Inlägg från: Dannedo |Visa alla inlägg
  • Dannedo

    Inte råd med present

    Självklart ska ni gå på bröllopen, och ni ska inte ha någon ångest över det med presenterna! Om det är nära vänner så vet dom ju säkert hur er situation ser ut just nu. Kanske kan ni på förhand säga som det är, att ni inte har råd med present just nu men hoppas att få bjuda på middag någon kväll t.ex.

    Förslag på billiga, symboliska presenter:

    En flaska vin

    Ett fint blockljus

    Hemlagade chokladtryfflar

    En bild på brudparet från t.ex början på deras förhållande (om ni råkar ha från någon fest t.ex), kanske utskrivet i svartvitt och i en enkel ram.

    En "fredagsmysbox": ta en tom låda, lägg i chips, dipp, godis och film (går ju att hitta jättebilliga ibland). Beror på vad ni har för relation med paret men jag skulle tycka det var kul och gulligt :D.

    Egentligen tycker jag att ett fint kort med några väl valda ord kan vara precis lika värdefullt som en dyr present. Jag har själv ansträngt mig för att hitta den "perfekta presenten"  och lagt ut flera hundra kronor och sedan inte ens fått ett tack, och aldrig sett en skymt av presenten i fråga när man varit på besök. Så i efterhand hade jag hellre gett ett fint ljus. 

  • Dannedo
    pulmonate skrev 2011-11-12 16:57:05 följande:
    Haha! Ett fint blockljus? Ärlig talat hade jag inte blivit såå glad om jag bara fått ett blockljus när middagen kostar mig ca 1200kr för 2 personer! 
    Däremot något personligt är i så fall accepterat. Om det kommer från hjärtat lixom! Men det måste vara egenomtänkt o inte bara vara något ni hittar för en 50kr och som syns desutom! 

    Jag ser att du redan bett om ursäkt för att du formulerade dig klantigt, och ursäkten är accepterad. MEN jag vill iallafall ytterligare understryka att det här med att presenten ska motsvara priset för middagen bara är en missuppfattning (iallafall i Sverige): Tänk efter själv, hur ska gästen på förhand veta vad för mat som bjuds och vad den kostat? Jag förstår tanken men det håller inte riktigt i längen... 
    Vår middag kommer gå på 1200 kr för EN person, och för mig är en del av glädjen den att vi får chansen att bjuda alla våra vänner på en riktigt fin middag, speciellt dom som just nu har småbarn och inte har råd att unna sig så mycket lyx. Om jag skulle tycka att det sved att lägga så mycket pengar på maten skulle jag nog välja en annan restaurang eller göra maten själv.
    Jag älskar vackra, stora ljus men det är alldeles för sällan jag unnar mig den "vardagslyxen". Så jag skulle bli väldigt glad över ett fint ljus och ett välformulerat kort, hellre det än en dyr och ful vas som man inte har plats med (vilket min släkt alltid tycker är den bästa gåvan, vid alla tillfällen :-P ... ) 
Svar på tråden Inte råd med present