Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?

    Borsta inte håret när det är blött.
    Det sliter något oerhört på det. Blött hår blir som resårband, när man sträcker ut håret så öppnar man dom där "fjällen" på hårstråna (om du känner igen beskrivningen från reklamfilmer som ska visa hur håret repareras).
    Detta gör att håret blir skörare + att det tovar mer när det väl har torkat.

    Låt håret självtorka, men använd gärna inpackningar och balsam. Du kan även använda olika "leav in treatment"-produkter om dom känns bra.
    När du reder ut håret så ska du alltid börja med topparna. Och sen ta längre och längre tag tills du kan dra borsten eller kammen hela vägen från rot till topp.

    Men det här är bara en hjälp till behandla håret så att du inte skadar det mer. Men jag tror som så många andra att orsaken till att du tappar hår är något du måste ta upp med en läkare.

    Lycka till, och ta hand om dig och ditt hår Glad 

  • Chicita

    Jag fick höra det av en frisör när jag var liten. Och jag märker själv att håret blir väldigt elastiskt när det är blött. Försöker jag borsta eller kamma då så går håret av lättare och det känns som tuggummi. Så det ligger nog något i det

  • Chicita

    Har du provat att ha i volympuder vid rötterna efter att det har torkat för att få lite lyft? 
    Mitt hår är för långt för det, det är alltid platt om jag inte toperar och sätter upp det Flört men min svägerska gör alltid så. Eller så använder hon saltvattensspray vid hårrötterna som också kan ge lite stadga och volym tydligen.

    Jag fick ett annat tips för ett tag sen också. Om man vill ha volym så ska man spraya på fingertopparna med vanlig hårspray och sen massera hårrötterna med fingrarna. Då får man inget som tynger ner håret, men man får stadga vid roten. Har inte provat det själv än eftersom jag mest flätar håret när jag jobbar, och jag har inte varit ut på krogen eller nåt sånt på länge *hihi*
    Kanske värt att testa också Glad 

  • Chicita

    Hehe.. jag sitter på mitt hår när det är utsläppt, så ett och annat har jag nog lärt mig genom åren Flört

    Men jag stylar det så lite jag kan, just för att allt man gör sliter på håret.
    Att tupera är riktigt elakt mot håret egentligen så därför gör jag det så sällan...

    Men kolla upp håravfallet hos en doktor i alla fall, även om du känner att du får tips här som kan funka. För håravfall kan vara ett symptom på något allvarligare Obestämd 

  • Chicita
    Lebendig skrev 2011-11-04 16:19:31 följande:
    Chicita: Det där med volym. som sagt mitt hår var alltid platt och inte så kul. När jag tappade sjukt mycket hår så fick jag ju stubb i hårbotten när det började växa ut. Jag har aldrig haft så mycket volym som då. Min frisör konstaterade då att jag kanske borde klippa in "stödhår"= klippa ner vissa längder i håret så kort så att det står rakt ut och därmed får du mer volym utan en massa preparat. Kanske har du redan provat det eller kanske inte så intresserad av det med tanke på att du har så otroligt långt hår.
    Det är inget problem för mig, du har nog missförstått det i så fall om du uppfattade det så. Jag kan inte ha håret utsläppt när jag jobbar och de få gånger som jag vill piffa till det så kan jag använda en wolumemaster (Björn Axén) eller tupera lite i hårrötterna.
    Men för det mesta så gör jag inget annat än att ha i lite balsamspray så det inte trasslar ihop sig om jag har det utsläppt och sätter upp lite av håret i ett spänne eller använder ett snyggt diadem.

    Eftersom jag har så långt hår så skulle jag behöva klippa av ca 20 cm på längden först, för att kunna klippa upp det i olika längder / lager sen. Annars skulle det som var längst ner bli jättetunnt. Och det är inte intressant för mig Flört 
  • Chicita

    Just ja... tänk på att schampo är för hårbotten, inte för längderna. Du kan tvätta längderna med löddret men du ska undvika att schamponera det eftersom det torkar ut håret.
    Tvärt om med balsam och inpackning. Det är för topparna. Eventuellt kan man ha lite i längderna eller i nacken om man har långt hår som trasslar annars. Men man ska inte ha balsam och inpackning i hårbotten eftersom det blir fett då... 

  • Chicita
    Jane skrev 2011-11-06 15:19:14 följande:

    Vänta nu....schampoo i hårbotten gör håret torrare? Eller är schampoot till för hårbotten? Men balsam gör det fetare? Jag brukar smeta på både schampoo och balsam över hela håret, gnuggar in topparna mest men det hamnar i hårbotten också. Shit det visste jag ingenting om! Sen när håret torkar blir hårbotten och rötterna lätt fett, men längderna torra Skrikandes Jag men eftersom hårbotten blir fet av balsam på det, ska jag vara extra försiktig nästa gång jag tvättar håret.

    Annars provade jag faktiskt som du Chicita rekommenderade, jag lät håret självtorka och borstade ur håret efter det. Och det funkade! Det var faktiskt inte lika trassligt då. Glad Annars kan jag berätta också att vitaminerna Panto-3 från hälsokosten är skitbra! Tanten där inne sa att nya hårstrån skulle börja växa efter en månad. Nu har jag tagit vitaminerna i ungefär 3-4 veckor och jag börjar se små fjun komma upp!! JEEEEEJJJ Skrattande


    Schampo är egentligen till för att tvätta hårbotten och inte själva håret. Men man kan använda löddret till längderna alltså.
    Och balsamet lägger man mest i topparna och sen lite i längderna Glad 

    Bra då har du ju hittat en teknik som kan hjälpa dig att slita mindre på håret samt en vitamin som kan hjälpa dig att få håret att återhämta sig från grunden. Med andra ord så låter det som att du kan slippa stressen över håret i alla fall, vilket i sin tur kan ge positiva resultat eftersom du stressar mindre Solig 
Svar på tråden Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?