• lkpg

    royal carrabean,erfarenheter tips?

    OlofssonMartina skrev 2011-12-03 10:21:21 följande:
    Hej!
    Jag och min blivande var på en kryssning i karibien för ca 1,5år sedan! vi skulle till usa och passade därför på att ta en kryssning från miami! vi bodde i miami ett par dagar innan och sedan åkte vi på en 7nätters kryssning!
    Allt var UNDERBART!
    Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss av kryssningen då vi bara hade tänkt ta den som avslappning! Men med den servicen och ALLT som fanns på båten så var det en besvikelse att efter bara 7nätter vara tillbaka i miami!
    Vi åt otoligt mycket, då allt var super gott, (..och vi inte kunde vara ute i solen första dagarna pga, en extrem solbränna från miami), det är en buffe som är öppen i stort sett hela dagen.. och det fanns en stor 2-3 våningars sal (minns ej hur stor) där man vart tilldelad ett bord  vid en viss tid varje morgon och kväll.. där du på kvällarna fick äta 3-rätters menyer med underbar serveringspersonal! (hade vi iaf)
    Och även om jag och m2b vart helt förälskade i all mat (även buffen, där det fanns ALLT), så var det absolut inte allt vad som erbjöds!.. det fanns shower varje dag/kväll, vissa var superroliga! när vi var i land i st maarten, var vi iväg och snorklade, i san juan shoppade vi finkläder (tog inte med oss några eftersom vi skulle vara i usa 6veckor, och ville inte släpa på dem... men blev inbjudna på middag med norska kaptenen en kväll, så shoppade billiga finkläder där i land) sen sista stoppet var labadee, en uppbyggd paradisstrand på en "uppköpt" del av haiti! på haiti låg vi bara i en hängmatta i skuggan av träden och tittade ut över havet!

    Under hela vår resa så sa vi till varandra att.. om vi någon gång gifter oss så ska vår bröllopsresa vara på en kryssning i karibien!
    Kan varmt rekomendera!

    vi bokade  nog 6-8månader innan och betalade då (för bara kryssningen) 14.000 för 2pers!.. så har du ju boende och mat och mycket annat för 1000kr natt/pers!
    Däremot så blir det ju dyrare med flygresan oxå!
    Jag rekomenderar oxå balkonghytt.. eller iaf utsideshytt.. men det är nog bara för att vi tyckte att det var underbart att kunna sitta ute på balkongen på morgonen och se båter lägga till på dessa hamnar, med klarblått vatten och fiskebåtar m.m... kul att titta på iaf!

    Sen vad vi inte hade räknat med.. var att alla utflykter (snorkling m.m.) kostar extra.. så vi betalade nog 86dollar /pers för att åka katamaran för att sedan snorkla någon timme (inte värt det för min del som vart extremt åksjuk på denna katamaran).. men jag tycker absolut att man ska ha med sig en extra budget för utflykter, då jag kände att jag personligen hade velat göra något mer när man var i land! 

    Det var lite "kort" om vår resa!

     
    Vilket kryssningsbolag åkte ni med?

    /C
Svar på tråden royal carrabean,erfarenheter tips?