Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Sofie R skrev 2014-03-07 19:32:01 följande:
    Åh, jag är så glad! Efter tre försök fick jag äntligen till min vit chokladsmörkräm! Första gången gjorde jag bort mig och ställde den i kylen.. Andra gången gjorde jag med saltat smör. Men nu, osaltat smör och använd den direkt. Kanonbra! Och gott!
    Härligt Glad 

    Det första felet har jag också gjort.

    Men det går att lösa. Kör den i micron en jättekort stund bara Glad
     
  • Chicita

    Just ja, glömde ju visa tårtan jag gjorde till sy-lanet
    Hallonmousse och chokladmousse med sockerkaksbottnar inuti Glad



     
  • Chicita
    Nettis1985 skrev 2014-03-10 11:47:16 följande:

    Chikita: var hittar du bra MV? Jag är så sugen att testa den konsten men vet inte vad man skall ha för att få till så fin spets, vill du hjälpa mig? :)


     


    Bröllopsplanering
    MV? 
    Det var en förkortning jag inte kände igen Flört 

    Den här spetsen är gjort med "magic decor" från kakburken Glad 
    Formarna jag använder kommer både från det sortimentet och sugar veil-sortimentet.
    Jag tyckte dock att magic decor var lättare att använda än sugerveil.
    Jag bakade spetsen i ugn på högsta värmen/ kortaste tiden som dom har i instruktionerna och den är väldigt formbar direkt när den kommer ut ur ugnen då. Och eftersom det bara tar typ 6 min att baka så kan man göra det direkt när man dekorerar tårtan så är spetsen mjuk och formbar direkt när man applicerar den Glad 
  • Chicita
    Brud140816 skrev 2014-03-10 22:49:33 följande:
    Ni får ursäkta att bilden är åt fel håll...Jag ger upp nu Skrikandes
    Näää det kan vi väl inte ursäkta FörvånadFlört
    Fin tårta och det låter gott också Glad
  • Chicita

    Sådär då, jag gillar ju inte att kopiera - inte ens mig själv, men jag gjorde ett undantag då senaste tårtan fick så bra respons och en dam så gärna ville ha den till sin dotters 50-årskalas.
    Nu blev det två tårtor, Det blev 50 personer så det hade blivit en väldigt stor tårta annars och den ska fraktas ca 25 mil.
    Envåningstårtan är den som är mer eller mindre kopia av den förra (se tidigare inlägg av mig om ni vill jämföra) och den andra följer bara temat med "hemslöjdskonsulent", vilket var dotterns yrke :) 



     

  • Chicita
    sötnöten skrev 2014-03-28 19:34:00 följande:

    Hej!

    Mitt bland alla dessa fina tårtor undrar jag hur ni fraktar era tårtor på bästa möjliga sätt?  


    Fin tårta :) 

    Är det bara kortare sträckor så använder jag tårtkartonger (köper på kakburken). Dom är dyra, men kan återanvändas.
    Annars kör jag på plastbackar.
    Om det är sådana som är lite kilformade så att botten blir för smal så vänder jag dom upp och ner och ställer tårtan på locket.
    Ska dom fraktas riktigt långt eller om det är varmt (sommar) så lägger jag frysklampar i botten (tejpa fast så dom inte rör sig) och ställer tårtan på.
    Ibland har jag även använt gamla mjölklitar och fryst in vatten i, och sen lagt dom ovanpå (eller bredvid) plastbackarna när dom står i skuffen på bilen bara för att ge så mycket kyla jag kan där. 
  • Chicita
    Ponduss skrev 2014-03-28 21:09:43 följande:

    Hej alla Amatörbagare!

    Väldigt fina tårtor ni alla gör! Jag har en fundering, är det nån som har koll på var man kan köpa tårtunderlägg? Såna i lite tjockare papp som kan vara antingen i silver eller guld. Jag har bara hittat där man kan beställa på nätet, men det blir så dyrt då, kanske man kan gå till ett bageri och fråga?  


    Jag upplever att det blir dyrare på konditorier... 
    Eller tja beroende på hur många man ska ha och sådär då.
    Och så har dom ofta reklam på sina...

    Jag handlar på kakburken (finns även fysisk butik). 
    Du kanske kan sambeställa med någon annan så kommer ni undan med billigare frakt? :)  
  • Chicita
    Tårtans underbara värld skrev 2014-04-28 14:20:40 följande:

    Jag kan bara visa en stor bild. Men den här är en dummytårta jag har gjort. Ja ville försöka min ny matta.


    Med tanke på ditt nick, och att du har en länk till din facebooksida som signatur så känns det som om du är här för att göra reklam för dig.


    Jag rekommenderar dig att noga läsa igenom reglerna för sidan.
    Eller att skaffa ett företagsabbonemang (PRO) så att du har möjlighet att kommentera i reklamsyfte också - även om direktreklam bara är tillåten i ren annonsform ;) 

    Jag väljer att inte anmäla det här inlägget även om jag tycker att det luktar lite mycket reklam ;) 

  • Chicita
    Tårtans underbara värld skrev 2014-04-28 15:06:35 följande:
    Förlat! Jag har inte sett regler. Jag får läsa mig mer svenska! Var kan man hittar reglerna? 
    Tårtans underbara värld skrev 2014-04-28 15:15:02 följande:
    Och jag är bara amatör bagare. Men det skulle vara trevligt att ha fler anhängare på min facebooksida

    Reglerna hittar du i vänsterspalten på forumet. Men det kan skilja väldigt lite emellan ett tips - och reklam ;) 

    Jag är också amatörbagare och visar gärna upp mina tårtor. 
    Skillnaden är väl att jag inte skriver ut något ställe där dom kan hitta mig och beställa ;) 

  • Chicita

    Har gjort minnestårtor till ett öppet hus i dag. Kollegans mamma gick bort för ett år sen och hon ville ha öppet hus i dag då mamman var välkänd i stan och många sörjer henne.
    Riktlinjerna var: Lila, syintresserad, dansintresserad, varm och kärleksfull
    Hon blev nöjd i alla fall :) 

  • Chicita

    Men vad skumt... Samma tårta kom med 2 ggr, fast jag la upp 2 olika bilder (alltså 2 olika tårtor) 
    Här är tårta nr 2 då

  • Chicita
    daniiel skrev 2014-05-04 13:17:58 följande:
    Chicita - Jag förstår att hon blev nöjd, för tårtorna är verkligen jättefina! Jag älskar spetsmönstret, hur har du gjort det?

    Spetsen är gjord med siliconmattor och ett pulver som vispas ut i vatten.


    Kolla in på kakburken och kika efter magic decor eller sugar veil så ser du hur :) 

    Tack också :) 

  • Chicita

    Ser att ni har varit aktiva. Jättefina tårtor Nettis :)
    Men jag har inte fått notifikationer om att det har skrivits i tråden (jag är inloggad på nya-bröllopstorgetsidan för det mesta). 

  • Chicita

    Min ugn är trasig så jag lånade ugnen hos svärmor förra veckan och bakade bottnar och fryste in eftersom en fd kollega ville att jag skulle baka till hennes sons dop.


    Så det blev 2 tårtor till dom Glad

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm