Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    Lycka!!!!!

    Tog en chansning och ringde församlingen igen. Tänkte att jag kanske ändå kan övertyga dom om att ha en vigsel senare än kl. 13.

    Och nu fick jag ett mail där de berättar att kyrkoherden är villig att göra ett undantag för oss och viga oss klockan 15.15!!!

    Fantastiskt. Men samtidigt läskigt... när man väl bokat kyrka så är det på riktigt ju! Glad

  • Tokig

    Caruba: Vad roligt! Strand Hotell var ett av våra alternativ innan. Det är verkligen jättefint. Och kapellet är helt underbart.

  • Tokig

    Vi var och tittade på festlokalen i fredags.

    Vad svårt det är. Ni andra som har varit och pratat med arrangörer... har ni märkt en prisjustering efter momssänkningen vid årsskiftet?

  • Tokig

    Vår plan är att skicka ut en save-the-date om en månad eller så... sen väntar vi med inbjudningen tills i sommar. Nästan alla våra gäster kommer behöva resa för att kunna delta under vår dag så vi vill vara ute i god tid men samtidigt är vi inte alls klara med planeringen så ett save-the-date köper oss lite tid :)

  • Tokig
    caruba skrev 2012-02-15 12:38:56 följande:
    Ja så långt har vi inte riktigt tänkt än. Men antagligen i juli någon gång då vi ändå tänkt skicka ut save the date magneter nästa vecka..  =0)
    Var har ni hittat magneter? Har letat men kan inte hitta det någonstans.
  • Tokig

    Vi är tyvärr tillbaka på ruta ett. Vi var som sagt ute på det ställe vi tänkt oss. Men de var verkligen inte tillmötesgående nånting. Vi reste långt och tog en semesterdag för att träffa dom och de bjöd inte ens på kaffe. Inte ens en karaff med vatten hade de ställt fram. Inga menyförslag ingenting. Trots att vi ska gifta oss i oktober när vi vet att de inte har några bokningar alls och vi borde vara en attraktiv kund så visade de inte överhuvudtaget att de tycker att det skulle vara kul att arrangera det. Så vi har bestämt oss för att hitta ett annat ställe.


    Men det är svårt att tänka om när man hittat sitt "drömställe". Man jämför ju alla lokaler med det vi hade tänkt oss. Men det ska nog bli bra. Börjar bara bli stressad. Vi kan ju inte sätta datum eller nånting förrän vi har hittat och bokat ett ställe.


    Känns som att vi gör allt i bakvänd ordning, vi har t ex idag börjat fixa vår hemsida... trots att vi inte ens satt ett datum som sagt.


    Men jag har en god vän som arbetar som arbetar med att arrangera event. Jag engagerade henne i frågan idag så ni har jag nästan som en egen bröllopskoordinator :)


    Jag vill bara ha mitt datum så att vi kan få allt annat på rull på allvar. Skulle behöva skicka ut save-the-dates snart. Nästan alla våra gäster kommer behöva resa långt för att delta och då vill vi att de ska veta det i god tid.


    Vi tittade som sagt också på Srand Hotell i Arild men de kan inte ta emot så många som vi blir... annars är det perfekt på många sätt :)

  • Tokig
    caruba skrev 2012-02-19 19:00:56 följande:
    Åh så tråkigt Tokig. Var var det för lokal ni kollade på?
    Vi kunde inte få ett bättre bemötande Strand Hotell, Kaffe och kaka medan vi diskuterade,
    vi fick se en del av rummen som vi inte sett innan.. Verkligen tillsmötagående var dom. Men ni gör rätt i att inte ta det stället. Vad är det ni vill ha av lokalen/resturangen så kanske vi kan hjälpa!

    Vi skulle verkligen vara helt sjukt tacksamma om ni vill hjälpa oss med tips om härliga ställen.

    Vi kommer bli cirka 90 vuxna personer (vet ännu inte hur vi ska göra med alla barn) Det som är viktigast för oss är att det blir en bra stämning och att det inte är för stort ställe. Och att alla har möjlighet att bo över. Vi vill gärna umgås både kvällen innan och dagen efter bröllopet. En bra kompromiss mellan klassiskt elegant men ändå personligt och mysigt....

    Det får gärna ligga i nordvästra skåne (Landskrona, Helsingborg, Lund, Malmö, Ängelholm, Båstad etc.) men det är inte hugget i sten. Rätt ställe är viktigare än platsen. Vi har anknytning både till Jönköping, Stockholm och Uppsala också.

    Det får gärna vara nära till vatten... att kunna bada badtunna/bastu eller nåt liknande kvällen innan eller på natten vore magiskt. Men det kan vara andra "extra"grejer också. T ex om stället har en relaxavdelning eller något sådant så kan det ju bli en mysig "kvällen-innan". Eller om det ligger mitt ute på landet med allt vad det innebär...


    Vi är verkligen väldigt vaga i våra önskemål. Men vi vill inte behöva ordna nåt själv. Alltså ingen tom lokal med catering. Detta är framförallt eftersom vi mest troligt kommer att resa till platsen för vårt bröllop, då är det skönt att inte behöva fixa något. Men vi vill ändå hålla nere priset så mycket som möjligt. Eftersom vi är så många så blir det väldigt mycket pengar ändå.


    Vi ska ha ett liveband så det bör finnas plats för det och gärna något extra rum där man kan gå undan och prata (tänker på våra äldre släktingar.
    Här är några ställen vi gillar:
    Strand Arild hade varit perfekt, vi älskar stället och vi gillar verkligen kapellet men det är som sagt för litet.
    Ni får gärna tänka utanför boxen, alla förslag/tips uppskattas.
  • Tokig
    caruba skrev 2012-02-19 19:00:56 följande:
    Åh så tråkigt Tokig. Var var det för lokal ni kollade på?
    Vi kunde inte få ett bättre bemötande Strand Hotell, Kaffe och kaka medan vi diskuterade,
    vi fick se en del av rummen som vi inte sett innan.. Verkligen tillsmötagående var dom. Men ni gör rätt i att inte ta det stället. Vad är det ni vill ha av lokalen/resturangen så kanske vi kan hjälpa!
    och ja just det... Backafallsbyn på Ven. Vansinnigt oengagerade...
  • Tokig

    Har bokat möte med tre ställen till helgen... så bara att hålla tummarna för att något funkar.

  • Tokig
    caruba skrev 2012-02-22 13:15:08 följande:
    håller tummarna för er. =0)
    Tack och tack för tipset med Skåne tranås... har ramlat in på deras sida innan men jag får inte heller någon bra känsla. Och så ligger det i "fel ända" av Skåne. Men tack för att du tänkte på mig!

    Har bokat möten med Klitterhus, Hovs hallar och Flädie mat- och vingård i helgen så jag hoppas innerligt att något av dom bara känns rätt. Hittintills är det bara positivt. de har varit jättegulliga i telefon och sådär.
Svar på tråden Oktober 2012