• hur ska vi göra detta så billigt som möjligt??

  Tis 8 nov 2011 09:57 Läst 5919 gånger Totalt 30 svar
  Tis 8 nov 2011 09:57

  behöver hjälp. jag och min karl ska ha ett vinterbröllop 2013 (jag vet det är långt dit) och vi vill ha det så billigt som möjligt. just nu har vi en budget på 20 000 för ca 20 gäster.

  nu till problemet. vi har hittat en säckpipegrupp i stockholm som vi GÄRNA vill ha på vårt bröllop, för min m2b ÄLSKAR säckpipa, och det ger lite krydda på det lilla bröllopet. har pratat med dessa personer om priser att komma upp hit, för det är en bra bit att köra. dom har sagt att om jag föreslår ett billigare sätt för dem att resa så skulle dom erbjuda 2 säckpipespelare och en trummis för 5 000. (ja det är billigare än alternativet)

  kruxet är.. hur jag än gör så spräcker jag budget..

  ska vi skära ner på allt annat? ex ring, mat etc. 
  ska vi öka på budgeten? jag är ju bara student och har inte så mycket till inkomst... samt min karl är lite snål... Tungan ute
  och dessutom, är det värt med ett sånt "kalas" med säckpipa, när det sen på festen bara blir 20 pers? (kommer ha fler på vigseln såklart)  

  ge mig tips och råd tack!  

 • Tis 8 nov 2011 11:02 #1

  Jag skulle nog inte ha valt det alternativet som dom erbjuder när ni har en så tight budget.
  Om det är viktigt för dig och du kan spara undan pengarna (eller kanske få ett bidrag från föräldrar som bröllopsgåva om du förklarar bakgrunden) så kunde kanske ett uppdykande av dessa vara en gåva till din blivande make.
  Men annars skulle jag satsat på att hitta ett bra stycke med säckpipa och ha som utgångslåt i kyrkan eller liknande. Kolla att det går att spela CD'n bara (det funkar inte alltid med brända CD-skivor).

  Vi ville otroligt gärna ha Patrask ("det medeltida pojkbandet") både för att spela i kyrkan och under gästabudet. Men dom var inte tillgängliga.
  För oss hade det varit värt vad dom än begärde eftersom dom var viktiga för oss.
  Men vi fick ta ett par av deras låtar istället och ha som ingång + utgångsmusik. Samt att TRiX använde musik av Patrask under sin eldshow Skrattande  så vi var glada ändå.

  Och det jag menar är att du kanske kan hitta andra lösningar på saken?
  Sätt ut en annons på blocket eller i tidningen och fråga om det finns någon som spelar säckpipa i närheten av er och som skulle kunna tänka sig att spela på erat bröllop.
  Eller se om du kan få tag i musik på skiva som sagt...

  Lycka till hur du än gör Solig 

 • Tis 8 nov 2011 11:06 #2

  jo.. de e ju sant. men det ÄR ju så fränt med säckpipa live! och tror inte det finns nån säckpipespelare i länet jag bor i ens.... att spara vore ju nåt.. jobbar ju på somrarna så... hm... ja.. får tänka på saken. 

 • Tis 8 nov 2011 12:39 #3

  jag och min sambo gifter oss till sommaren 2012 och vi har inte mycket till budget...  vi kommer göra amten själva för att dra ner på kostnaderna. min klänning köpte jag på tradera för 800kr, fyndade helt nya skor där med för 50kr. 

 • Tis 8 nov 2011 13:21 #4

  Jag skulle föreslå att ni tar emot deras billigare variant, om ni känner att säckpiporna är ett måste och skulle höja festen.
  Annars är det ju klart att man kan snåla in lite på allt annat, ringar och kläder ni ska ha t.ex. nu vet jag ju inte vad ni har för budget för dessa, men ringar finns ju från 3 000kr och uppåt. Kostym kan man hitta för 1 000 kr om man letar på nätet, begagnat, blocket och outletbutiker. Samma sak med klänning. Mat kan man ju också snåla in på, man kanske kan göra den själv eller be föräldrarna hjälpa till och kanske stå för en del av matpriset, istället för att komma med en present. Vill man ha billig sprit kan man åka till Tyskland (om man bor i närheten).

  Nu vet jag inte hur ni har tänkt helt och hållet med bröllopet, men har ni t.ex. tänkt att åka i en häftig bil till/från kyrkan, så kanske ni kan be någon i släkten att stå för det istället för present? Det blir ju en upplevelse och ändå en present lixom. Jag tror att ni kan klara er på 20 000 kr för 20 personer, om 5 000kr går till säckpiporna så räcker 15 000kr till resten, det gäller bara att fördela slantarna rätt.


 • Tis 8 nov 2011 15:14 #5

  jo. men vi måste betala resan hit oxå, ca 2000... 

  vi har såhär. kostymen har gubben redan.
  min klänning gick på 1360 med skor och jacka.
  maten (dyrare varianten) skulle gå på 6000
  den billigare (men inte lika trevliga) maten 3000
  ringen har vi sagt max 6000kr.
  salen 200kr
  sprit 1000kr
  dekorationer: säg 800
  inbjudningar, tackkort etc gör jag själv så ca 500.
  tror typ det är allt...  

 • Tis 8 nov 2011 15:17 #6

  Jo det låter bra, och ni blir då uppe i 20 000kr? Jag tror det kommer behövas några tusenlappar till, för det brukar ploppa upp saker man har glömt. Så ni ska inte ha fotograf?


 • Tis 8 nov 2011 21:11 #7

  fotograf har jag gratis genom min tänkta tärna. ;) 

 • Brumme­lisa
  Visa endast
  Tis 8 nov 2011 23:48 #8

  Om du ska göra håruppsättning och ha brudbukett, rekommenderar jag dig att kontakta något gymnasium där de har frisör/floristprogram och där kan man komma undan ganska billigt.

  Jag fick brudbukett och håruppsättning för under 1000-lappen.

  Om säckpiporna är viktiga för dig till ditt bröllop tycker jag du ska försöka spara ihop till det och kanske dra ner på något annat.

 • Ons 9 nov 2011 09:22 #9

  ja det är ju smart. men känns lite drygt bara när närmsta frisörprogram är 10 mil bort. :P men det är ju en idé. annars har jag en bekant som gått frisör, som brukar kunna vara billigare än vanligt.:) 

  brudbuketten skulle jag få för 600kr då det är mest skogsmaterial. (granris, kottar och lingon). har egentligen en som kan göra den gratis skulle jag tro.. min m2bs kusin har gått floristprogrammet i umeå så... vad bra! tack! ni fick mig att tänka till lite. 

  tack för alla tips! 

 • Ons 9 nov 2011 15:41 #10

  Jo det är ju bra om du t.ex. har en kompis som har pluggat eller helt enkelt är bra på att fixa brudbukett, smink eller hår. Annars kan man ju gå till en elev i en skola eller hos en elev i en frisörsalong. Min mamma kommer göra min brudbukett, men hon har iofrs jobbat i blomsterbutik. Men det går att göra själv också!
  Bra att ni får fotograf gratis. :)

  Hur har ni tänkt med tårtan?


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll