Inlägg från: Milli |Visa alla inlägg
  • Milli

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    hej hej. Jag är ny här på sidan och blev medlem för att jag och min blivande ska gifta oss nästa sommar, närmare bestämt 140614 kl14.14 :) Hittade denna baktråden och vill gärna visa några av alla de tårtor jag gjort, alla mina tårtor och allt annat som jag bakat finns att kika på i bloggen.. http://millistartorochannat.blogspot.se/ Bakar något iaf minst en gång i veckan, oftast 3-4 gånger och allt läggs såklart upp på bloggen med tillhörande recept, även de recept jag själv komponerat ihop :)










  • Milli

    Jätteroligt att se era skapelser! :)
    Här är min senaste tårta, gjord i fredags :) Kan ni se vem de föreställer? ;) I morgon fyller min minsting 1 år och då blir de en ny tårta och på fredag ska jag göra en annan 1 års tårta..




  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-02 16:48:16 följande:
    Fin Skrattande
    Jag ska också göra en Cars-tårta nu till helgen Glad
    Vad hade du för fyllning? 
    Tack! :) Just de ja de glömde jag skriva, står dock alltid med i bloggen.. De var chokladmousse och fiskarfluff i denna, så spackla jag den med mango och lime smörkräm och täckt med SP :)  Har nog gjort 5 eller om de är 6 cars tårtor men detta var den enda med endast bärgarn :) Har du bestämt hur din cars tårta ska se ut då? Jag visste inte hur jag skulle göra denna förens jag hade täckt tårtan och satt där och skulle dekorera så fick de lixom växa fram ;)
  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-02 17:42:51 följande:
    Jag har mest räknat med att det får bli Blixten i någon form och så hade jag tänkt mig lite liknande din dekorering i övrigt (lite "50's diner / desert") Glad
    Okej de blir nog bra =)
  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-02 21:17:15 följande:
    Det hoppas jag Glad
    Det är ju svårt att få till alla detaljer så att figurerna blir igennkännbara.
    Tråkigt nog så fick jag inte tag i svart sockerpasta. Och jag tycker inte att det blir helsvart när man färgar själv. Så jag får antagligen måla de delar som ska vara svarta (däcken exempelvis) 
    Ja de är inte alltid så enkelt som de ser ut att vara, de har jag lärt mig ;) Många gånger man gått efter en bild och tänkt men den är ju jättelätt att göra och sen sitter man där och modellerar och modellerar och kanske får göra om 5 gånger hehe :)
    Ja svart och även rött är riktigt svårt att färga själv. Är helt omöjligt med vanliga pastafärger/gelefärg, men däremot de som heter extra black och extra red är mycket bättre. Dock ser ju sockerpastan mörkblå ut när man precis färgat den men den blir svartare efter några timmar. Har också hört att de är lättare att färga in om du tar en bit som redan är färgad i en mörkare nyans och sne färgar svart än att färga en vit klump direkt.. Köper oftast de färgerna färdiga men ibland är de slut och då färgar jag själv med de som heter extra. Har du dom? 
  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-03 18:17:15 följande:
    Jag har haft, men dom blev gamla, använde dom inte så ofta då jag också oftast köper färdigfärgade. Den här gången var svart slut. Så jag kommer nog färga mörkbrunt och sen ha i lite svart. Och om det inte blir svart nog så får jag måla på ytan sen.
    Det löser sig Glad 

    Det viktigaste var att den var barnvänlig, så jag bestämde mig för ahlgrens-bilar-fluff (har inte gjort det tidigare, men det verkar ju smarrigt och inte alls svårt) och chokladmousse med riven mjölkchoklad i Glad 
    Ja de löser sig säkert :) Ja den fyllningskombinationen är jättegod, gjort den flera gånger och barn älskar alhgrens bilarfluff. De enda tråkiga är att de tar så himla lång tid att smälta ner i grädden men jag brukar dela de i flera bitar och då går de lite fortare ;)
  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-03 19:01:45 följande:
    Ja jag tänkte ta fram saxen och klippa dom i bitar Flört

    Hur fast blir fluffet?
    Behöver man en kant av smörkräm för att hålla fyllningen på plats mellan lagerna eller blir den skärfast?  
    Ja saxen är de bästa verktyget :) Den blir väldigt fast. Jag använder aldrig någon smörkräm runt för att hålla fluffet på plats. 
  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-04 12:12:42 följande:
    Vad bra Glad 
    Då behöver jag inte oroa mig. Jag gillar inte dom där tjocka kanterna med smörkräm. Jag spacklar alltid tårtan innan jag täcker med sockerpasta. Men att lägga på en extra kant innanför bara för att kunna bygga upp tårtan känns inte så bra.

    Tänkte spackla med chokladsmörkräm den här gången också bara för att liksom bygga på det barnvänliga Glad (eller tja jag spacklar alltid med en blandning av choklad, philadelphia och smör. Men denna gång är det inte vit choklad jag ska använda utan mjölkchoklad) 
    De förstår jag :) Tycker själv likadant ;) Ja de blir säkert jättebra =) Jag spackla en tårta med chokladbollssmörkräm en gång och den var väldigt god och lite annorlunda. Den tårtan jag gjorde igår spackla jag med mango och limesmörkräm men de är ju egentligen vanlig smörkräm med några droppar essence :) I fredagens tårta blir de dock standardsmörkrämen :)
  • Milli
    Chicita skrev 2013-09-08 11:39:39 följande:
    Tack, då ska jag kolla ditt recept. Det är alltid bra med nya recept att testa Glad
    Jag köpte sockerpasta, har inte haft någon bra assistent förut så jag har inte haft möjlighet att göra egen. Ok det går utan assistent, men jag har problem med skador i axlar och nacke, så om det blir för mycket knådande så kanske jag inte klarar av att göra själva tårtan sen Flört
    Men jag har tänkt att prova att göra egen. Letar dock efter ett vettigt recept där med...

    Min plan för tårtan var ju helt annan, men det fick inte vara nötter (och helst inte marsipan) i tårtan och jag fick inte tag i svart sockerpasta. Den jag färgar själv blir ju inte sådär snyggt kolsvart så jag vill inte göra större grejor i den.
    Hade tänkt göra en "väg" nerför tårtan med öken (av kaksmulor eller möjligtvis finriven blockchoklad) på ena sidan och lite träd och buskar och spritsat gräs på andra sidan, Sen en kant på nedersta tårtan - liknande den jag gjorde men jag hade tänkt använda min rut-skärare så dom blev lika stora. Det funkar inte med den egenfärgade sockerpastan då den blir för blöt, även om den får vila Obestämd 
    Jag hade även funderat på att göra den där blåa bilen, vad han nu heter. Men det tog sån tid att göra Blixten så jag hann inte... 
    Ja de är väldigt mycket knådande om man gör utan maskin. Har dock inte hittat något bra recept, har väl provat 5 olika mest för skojs skull men köper alltid färdig, vill hellre lägga tiden på roligare saker ;) Brukar köpa mellan 10-20kg Sp åt gången.

    Ja de är inte alltid tårtorna blir som man tänkt men oftast brukar man bli nöjd ändå och de är ju de viktigaste ;) 
    Den blå bilen heter kungen. Har gjort den också en gång. Men gör du dekorationerna samma dag du gör tårtan? Då förstår jag att du inte hann/orka göra mer än du gjorde. Jag gör alltid dekorationerna 1-2 veckor före så de hinner stelna till och så går de lite snabbare sen när man gör tårtorna. de tar ju nog lång tid ändå ;)
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm