• soffia

    har pantat min ring ..

    Anonym (blivande maka) skrev 2011-12-28 16:39:49 följande:
    att vi skulle ha gått tillsammans har du rätt i. jagätnkte bara för att få det gjort med en gång, skulle han varit med så skulle han sagt aatt det inte behövdes för att han skulle betala på egen hand, och det skulle ju hända... om några år kanske..

    den totala skuldsumman ligger på 7 000 kr

    Måste bara få fråga en sak, varför inte bara lägga av dig ringen åt sidan tills allt är betalt? Varför gå till pantbanken där du ändå måste betala tillbaka kapitalet, ränta för månaderna samt en expeditionsavgift?


    Eftersom en inlämnad pant alltid läggs upp som en belåning.....

  • soffia
    Anonym (blivande maka) skrev 2011-12-29 22:20:12 följande:
    dels gjorde jag det för att jag var arg och blev trött på att känna skulden andas mig i nacken. nu har han skrapat ihop och betalat av halva summan. resten kom de överens om att han skulle betala i slutet av januari. men nu har jag gått o pantat min ring, känner mig lite dum. känner mig nästan ännu dummare om jag går och köper tillbaka den efter två dagar..

    Okej jag förstår att du blev arg, men jag förstår fortfarande varför du pantade den....Menar inte att vara taskig mot dig men det verkar lite...drastiskt när det blir dyrare för dig att hämta ut ringen igen, än vad den kostade innan,


    För du vet att man betalar ränta per påbörjad månad, det betyder alltså att det inte spelar roll om du lämnar den idag och hämtar den imorgon (jobbar på en pantbank....Hade du betalat av skulden med pengarna så hade jag inte sagt så mycket men det verkar inte som om det var så du tänkte?

  • soffia
    Dejli skrev 2011-12-30 13:28:16 följande:
    Samtidigt kanske det var det som fick sambon att vakna upp och inse allvaret i situationen (och hur allvarligt TS ser på obetalda skulder, särskilt till vänner) och lösa problemet, och om det då kostat några hundralappar så kanske man får se det som läropengar för hans del.
    Jo det har du rätt i, men jag menar bara hur tankarna gick, gick dom pengarna till skulden? TS skriver ju att ringen var köpt med lånade pengar, och då tänker jag om dom pengarna har gått till den skulden...Ja du förstår säkert hur jag menar :-P
  • soffia
    Anonym (blivande maka) skrev 2011-12-31 13:45:05 följande:

    Gud jag verkar vara världens mest komplicerade person :P Jag pantade ringen i första hand för att jag inte trodde att min sambo skulle hinna betala av den del av skulden som han kommit överens med låntgaren om att betala nu i december. Men han lyckades betala det han skull för denna månad så att panta ringen var egentligen onödigt. Jag gjorde det "för skerhets skull" men han såg det som att jag inte litade på honom.. för när jag berättade att jag hade pantat ringen blev han jätteledsen och sa att han hade en avbetalningsplan med långivaren och att samma månad som han köpt ringen hade han också betalat av en del av skulden. Han sa också att ringen var mer värd än vad jag kunde tro.. För att han hade kämpat för att spara ihop pengarna till ringen o hit o dit. Jag kände mig taskig för mitt snabba beslut så i går var jag och hämtade ut ringen. Fick betala 70 kr mer. Men skulderna för denna månad är betalade så ringen behöver inte pantas för att betala igen pengarna.


    Vad härligt!
Svar på tråden har pantat min ring ..