Inlägg från: emelie och Jonas |Visa alla inlägg
  • emelie och Jonas

    royal carrabean,erfarenheter tips?

    Vi är inne på att ta en medelhavs kryssning med rccl i sommar som bröllopsresa. jag tänkte nu fråga er som varit på en sådan här kryssning om ni har några tips och erfarenheter? När är bäst att boka för att få bäst pris,nu eller typ en månad innan? Först hade vi tänkt åka typ 4 dagar då vi har en tvååring hemma,men verkar bara finnas en vecka.

  • Svar på tråden royal carrabean,erfarenheter tips?
  • emelie och Jonas

    Jag har hört att de som åkt både i medelhavet och karibien, rekomenderar medelhavet då det är lite mer variation på landstigningarna, i karibien såg alla stränder likadana ut. Men klart att klimatet kanske är lite varmare och stränderna lite lyxigare :)
    Tror vi väljer medelhavet oxå just för att man inte behöver flyga så långt och inte blir borta alltför länge.

  • emelie och Jonas

    Jag kollade igår och en 7 nätters kryssning runt spanien/italien inkl flyg i början av juni kostade 25000 då med hytt med balkong,insides kostade 13000 å då ingår ju all mat på båten och massa annat...delat på två blir det mellan 7-12 000 kr då eberoende på vad man väljer...känns väl inte mer än en vecka på gran canaria typ?? Vår budget är väldigt tajt oxh men hoppas på pengar i bröllopspresent... frågan är när man ska boka? Om man kanske ska vänta till i vår om de rear ut resor närmare avresa elelr om allt säljs slut så det bara finns dyrare hytter kvar...

  • emelie och Jonas
    Fjärilen skrev 2011-12-01 07:32:48 följande:
    Jag har jobbat på kryssningsfatryg och det som kan tillkomma är dricks till stewardesserna (det är deras lön) och till servitörena, dessutom om man bokar spa kan dricks  tillkomma också.

    Kryssning är ett himla bra sätt att se många ställen på kort tid.

    Hoppas att ni får en romantisk och trevlig resa :)
    Hur stoa brukar balkongerna vara, vet du det, eller va du aldrig inne i hytterna?
    M2b vill gärna ha balkong, men jag är lite osäker på om jag vågar sitta ute på balkongen, med bara havet under liksom..:/ Känns läskigt...
Svar på tråden royal carrabean,erfarenheter tips?