• Jane

    Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?

    Jag har ett stort problem....Den senaste tiden har jag tappat en hel tuss varje gång jag duschar och det fastnar jättemycket i hårborsten också. Jag har nu fått så tunnt hår och på vissa ställen t.o.m kala fläckar.


    Som om det inte var nog, så blir mitt hår så ruskigt fett också. Jag brukar tvätta håret var tredje dag och då drar jag ut på tiden och går med fett hår i 2 dagar, för att inte "trötta ut" håret så mycket.


    Vad ska jag göra så att jag inte tappar så mycket hår och så att det inte blir fett?


     


    Jag har försökt att inte färga håret så pass ofta, och jag har börjat äta vitaminerna Panto-3 från hälsokostbutiken, vilken ska göra att nya hårstrån växer ut efter en månad.


    Jag försöker att inte föna håret så mycket och jag använder hårprodukter väldigt sällan. Det enda jag lägger i håret är fuktighetsgivande efter duschen, för att kunna kamma ut håret.


     


    Så snälla kom med tips!


  • Svar på tråden Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?
  • förlovadflicka

    Om du kan undvika, borsta inte håret alls, köp sidenörngott (som ger mindre friktion och därmed sliter mindre på håret), använd produkter från frisören om du inte gör det, det finns schampoo som ska motverka håravfall... Men det bästa är ändå att du tar reda på varför håret trillar av! Har du varit med om något traumatiskt nyligen, håller på att gå in i väggen eller något? Håret kan ju förändra sig när man är gravid också, fast vet inte om det kan trilla av... Tror plötsligt håravfall kan ha något med hormoner att göra. Om ingenting hjälper kanske det är bäst att uppsöka en läkare, du skulle ju faktiskt kunna vara sjuk! :s


  • snowstars

    Jag skulle definitivt också kolla upp varför du tappar så mycket hår! Har varit med om att tappa en massa massa hår och då mådde jag inte bra, var bland annat deprimerad. Antar att du skulle veta själv om du var deprimerad men något annat fel kan det faktiskt vara (inte för att skrämma upp dig).

    Själv slutade jag använda vanliga schampon för fem år sen och har fått mycket friskare hår sen dess. Bland annat behövs det inget balsam för att håret ska gå att borsta ut. Kan tipsa om några sorter om du är intresserad av att läsa mer, inboxa då.

  • snowstars

    Nej, jag har inte satt mig in i alla de här No Poo-metoderna, även om jag tror de är bra för håret. Men jag använder schampoon som bara är gjorda på naturliga grejer (dvs. jag förstår innehållsförteckningen).  Har provat två sorter från olika företag som sysslar med biologisk hudvård/kosmetika. Men jag vet inte vad som räknas som reklam och inte så jag tänkte det är bättre jag inboxar eventuella länkar.

  • LouiseB

    Kolla upp så din hårbotten mår bra. Du kan gå till någon specialist på det ämnet, det kan nämligen vara något som heter "fet mjäll". Det lägger sig som en hinna över hela hårbotten som hämmar nya hårstrånmm... Det finns speciella preparat för detta.


    Sen kan det vara alopecia areta(tillfällig håravfall)beroende på stress, psykisk ohälsa mm.


    Alopecia totalis(total håravfall kommer inte tillbaka). Så det finns massa olika faktorer, men kolla upp det.


    Sköldkörteln kanske?


    Hoppas du lyckas leta reda på felet!

  • durrasflikka

    Jag har nästan samma problem och det började innan jag blev gravid men håller i sig än 11 månader efter graviditeten. Jag har dock inte fått kala fläckar. Så jag tar gärna emot tips.


  • Jane

    tack för svar! Ja jag kan förklara lite bättre....jag har en ganska stressig period just nu, men även tidigare har jag tappat hår, fast inte lika mycket som nu. Jag vet inte heller om det finns något samband, men jag har akne också som jag inte kan bli av med så lätt, så då kanske det kan vara pga hormoner? Jag vet att det kanske är bra att kontakta läkare, men jag testar med dessa vitaminer jag tar nu och ska se om det händer någor. Händer det inte något så ska jag kontakta läkare. Men jag tänkte att det kanske fanns någon annan metod som någon vet om?

    Tipset om sidenörngott är bra - ska prova.
    Att undvika att borsta håret kan jag inte för det blir så trassligt.
    Jag skulle gärna vilja veta vad det var för schampoon som snowstars pratar om (tror inte det blir reklam).


  • thean

    Jag tappade massa hår när jag var gravid med min första tjej, fick kala fläckar på sidan ovanför öronen. Med andra tjejen tappade jag dock efter förlossningen. Mitt hår är min svaga punkt, när min kropp är nedsatt pga stress, hormonförändringar osv osv så är det på håret (och viktnedgång) jag märker det "fysiskt"... Så är det för mig iaf, men det kan ju vara bra att kolla upp det, säskilt om det kommit som en plötslig förändring?! Du har inte bytt p piller, nytt jobb, stressigt hemma lr i realation eller något annat som kan "göra dig obalanserad" i kroppen???

    Lycka till!

Svar på tråden Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?