Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Jättefin ClaraH Glad
    Jag förstår att du är nöjd.
    Vad har du i tårtan?  

  • Chicita

    Har du receptet på limesmörkräm...
    Jag har kört med den vita chokladsmörkrämen så länge nu att jag nog måste variera mig lite Oskyldig 

    Ja jag brukar göra en limemousse som jag baserar på limecurd och grädde. Supersmaskig. Jättefräch och kan kombineras med många smaker Skrattande 

  • Chicita
    ClaraH Aha, det var så jag gjorde vanlig smörkräm förut. Eller om jag inte har ingredienser hemma till den vita chokladsmörkrämen jag använder nu. Den som blivit en så stor favorit.

    Den består ju av tre lika delar smält vit choklad, smör och philadelphiaost. Och jag vispar också den för att få den fluffigare och inte så smörig Glad 

    Jättefin barbietårta majjja.  Har du använt en riktig barbie? Eller är det en sån där överkropp med pigg under som man kan köpa just för tårtor?
    Jag brukar använda billiga barbies, såna man kan rycka benen av och stoppa tillbaka utan att skada dockan.
    (mina tårtor ligger i albumet på min hemsida smulan.webdon.nu

    Den blev väl inte så tokig CoG Glad 
    Jag kan ge ett tips... När jag inte orkar göra blad till blommorna så grupperar jag dom på en sida av tårtan, eller tja så att dom "rinner" över kanten eller så att dom sitter i en grupp som inte är centrerad alltså...
     
  • Chicita
    majjja skrev 2012-11-11 21:57:31 följande:
    jag använde en riktig barbie. Denna tårta gjorde jag till en kollegas dotter och hon ville själv ta med sig en egen befintlig barbie. Så jag piffade till denna barbie i håret och gjorde en krona av sugarpaste. 
    tårtan är väldigt hög då hela barbies ben skulle täckas. 
    Ja det är ju det som är fördelen med att kunna ta bort benen på dom billigare.
    Man kan göra tårtan lite lägre.
    Men jag vill ju ändå inte göra dom oproportionerligt låga... Glad 
    Jag brukar ha intentionen att benen ska få plats i tårtan. Men ibland fattas någon cm och kan man ta bort benen så har man ju det spelrummet Solig 
  • Chicita
    majjja skrev 2012-11-11 22:40:06 följande:
    ja precis, kollade på dina tårtor och de såg ju jättefina ut! blev oerhört impad av dina bröllopstårtor 
    tack Solig... Då skulle du bara veta hur missnöjd jag är med vår bröllopstårta (som jag gjorde) Flört
    Jag hade tre moussefyllningar i (tårtbottnar emellan för stabilitet) och den ena moussen blev inte lika fast som den brukar bli, så det gick inte att täcka med SP eftersom den bara ville säcka ihop då.
    Så jag fick panikspritsa grädde på tårtan bara för att täcka med något. Och jag hade inte grädde så det räckte riktigt...
     
  • Chicita
    majjja skrev 2012-11-11 23:06:29 följande:
    aj då, tur du kan le åt det ändå :) den smakade väl bra trots det? :)

    Vi har ju ingen bröllopsfest så, samtidigt älskar jag att baka så funderar på att ha en liten tårta i två våningar som vi skär upp hemma dagen efter, för att ändå ha en bröllopstårta.
    Får väl se hur jag hinner med :)  
    Jadå den smakade bra. Jag var så förbannad att jag tänkte slänga tårtan i väggen ett tag. Men min älskade make stoppade mig och sa att han sett fram emot att äta tårtan, inte att titta på den. Så då lugnade jag mig lite Flört
    Alla mina vänner och släktingar, jobbarkompisar och dom närmaste på makens sida har sett mina tårtor förut. Så dom visste ju att jag kunde bättre.
    Resten visste ju inte att det var jag som gjort tårtan. Så det var lugnt ändå Flört 

    Det finns alltid en bra anledning att göra tårta, så det låter väl som en bra idé om du hinner Solig 
  • Chicita
    CoG skrev 2012-11-12 13:18:03 följande:
    Hur och var rosorna skulle sitta var inte upp till mig, jag hade lovat dottern att få dekorera tårtan då jag ville kavla ut den själv.
    Alla små puppar runtom kom dot under kvällen så hon gått och lagt sig.

    Jag tycker att det är superfint då det ser ut som att rosorna rinner över kanten, så som du tipsade om.
    Aha, ja men då är det ju klart att dottern skulle få dekorera Solig
  • Chicita
    ClaraH skrev 2012-11-12 13:47:24 följande:
    Jag kastar ut mig en fråga. Jag skulle vilja göra en tvåvåningstårta, men det verkar vara jättesvårt att hitta mindre bakformar till tårtbotten. Var har ni fått tag i dem någonstans och vilka mått har era formar?
    Jag har köpt de formar jag använder till våningstårtorna på tårtdecor (eller var det kakburken kanske).
    Det är sådana där set med 4 formar i olika storlekar. ca 700:- per set
    I någon (eller båda) butikerna så har dom lösa formar i olika storlekar också 
    Mått... tja ca 15 cm för den minsta och 32 för den största och dom ökar med jämna steg däremellan
  • Chicita
    ClaraH skrev 2012-11-12 20:35:10 följande:
    Tack för tipset, då ska jag surfa runt lite. Lite dyrt känns det som, men man får ju faktiskt ett helt set.
    Jo precis, jag bakade i större formar först och skar ut det jag behövde först. Men jag insåg efter ett tag att jag nog skulle kunna ha användning av flera formar i ett set.
    Ibland vill jag ju bara baka en provtårta med någon ny fyllning.
    Och då funkar den där minsta formen perfekt.

    Ibland vill jag göra en stor tårta till många personer och då kör jag den största formen (som enligt många tabeller ska räcka till 25-30 portioner. Men det beror nog mycket på hur höga tårtor man gör också eftersom man tar en mindre bit om det är en hög tårta... 
  • Chicita
    ClaraH skrev 2012-11-12 20:55:28 följande:

    Om du gör en våningstårta, hur brukar du då kombinera dem för t.ex. 35-40 personer? Jag hittade på kakburken. De kostade lite över 500, så det var ju rätt OK (men det är lätt att man svävar ut och köper alldeles för mycket på de där sidorna).


    haha ja det brukar ofta bli en bra slant när jag beställer där Tungan ute

    Första bröllopstårtan jag gjorde var till 35 personer och jag var rädd att 4 våningar inte skulle räcka, men jag gjorde en sån ändå.
    Ungefär halva bottenvåningen blev kvar.

    Några månader senare skulle jag göra tårta till ca 60 personer och gjorde då en fyravånings + en extra botten eftersom jag visste att de flesta på första bröllopet tog en gång till.
    Båda bottenvåningarna + halva näst största blev kvar och då tog även flera om tårta där också. Vet inte varför den räckte längre egentligen...

    Men det är alltså jättesvårt att säga.
    Det borde räcka med 3 våningar om man räknar från den minsta och går uppåt i storlek. Men det kan alltså gå åt betydligt mycket mer... 
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm