• Jane

    Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?

    Jag har ett stort problem....Den senaste tiden har jag tappat en hel tuss varje gång jag duschar och det fastnar jättemycket i hårborsten också. Jag har nu fått så tunnt hår och på vissa ställen t.o.m kala fläckar.


    Som om det inte var nog, så blir mitt hår så ruskigt fett också. Jag brukar tvätta håret var tredje dag och då drar jag ut på tiden och går med fett hår i 2 dagar, för att inte "trötta ut" håret så mycket.


    Vad ska jag göra så att jag inte tappar så mycket hår och så att det inte blir fett?


     


    Jag har försökt att inte färga håret så pass ofta, och jag har börjat äta vitaminerna Panto-3 från hälsokostbutiken, vilken ska göra att nya hårstrån växer ut efter en månad.


    Jag försöker att inte föna håret så mycket och jag använder hårprodukter väldigt sällan. Det enda jag lägger i håret är fuktighetsgivande efter duschen, för att kunna kamma ut håret.


     


    Så snälla kom med tips!


  • Svar på tråden Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?
  • Guffi

    Som övriga ovan har nämnt - det kan bero på stress. Slit så lite som möjligt på håret, gör hårinpackningar ofta - 2-3ggr/v och om du nu går igenom en stressig period och tidigare gjort så skulle jag rekommendera nån typ av stresshantering. Apoteken och hälsokosten har flera bra cd-skivor :)

    De hjälper både kroppen och hjärnan att koppla av så man får en massa energi över till annat :)

  • Chicita

    Borsta inte håret när det är blött.
    Det sliter något oerhört på det. Blött hår blir som resårband, när man sträcker ut håret så öppnar man dom där "fjällen" på hårstråna (om du känner igen beskrivningen från reklamfilmer som ska visa hur håret repareras).
    Detta gör att håret blir skörare + att det tovar mer när det väl har torkat.

    Låt håret självtorka, men använd gärna inpackningar och balsam. Du kan även använda olika "leav in treatment"-produkter om dom känns bra.
    När du reder ut håret så ska du alltid börja med topparna. Och sen ta längre och längre tag tills du kan dra borsten eller kammen hela vägen från rot till topp.

    Men det här är bara en hjälp till behandla håret så att du inte skadar det mer. Men jag tror som så många andra att orsaken till att du tappar hår är något du måste ta upp med en läkare.

    Lycka till, och ta hand om dig och ditt hår Glad 

  • Jane

    Thean: ja jag har just kala fläckar ovanför öronen och vid virveln mitt på huvudet. Chicita: att man aldrig ska borsta håret när det är blött har jag aldrig hört, och det låter vettigt. Jag har då alltid boorstat det direkt efter tvätten och jag masserar alltid in "leave-in"produkter, annars hade det aldrig gått att kamma. Hårinpackningar är jag usel på, jag tycker det tar för lång tid och jag är lat. Men det får väl bli ändring på det. Förlåt för ev. Stavfel, skriver från mobilen


  • Chicita

    Jag fick höra det av en frisör när jag var liten. Och jag märker själv att håret blir väldigt elastiskt när det är blött. Försöker jag borsta eller kamma då så går håret av lättare och det känns som tuggummi. Så det ligger nog något i det

  • Jane

    ja, alltid när jag borstar håret (när det är blött) så fastnar en hel tova i hårborsten. men jag ska absolut testa att inte borsta håret idag efter duschen, så får vi se vad som händer Glad Annars brukar jag alltid låta håret självtorka, men jag fönar det lite så att det torkar helt och för att jag ska få lite volym i det. Om jag inte fönar håret alls och låter det självtorka helt, då blir det platt och trist.


  • Chicita

    Har du provat att ha i volympuder vid rötterna efter att det har torkat för att få lite lyft? 
    Mitt hår är för långt för det, det är alltid platt om jag inte toperar och sätter upp det Flört men min svägerska gör alltid så. Eller så använder hon saltvattensspray vid hårrötterna som också kan ge lite stadga och volym tydligen.

    Jag fick ett annat tips för ett tag sen också. Om man vill ha volym så ska man spraya på fingertopparna med vanlig hårspray och sen massera hårrötterna med fingrarna. Då får man inget som tynger ner håret, men man får stadga vid roten. Har inte provat det själv än eftersom jag mest flätar håret när jag jobbar, och jag har inte varit ut på krogen eller nåt sånt på länge *hihi*
    Kanske värt att testa också Glad 

  • Jane

    Du är ju bara full med tips! Glad Volympulver har jag hemma och har använt det några gånger, men håret blir degigt och klibbar ihop, det ger ju volym men efter ett tag så syns de kala fläckarna Skrikandes Det är ju skitfult.
    Men jag tuperar håret alltid, utsläppt som uppsatt. Saltvattenspray har jag hört talas om men jag visste inte att det kunde ge volym? Då får jag testa det också, ska testa med hårspray på fingertopparna också!


  • Chicita

    Hehe.. jag sitter på mitt hår när det är utsläppt, så ett och annat har jag nog lärt mig genom åren Flört

    Men jag stylar det så lite jag kan, just för att allt man gör sliter på håret.
    Att tupera är riktigt elakt mot håret egentligen så därför gör jag det så sällan...

    Men kolla upp håravfallet hos en doktor i alla fall, även om du känner att du får tips här som kan funka. För håravfall kan vara ett symptom på något allvarligare Obestämd 

  • Lebendig

    Jag har ganska tjockt hår. Inte många hårstrån men tjocka, nästan som tagel. Det har varit svårt att hålla glansigt och bra. Jag har varit anti frisörprodukter då jag inte tyckt att de gjort någon skillnad och desstom varit superdyra. För två år sedan rasade jag en del i vikt och började tappa mängder med hår. Så där så att jag nästan fick kala fläckar. Fick veta, precis som du redan fått veta, att hormonerna styr lite, långvarig sjukdom kan ge detta, graviditet mm. Jag träffade en läkare som förklarade detta sedan så tog jag ett rejält snack med min frisör och sa att nu vill jag få till mitt hår på riktigt. Två år senare har jag ett fantastiskt hår, inte friss, nästa inga kluvna toppar trots att det räcker mig skulderbladen. jag har fått enormt mycket mer volym och glans. Håret är nu min stolthet. Så jag tycker du ska kolla med en läkare först och sedan prata med en frisör som du litar på.

    Chicita: Det där med volym. som sagt mitt hår var alltid platt och inte så kul. När jag tappade sjukt mycket hår så fick jag ju stubb i hårbotten när det började växa ut. Jag har aldrig haft så mycket volym som då. Min frisör konstaterade då att jag kanske borde klippa in "stödhår"= klippa ner vissa längder i håret så kort så att det står rakt ut och därmed får du mer volym utan en massa preparat. Kanske har du redan provat det eller kanske inte så intresserad av det med tanke på att du har så otroligt långt hår.

  • Jane

    Ja jag kan tänka mig att det är just stressen jag har nu för tiden och hormonerna som spökar. Jag tappar ju hår och har problemhy och akne, så jag är nog nästan bombis på det. Jag är emot p-piller så det är ju inte något sånt. Jag är lite skraj för att kontakta läkare också, eftersom jg kan tänka mig att det är något allvarligt fel eller liknande. Men jag ska göra det.

    Klippa stödhår?? haha lät roligt och vilken bra idé egentligen!


Svar på tråden Hjälp! Vad ska jag göra med mitt hår?