande:
    Jag hade min möhippa i helgen. Blev så bra och de hade verkligen lagt massor med tid på detta och jag är mer taggad än någonsin att gifta mig nu =)
    åh så kul! Jag ser fram emot min med skräckblandad förtjusning, tror att den kommer vara på onsdag eller torsdag denna v (min tärna är hemma i stan då...). 
    I dag är jag sönderstressad och bröt ihop. Förstår varför folk skaffar bröllopskoordinerare, så att man slipper ha stenkoll hela tiden. Jag inser vilket kontrollfreak jag är, det känns som om jag inte litar på att saker blir gjort om jag själv inte har stenkoll. Det är inte bra! Mår ju dåligt av det. Det bara surrar i huvudet av allting. ring den, maila den, be den och den om att göra det, köp det, skriv den listan, prova det.... puh! 
    Nej nu ska jag lägga min raklång och streckkolla på Grays Anatomy. Det är nog det bästa jag kan göra mot mig själv. 
  • lundabrud

    Blev hippad i onsdags, precis som jag misstänkte. Men blev ändå överraskad, hade verkligen kul och det var sååå himla genomtänkt! Känner mig mycket mindre stressad nu efteråt när möhippan är "gjord", tror jag var lite nervös inför den. Nu ska vi göra det sista till programmet då det ska in på tryck nästa vecka. 

  • lundabrud
    synanceia skrev 2012-07-09 18:45:26 följande:

    chrpe: Vad duktiga ni är! Vi har inte ens börjat med våra festhäften. :P Vad har ni för innehåll i den? 6 blad låter ju alldeles lagom tycker jag.


    Sen har jag två frågor till till er alla här.


    1. Min klänning är lite skrynklig efter att ha legat i sitt fodral i ett åar månader. Den är i taft. Hur får jag bort detta? Jag har hängt upp den, men vågar inte låta den hänga här bara. Är rädd att den tar doft av maten vi lagar eller får en fläck av misstag, men brukar hänga upp den ibland så den får lite luft och hoppas att den blir rak av sig självt?


    Kanske kan du lämna in den för strykning (läs steaming) hos en skräddare? Min skräddare ska steama klänningen när den är färdigsydd. Om den nu blir det .....
    ... Lämnade in klänningen till skräddare i april-ish när jag fått hem den (Kinaklänning, räknade med omkostnader för att sy in klänningen), då den var rätt mycket för stor och för lång samt behövde göras ändringar i ryggen (tyvärr blev den inte som jag beställde men det får man väl räkna med för 1800 kr). Provade den förra veckan och då var klänningen på tok FÖR LITEN! det fattades hela 8 cm i ryggen (har dragkedja) enligt min tärna. Och då har jag dessutom tappat vikt... Dessutom var den inte helt jämn i ryggen.
    Imorgon ska jag prova klänningen igen, och då jävlar bör den vara perfekt för jag måste ha den helt färdig på fredag (då vi kör ner till Lund där bröllopet ska vara).  

    För övrigt blev vi klara med våra festhäften (program) och skickade dem till tryck i dag! Skönt när en så stor post blir färdig. 
  • lundabrud

    Jag har ju haft lite problem med min skräddare och klänningen. Lämnade in den i april då den var för stor och för lång, och en del andra saker skulle ändras också. Han började jobba på den för typ 2 v sedan och har bara klantat sig sedan dess. Först när vi skulle prova klä'nninen förra veckan så hade han sytt in den såpass mycket att det fattades hela 8 cm i ryggen. Det var slarvigt, ojämnt, och han hade inte gjort det han lovat. Han skulle göra ändringarna tills i går och då var klänningen fortfarande minst 4-5 cm för liten i ryggen så att det inte alls gick att stänga dragkedjan. Han hade sytt upp kjolen men inte spetsen som ligger över kjolen. Ryggen var ojämn fortfarande. I dag när vi skulle prova igen bestämde jag mig för att om den inte passar perfekt nu så tar jag den till en annan skräddare och betalar en mycket liten summa för det arbete han lyckats med (i princip bara att korta av den på längden, delvis) samt för underkjolen som jag skulle köpa.
    I dag hade han sprättat upp alltihop igen så att vi var tillbaks där vi började, dvs klänningen är för stor. Vi är alltså tillbaka på ruta 1 och det har gått 3 månader.
    Nu fick jag med mig en bekant som känner en sömmerska i stan som tack och lov syr om klänningen till fredag (som är deadline då vi åker på söndag). Hon noterade massor av fel som han hade gjort och jag är så glad att jag tog beslutet att avsluta överenskommelsen med den förra skräddaren och byta till en annan som verkar veta vad hon gör.

    Imorgon ska jag prova klänningen  hos "nya sömmerskan" och då ska hon ha sytt om hela ryggen och sytt in den. Är nervös... 

    Den förra skräddaren ville ha 700 spänn för "sitt arbete". Dum som jag är gick jag med på att pröjsa 500 kr i min "chock" (han skulle ju inte ha ett skit då han bara förstört och egentligen sprättat upp det som han gjort igen) men nu blev det så. Han hade trots allt kortat av den på längden och jag fick en underkjol på köpet.  

    Är så irriterad nu. Och stressad. 

  • lundabrud

    Mitt stora orosmoln (förutom, obviously, klänningen som jag för övrigt ska prova idag med nya sömmerskan) är att jag själv inte ska slappna av ordentligt utan försöka "lösa massa problem" eller leta efter detaljer under dagen. Att jag ska va stressad över att andra inte gör vad de lovat (jag är sån som gör allting själv eller åtminstone kontrollerar att andra gör det de ska, vilket tar lika mycket tid som att göra det själv). På vår dag vill jag bara vara lycklig och njuta av tiden som står still. Det ska vara OK om saker går fel. Frågan är hur mycket jag kommer leva upp till det... Har svårt att lämna ifrån mig ansvaret (såsom att färdigställa snittar, fixa fördrink, fixa i ordning saker mm). Nån mer som känner igen sig?

  • lundabrud

    Ja.. ibland är det inte en bra egenskap att behöva ha koll på allt. Hoppas att jag kan göra som du, chrpe, och släppa allt! 
    Var med och höll i/ var värd och toastmaster på min bästa väns bröllop förra sommaren och det var verkligen min kopp te! Jag hade stenkoll och löste allt utan att bruden ens behövde veta om de små sakerna som gick fel. Nu är min bästa vän toastmaster på vårt bröllop vilket ska bli så himla kul..! Hoppas jag kan va lika lugn och avslappnad som hon var på sitt. Och att jag kan släppa den roll jag hade förra sommaren, så att säga...

  • lundabrud
    vangeleyev skrev 2012-07-13 22:06:17 följande:
    Här nere ser det ut och bli regn :( men är väl inget ovanligt när det regnat hela sommaren ;( börjat bli riktigt nervös nu... Fått några små sammanbrott där jag inte vet om jag ska skratta eller gråta :P usch!! Fattar inte varför :P
    JAG OCKSÅ! Jag kan börja storgråta till vad som helst, och skrattar däremellan högt, helt i min ensamhet (sambon jobbar). Wicked...
    Här nere - Skåne eller? I Lund som det ser ut nu ska det vara några skvättar mitt på dagen, men sedan sol/moln. Hoppas... Men jag tycker nästan att för stark blåst är lika illa som regn. Åtminstone jämfört med duggregn. 
Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??