• Äldre 8 Nov 09:57
    8377 visningar
    30 svar
    30
    8377

    hur ska vi göra detta så billigt som möjligt??

    behöver hjälp. jag och min karl ska ha ett vinterbröllop 2013 (jag vet det är långt dit) och vi vill ha det så billigt som möjligt. just nu har vi en budget på 20 000 för ca 20 gäster.

    nu till problemet. vi har hittat en säckpipegrupp i stockholm som vi GÄRNA vill ha på vårt bröllop, för min m2b ÄLSKAR säckpipa, och det ger lite krydda på det lilla bröllopet. har pratat med dessa personer om priser att komma upp hit, för det är en bra bit att köra. dom har sagt att om jag föreslår ett billigare sätt för dem att resa så skulle dom erbjuda 2 säckpipespelare och en trummis för 5 000. (ja det är billigare än alternativet)

    kruxet är.. hur jag än gör så spräcker jag budget..

    ska vi skära ner på allt annat? ex ring, mat etc. 
    ska vi öka på budgeten? jag är ju bara student och har inte så mycket till inkomst... samt min karl är lite snål... Tungan ute
    och dessutom, är det värt med ett sånt "kalas" med säckpipa, när det sen på festen bara blir 20 pers? (kommer ha fler på vigseln såklart)  

    ge mig tips och råd tack!  

  • Svar på tråden hur ska vi göra detta så billigt som möjligt??
  • Äldre 8 Nov 11:06
    #2

    jo.. de e ju sant. men det ÄR ju så fränt med säckpipa live! och tror inte det finns nån säckpipespelare i länet jag bor i ens.... att spara vore ju nåt.. jobbar ju på somrarna så... hm... ja.. får tänka på saken. 

  • Äldre 8 Nov 15:14
    #5

    jo. men vi måste betala resan hit oxå, ca 2000... 

    vi har såhär. kostymen har gubben redan.
    min klänning gick på 1360 med skor och jacka.
    maten (dyrare varianten) skulle gå på 6000
    den billigare (men inte lika trevliga) maten 3000
    ringen har vi sagt max 6000kr.
    salen 200kr
    sprit 1000kr
    dekorationer: säg 800
    inbjudningar, tackkort etc gör jag själv så ca 500.
    tror typ det är allt...  

  • Äldre 8 Nov 21:11
    #7

    fotograf har jag gratis genom min tänkta tärna. ;) 

  • Äldre 9 Nov 09:22
    #9

    ja det är ju smart. men känns lite drygt bara när närmsta frisörprogram är 10 mil bort. :P men det är ju en idé. annars har jag en bekant som gått frisör, som brukar kunna vara billigare än vanligt.:) 

    brudbuketten skulle jag få för 600kr då det är mest skogsmaterial. (granris, kottar och lingon). har egentligen en som kan göra den gratis skulle jag tro.. min m2bs kusin har gått floristprogrammet i umeå så... vad bra! tack! ni fick mig att tänka till lite. 

    tack för alla tips! 

  • Äldre 9 Nov 20:42
    #11

    tårtan har jag/vi tänkt be en från min hemby göra. hon gör UNDERBARA tårtor. goda och otroligt vackra! samt många har sagt att hon är billig med tanke på vad hon gör.. skulle visst gå på ca 1000 kr  för 20 bitar. 

     http://smaskigabakverk.wordpress.com/

    ni kan ju kolla på bilder här. :) hoppas länken funka

  • Äldre 13 Nov 10:38
    #13

    tack för tipset! :) jo, den här personen som jag pratar om är privatperson. hon har inget företag eller nåt... och eftersom vi bara kommer bli 20 pers så blir det troligen ingen våningstårta. :P så det kan ju automatiskt göra allt billigare. :)  men vi får se helt enkelt. är ju troligen all underbar dekoration som hon gör som kostar. 

  • Äldre 13 Nov 14:18
    #17
    Chicita skrev 2011-11-13 10:51:57 följande:

    Jag är också så att säga "amatör-tårtbakare", vet inte om jag är lika duktig som henne. Det får i så fall andra bedöma. Men jag tar 20:- biten eftersom jag inte har ett företag och alltså inte ska tjäna på tårtbaket om jag bakar till någon annan egentligen. För om jag gör det så är det ju svartjobb...


    Förut fick personen jag bakade till betala ingredienser + om dom ville ge något för "besväret". Men nu har jag satt ett fast pris / bit (med undantag om det skulle vara något väldigt avancerat eller tidskrävande förstås Flört) Så då går jag i princip +-0 eller eventuellt får några kronor för att jag bakar. Andra ska ju inte bekosta mitt intresse liksom. Det är min filosofi.
    Så 1000:- för 20 bitar = 50:- per bit -  medan om jag hade bakat din tårta så hade den kostat 400:-. Så har du lite referenspunkter att gå efter.
    Jag är inte ute efter att få baka din eller någon annans tårta. Jag vill inte ta åt mig uppdrag via BT heller faktiskt, jag har inte så mycket tid att lägga på bakningen. Utan jag vill bara ge dig referenspunkter och perspektiv på kostnaden.

    Och om du vill se bilder på mina tårtor så du kan jämföra (jag har lagt upp alla tårtor jag gjort sen jag började utom 4, för dom bilderna är borta efter datorhaveri) så vissa tårtor är riktigt hemska då dom är test-tårtor liksom...
    smulan.webdon.nusom du säger så är en del "test tårtor". och det har ju sin charm. men måste säga att förlovningstårtan och 2-våningstårtan på slutet var riktigt snygga! :) 

    jo det är ju olika på hur man tar pris. vet inte 100 vad hon här tar för pris. men jag vet att det blir MAX 1000 kr. förmodligen. men som tidigare så kan det ju bero på hur avancerad dekoration det blir. :)
     


  • Äldre 13 Nov 14:57
    #19

    nja.. tårtmiddag känns lite lite.. klart billigare ja. men när det ska vara runt middagstid och fest sen så.. och soppa är bara att glömma då min m2b HATAR allt vad soppa heter. haha.  alkoholen tänkte vi bara bjuda på delvis. alltså vi bjuder påex ett glas vin och en cider och öl eller 2 av en sort. resten får de ta med själv. därmed kan det bli mindre fylla.. 

    lokalen går på 200kr tror jag. ev. 100 kr om min gubbe är med i byaföreningen. så där är det ingen kostnad. och ringen funderar vi på att skita i. vi sätter bara in några diamanter i förlovningsringen... :) har ändå inte så mycket plats kvar på fingret. :P  

    men bra med alla tips! kan ju i framtiden ändra sig. :) 

  • Äldre 20 Jul 18:54
    #26

    jo. vi hade tänkt i titan :) 

  • Äldre 21 Jul 11:42
    #28
    Linnlin skrev 2012-07-20 20:11:22 följande:
    Jag håller med de andra när det gäller tårtan.
    Jag är konditor och tycker det är alldeles för dyrt för en tårta.
    De riktigt stora konditorierna tar 50kr och uppåt för en bröllops tårta, men då använder de riktigt fina ingredienser.
    Jag tycker du skall höra med henne om hon gör allt från grunden eller om hon använder pulver mousse.
    Om hon gör allt från grunden så kan hon ta lite mer (dock inte 50kr bit), men är det pulver mousse så skall du verkligen inte betala så mycket.
    Pulvret har en stark artificiell lukt och smakar inte lika bra som riktig mousse, men det är tyvärr oftast pulver som de flesta konditorier har och de flesta känner faktiskt ingen skillnad. Men jag skulle som sagt ALDRIG betala 50kr biten för det.
    ne hon gör allt från grunden.. tror hon tar 50 kr/bit... inte mer i alla fall.. 
Svar på tråden hur ska vi göra detta så billigt som möjligt??